Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Топ инвеститор поздрави Борисов за паричната политика на правителството - премиерът каза кога ще си отиде от политиката (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК TV: Топ инвеститор поздрави Борисов за паричната политика на правителството - премиерът каза кога ще си отиде от политиката (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
73000
Коментари
40
ПЪРВО В ПИК TV: Топ инвеститор поздрави Борисов за паричната политика на правителството - премиерът каза кога ще си отиде от политиката (ОБНОВЕНА)

KBC Груп обявява отварянето на компетентностен център и разкриването на няколкостотин работни места във Варна. На събието присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов, както и Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на белгийската компания и Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ, кънтри мениджър на KBC Груп в България.

KBC е най-големия инвеститор в България с 1,4 млрд евро. Първоначално в центъра ще работят 300 души, посочи Петър Андронов.  Младите хора ще имат възможност за добра кариера и заплата без да напускат града си, посочи още той. 

Ние ще назначим най-малко 300 души, а колко повече, ще видим какви кадри можем да намерим, допълни той. 

Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на KBC Груп, заяви, че компанията се стреми да разшири дейността си в тази страна. Тейс се обърна към премиера с благодарност, че уважава събитието. 

Ние следваме стратегията да сме еталон на банково-застрахователния пазар, изтъкна домакинът. Той заяви, че КВС има само 6 пазара и един от тях е в България, макар компанията да присъства в 20 страни. България е много стабилен и устойчив член на ЕС с голям потенциал и бъдеще, заяви главният шеф на компанията.

Поздравявам българското правителство за паричната политика и изобщо за политиката, която води, каза той.

Търсим млади, талантливи хора, които да дойдат да работят не само през лятото при нас, посочи домакинът на събитието.

В последните години, особено в банковия и небанковия сектор, управлението изисква изключителни качества и Йохан неслучайно бе избран за един от най-добрите мениджъри в Европа. Благодаря им, че вярват в силата на българската икономика и инвестират сериозно тук. Това, че KBC, с високите си стандарти, по които работи, има доверие в България, е добър атестат за нас. Вярвам, че добрата новина за нови и модерни инвестиции във Варна е само един от примерите, които очакваме в следващите години, които очакваме да направим с българските банкери, посочи Владислав Горанов.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че тези, които са били в Брюксел знаят, че най-високите сгради са на КВС.

Обещах на варненци няколко неща - изпълняваме ги и сред тях е високоплатени и висококвалифицирани работни места. Много висококвалифицирани и плаетни добре в Европа хора се връщат в България. Така че, към учителите, студентите - висока квалификация е нужна, посъветва премиерът. И разказа за вчерашното си посещение в солниците в Провадия, където е открит древен комплекс - повод за гордост.

Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват. Обещах на варненци няколко неща.

Неслучайно Световната банка направи център в София, не случайно Китай направи своя тръст в България. "Хемус" ще я има, а Варна ще е един от най-добрите градове за живеене в близките 5 години заради местоположението си, заради инфраструктурата. Много млади, високообразовани и интелигентни хора се завръщат във Варна.

В Провадия солниците са на 6200 години - светът не го знае, знаят го определени учени. Солта е била най-важна и това са били най-богатите хора. Стената на Провадия е на 6000 години. В сравнение с не китайската стена е едни млад строеж, разказа Борисов за вчерашното си посещение в древния комплекс край Провадия.

Да пожелая успех на групата, конкуренцията е голяма, дава се възможност за кариера, има високи заплати. Европа неслучайно ни даде най-модерния, красивия и умния ресор. Българка стана шеф на една огромна институция МВФ - Кристалина Георгиева, похвали се още Борисов. 

България печели и сега, когато вървим по пътя на чакалнята на Еврозоната и банковия съюз, благодарение и на инвестициите. Неслучайно всички кредитни агенции по света дават нарастващия рейтинг на България и икономиката държи висок ръст, каза на финала Борисов.

Заедно с домакините той преряза лентата на новата сграда на КВС Груп. 

