Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
РАЗКРИТИЕ: Мистериозна връзка между арестуваните за ало измами във Ветово баровци и задържан за убийството край Негован
РАЗКРИТИЕ: Мистериозна връзка между арестуваните за ало измами във Ветово баровци и задържан за убийството край Негован
Автор: ПИК
Дата
Дата
54591
Коментари
8
РАЗКРИТИЕ: Мистериозна връзка между арестуваните за ало измами във Ветово баровци и задържан за убийството край Негован

Мащабна операция срещу телефонните измамници бе проведена тази сутрин във Ветово. Задържани са общо 10 души на територията на цялата страна, като осем от тях са ветовчани, съобщиха на специален брифинг зам.главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. За специализираната акция съобщи първо ПИК.  Това е третата такава акция срещу ало измамниците, като след първата мащабна акция се видяха резултатите и телефонните измами рязко намаляха. 

Срещу групата има образувано досъдебно производство за извършени измами в периода от декември 2018 г. до август 2019 г. До момента са събрани доказателства за 6 случая, като тепърва ще се изяснява дали има и други. Общата сума на щетите е около 300 000 лв., съобщи зам.главният прокурор Иван Гешев.

При направените обиски са открити множество сим карти, телефонни апарати, пари в размер на 30 000 лв., злато, както и оръжия, за които засега се смята, че са газови. Предстои да се направи експертиза дали са преправени. Изненадващо е открито и взривно вещество.

„Сред шестте случая има два емблематични. Единият е за измама на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лв. Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора предостави на муле на групата около 44 000 лв.“, обясни Гешев.

„Това е 400 грама тротилова пресовка с еквивалент, който може няколко къщи да събори, ако бъде използван. Това нещо знаете, че може да бъде използвано за и терористичен акт, и за убийство и т.н“, коментира гл.комисар Ивайло Иванов. Той съобщи, че при задържането никой от арестуваните не е оказал съпротива. Един от тях се е опитал да заобиколи блокадата на града, но не е успял да се измъкне.

Акцията е започнала рано сутринта около 6 часа, когато полиция е влязла в домовете на заподозрените. Входовете и изходите на града и по обед все още бяха блокирани от жандармерия. В домовете на задържаните са извършени претърсвания и изземвания, при които са конфискувани шест луксозни автомобили, съобщава "Русемедиа".

Един от потърпевшите е Николай Христов, който се е събудил от светлините и шума на полицейските автомобили. Органите на реда са иззели автомобила му „Ауди“, което предизвика възмущението му. „Представяте ли си с какво се занимават в момента, харчат държавни пари за 7000 евро автомобил. Някои хора си позволяват да карат коли по 200 000 евро, но те са недосегаеми. А ние тук във Ветово, т.нар.кокошкари, ето с какво се занимават. Дойдоха да ми вземат колата. Нямам никакво обяснение, показаха ми заповед на Специализирания съд, това е. Парите съм ги спечелил, като 5 години работих в Гърция, 7 години имам в Германия, сега съм безработен, строител съм, занимавам се със строителство. Влязоха сутринта с взлом, вижте входната врата, потрошена, счупена. Разтършуваха цялата къща, всичко е наопаки и ми отнемат автомобила. Нали би трябвало да е обратното – нещо да имат срещу мен, тогава да ми отнемат колата“, разпалено обясни Николай.

Ветовчанинът е баща на един от задържаните при акцията – Христо пожарникаря. Според бащата Христо се е занимавал с телефонни измами като непълнолетен, но не бил чувал да го е правил през последните години. Сега внасял от Гърция парфюми, които продава в Румъния. Днес също трябвало да пътува за Румъния, но когато се опитал да се свърже с него по телефона, той не отговарял – сигурно, защото вече е бил арестуван.

Най-вероятно именно Христо е човекът, за когото главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов съобщи, че има данни да е пътувал до Румъния заедно със задържаните за убийството в с.Негован.

Тепърва предстои да се установи на колко от задържаните ще бъдат повдигнат обвинения.

Напиши коментар »
(8)
1
Абе голямо шоу се заражда.Всякаква паплач се е насочила към властта.Гербаджии,комуняги,миски,джендъри.Всички се надвикват и плюят върху другите,радост голяма за народната душа.Хубаво нещо си е властта,хапваш сръбваш и не плащаш.Негодници и крадци ни говорят колко е хубаво в България,а младежи и дъртаци бягат презглава в чужбина.
2
Българи не оставите социалистите без де ноношно наблюдение и контрол,защото са обезверени за влас,и ще отвличат възрасни хора и дечица само и само да дойдат на Влас. Те са лъжци ,крадци ,мушеници, изнудвачи,популисти. Не им вярвайте абсолютно за нищо.
3
отговор на коментар
Пък ти си неграмотен dебил. Хайде къш.
4
НАЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ НА СВОБОДИЯТА ..ВСЕКИ БАНДИТ ВЕЧЕ ИМА ПРАВО НА ПРОТЕСТ ..ИВАНЧЕВА И СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА СА СЕ ЗАХВАНАЛИ С ГЕШЕВ , ЩОТО СА ПРИЯТЕЛКИ ПО КАФЕТА СЪС ЖЪЛТИ ЗЪБИ ОТ ЦИГАРИТЕ .
5
три УДУРМИ за по малко от месец ...Корнела какво ли крои до КОЛЕДА ...сигурно САБОТАЖИ на МОСТОВЕ И ЖП ЛИНИИ ..!
6
Гешев много да внимава , че както се е разработил , да не стигне до върха на една шайка. Че ще му изстине прокурорското място и тиквената благословия.
7
Връзката е БКП -ДС и места за лишаване от Свобода !
8
Поне от 15 години ние, гражданите , знаем за измамниците във Вятово. Защо чак сега? Почти всеки от нас е изнудван от тях. На указателя на моя телефон има три номера, срещу които пише: ало измамник. Обаждат се и въпреки, че не улучват конкретна ситуация, съм с разтреперани нерви дни наред. Това е психически тормоз.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?