Напиши коментар »
(40)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
А некоя нова лакардия за фолЦвагените и надигащия се поток от чужди инвестиции дали не е изръсил пак?!!!
3
за днес ни стига смях с Б.Б. и В.Г. , няколко стотин , таратанци,ама тук няколко стотин, там няколко стотин и станат хиляди, спрете се малко ,напишете нещо за Радев в Австрия
5
Беше изп.директор на Си банк.По негово време началните заплати на Фронт офис служителите бяха 550лв.Дано сега да има друга политика за младите специалисти.
6
Щом Банкянския Чудотворец опря до гласоподавателите от предварително подбрана публика, удобни журналисти, готови въпроси и отговори - значи е опрял да огриба дъното на електоралния си казан !!! Слава Булгаристану ! Героям слава !!!
8
НИЕ ОТ БСП и ДА БЪ ДА СЕ ПОРАДВАМЕ,ЧЕ ФОЛКСВАГЕН ОТИДЕ В ТУРЦИЯ... А ТЕЗИ ОТ ЛЕВСКИ И ЦСКА ДА СЕ УСПОКОЯТ,ЧЕ В ЛУДОГОРЕЦ ИМАЛО САМО 2-ма БЪЛГАРИ ВЧЕРА.... ЕЙ МНОГО УТРЕПКИ ИМА В НАШТА БЪЛГАРИЯ...
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Банките тази година отчетоха рекордни печалби. Нулираха лихвите по депозитите, качиха таксите до безобразие - всички банки са доволни. Така цензурно ли е? Це ко Ми нев няма да го закачаме, ясно
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Боци Маймуната изгрухтя ли, защо се провали с Фолксваген ?
13
Да се внушава : " Бялото е черно " !! Така прави Решетников тролчета изроди мои . На опаки до дуп-ка !! Пере руснаците в главите ежедневно и ги е направил социопати.
14
майтап бе Уили, от сарказъм и ирония май не разбираш
15
Спас Гърневски да се изкаже ,сега е негов ред
16
Единственото място за гранатометчика е затвора.И час по-скоро!
17
Радев е отишъл в Австрия, най-вероятно за поредната си оръжейна сделка! Още при посещението си в Швейцария, негови доверени хора от близкото минало питаха, като президент ли пътува, или като търговец на оръжие?
18
Всички банки в кочината са копърки,като мобилните оператори.Акулите в бранша не влизат,затова и условията по кредитите и таксите по обслужване на кредитни и дебитни карти са произвол,който не съществува никъде по света!
19
червените тролчета ръсят ли ръсят тъпи коментари..боли ги.бегайте в куба или веницуела!..там ще ви тупат по рамото!
20
А ти село си стой в Замунда,при тиквоча.Нямаш акъл за повече.
21
Хубаво ви е тук да ви шиба Манаф Грую
22
Турция, Измир, 27.09.2019 г. Андреас Тостман от Управителния съвет на "Фолксваген": "Смятаме, че в Турция ще можем да запазим нашето високо ниво - по отношение на качеството на продукцията. Равнището на заплатите в Турция е по-ниско, отколкото в другите източноевропейски страни, станали предмет на обсъждане във връзка с новия завод. В България, която дълго време се смяташе за алтернатива на Турция, заплатите също са ниски, само че там няма достатъчен брой квалифицирана работна ръка. Инвестираме 1 млрд. евро за строителство. От началото на 2022 г. трябва да бъдат произвеждани по 300 000 автомобила. Ще са необходими над 4000 квалифицирани работници и специалисти. България не разполага с такива хора. Днес в тази страна, член на ЕС са останали 2,3 млн. пенсионери, 700 000 неграмотни цигани и 1,1 млн. полуграмотни турци, останалите са инвалиди, затворници, откачени професори с памперси и политици. Начело на тази корумпирана държава стои един корумпиран премиер с тъмно минало, което възпира не само нашата компания.”
23
Да си управлявал десет години с малко прекъсване, колкото да свалиш напрежението; В мандатите ти да си фалирал лично банка като КТБ; Да си съден неведнъж на международен арбитраж за решенията на Правителството ти; Съдебната власт, която междувременно си подчинил и поставил „под шлифера си“, да е постановявала решения, за които народът да е плащал милиони; Да си спрял три енергийни проекта, които са ключови за Родината ти – същата Родина, на която си Министър Председател; Да си я снишил до държава, с почти най-висока смъртност; До държава с почти най-ниска раждаемост; До държава с доходи, сред най-ниските в света; До държава, сред тез с най-ниска свобода на медиите; До държава, в която населението се пали, скача и беси; До държава, която хората не просто напускат, а от която се евакуират…в последните 10 години те вече са 978 000 човека…и да говориш как се наблюдава „стабилност“, а за неудачите е виновен все някой друг……всичко това го разбирам! Това, което не разбирам е: Как има хора, които още гласуват за този сатрап? Как може да искат „още от същото“ ?
24
Вече си имаме вечен "шотландски боец" - кога ли ще се построи магистрала "Хемус"?
25
Живи социалисти,стегаите багажа за Анадола във новия завод на волцваген,има свободни работни места за вас. Вземете си и сапун защото манафите ви чакат. Дупе да ви е яко.
26
Гадове социалистически,и да слагате миноси сте безгласни нищожества,никои не ви ебе за слива ,и никои на ви чува,малко останахте.
27
Магистрала " Хемус " ще бъде завършена 2050 г.
28
Студентски бригади за довършването на магистралата - на ръце, с количките - важно е да има ентусиазъм и да вярваме в светлото бъдеще, което ни се чертае !!! Не знам защо, но някакви спомени се връщат в мен и ми напомнят за петилетката в съкратени срокове !!! За инвеститорите да не говорим- колкото по-големи, толкова по-алчни !! Още по-страшно е когато са във финансовата сфера - високи лихви, пирамиди и фалити - това ни чака !!! Отваряйте "буркан банк" да не ревеме пак !!
29
Комунистът Боци Маймуната яко се осра с инвеститорите.
30
31
По-добре е никога да не завършат таз пуста магистрала , за да може ББ да остане вечно в политиката ! Как въобще му минава мисълта да напусне ? Какво ще правим без него ? Няма да има кой да троши дъски , да говори на смешен диалект , да ме-ка , да бие дузпи , да праща самолет и хеликоптер , да плаща , да позволява , да забранява , да се пъчи пред камерите ........Че то това живот ли е без личния ни , персонален бог ?
32
33
Хемус ако се построи ще е много добро дело за пътя София Варна,да се съкрати времето,но има нужда и от други , като магистрала Черно море Варна -Бургас ,също необходима,,че досега 2 часа и 30 мин. изобщо не е нормално за 120 км.До Сърбия не е довършена,разширение на София- Кулата e наложително .Че и много други пътища за реновиране,така ,че Борисов да не бърза,защото няма кой да ги построи след него.
34
Б.Борисов каза,че ще напусне политиката когато се построи ХЕМУС.Не се радвайте!Хемус се строи от 1974 година.Сма той Борисов така каза и за една компания ,която да произвежда коли в България
35
Ами нали е пътник вече, друг ще му реже лентичката и ще му кара джипката
36
Уникален мъж ! Успя напълно да изтрие носталгията по Тодор Живков. С 9-тия си дан по байганьовщина достигна невиждани висоти в авторитарната си самовлюбеност. Но.....все още не може даже да боядиса това , което бай Тошо построи. Сигурно ще му тежи много ?
37
Йо идвай си от Брюксел, че те чака конвой за сливенския!
38
Забелязвам, че генералисимуса когато се изпълнява химна на БГ, се държи за сърцето. Тази "поза" е характерна за друга държава, но не и за нашата? Доколкото знам в някои висши уч. заведения има спец. "Межд. отношения". Та там учат за протокол и т.н. Няма ли кой да му каже, че това у нас не е прието - няма го в досегашната ни история. Малко прилича на показност, но е без покритие! Хайде да не правим аналогия с човека когото охраняваше, но с тези си приоми, тя се натрапва - сит търбух.......
39
отговор на коментар
абе, Льо-льо Позитански, глей си там - мазния плондер Бабикян по болшевишката Евроком и не се обаждай от русо-филистичното отделение на психиатрията.
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?