Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Сергей Станишев със сигурно място в европарламента - БСП бламира Корнелия Нинова и го постави на 5-то място. Лидерът на ПЕС я захапа: Партията показа съпротива срещу едноличния маниер (ОБНОВЕНА/СПИСЪК)
ПЪРВО В ПИК TV: Сергей Станишев със сигурно място в европарламента - БСП бламира Корнелия Нинова и го постави на 5-то място. Лидерът на ПЕС я захапа: Партията показа съпротива срещу едноличния маниер (ОБНОВЕНА/СПИСЪК)
Автор: ПИК
Дата
Дата
131337
Коментари
71
ПЪРВО В ПИК TV: Сергей Станишев със сигурно място в европарламента - БСП бламира Корнелия Нинова и го постави на 5-то място. Лидерът на ПЕС я захапа: Партията показа съпротива срещу едноличния маниер (ОБНОВЕНА/СПИСЪК)

Сергей Станишев ще има сигурно място в следващия европарламент.

Това стана възможно след като Националният съвет на БСП бламира лидерката Корнелия Нинова и нейното решение президентът на ПЕС да не бъде включен в листата изобщо. Пленумът не прие нейният вариант на листата, предложи нови номинации, които бяха гласувани тайно и след тях стана ясно, че Станишев е събрал достатъчно гласове за влизане в листата, както ПИК и ПИК TV ви информираха и показваха на живо през целия ден от "Позитано" 20.

Последва балотаж с Иван Кръстев от списъка на Нинова, който трябваше да реши кой от двамата ще е на пето, и кой остава на шесто място. 

В крайна сметка социалистите гласуваха за Станишев. 

Така на първо място в листата на БСП остава Елена Йончева, а след нея ще са Петър Витанов и Цветелина Пенкова. На 4-то е Иво Христов, който е от гражданската квота и щеше да бъде изместен, ако нямаше правило хората от тази квота да не бъдат гласувани от НС на БСП.

На седмо място е Деница Златева, а след нея Румен Гечев, Момчил Ненков, Велизар Енчев, Димитър Данчев и Янаки Стоилов, на когото Нинова бе обещала избираемо място. След като бе бламирана от пленума на БСП и стана ясно, че е загубила партията обаче, тя не успя да изпълни това. 

На 13-а позиция е Тодор Стоилков, а след него Валери Жаблянов, Антон Кутев, Мариела Модева, Емил Георгиев. 

Скандалите и начина, по който социалистите гласуваха на пленума днес са ясен знак, че Корнелия Нинова вече няма подкрепата на БСП и е тотално бламирана, тъй като нито едно от предложенията й не е прието. Отхвърлена бе листата й и партийните кандидати, които предложи. Отхвърлено бе предложението й за явно гласуване и най-ключовото - отхвърлено бе искането й лидерът на ПЕС Сергей Станишев да не влезе в листата (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА)

Ето окончателният списък на номинираните за кандидати за евродепутати от листата на БСП: 

1.Елена Йончева

2.Петър Витанов

3. Цветелина Пенкова

4. Иво Христов

5. Сергей Станишев

6. Иван Кръстев

7. Деница Златева

8. Румен Гечев

9. Момчил Неков

10. Велизар Енчев

11. Димитър Данчев

12. Янаки Стоилов

13. Тодор Стоилов

14. Валери Жаблянов

15. Антон Кутев

16. Мариела Модева

17. Емил Христов

11-часовото заседание на НС на БСП приключи в 21,10 ч. и социалистите с видимо облекчение напускаха изтощени и безмълвни централата на партията на "Позитано" 20, където от 10 ч. сутринта бе и екипът на ПИК TV. Припомняме, че лидерката на БСП Корнелия Нинова изгони медията ни още преди три седмици и водещата Ива Николова и днес предаваше на живо навън пред сградата, като екипът ни дори не бе допускан да се стопли във фоайето, а двама яки охранители си позволиха и груб език срещу тях. 

"Гледам на нещата различно, защото през цялото време тези два месеца можеше да бъде избегнато това. Партията трябваше да бъде единна, амбициозна за изборна победа. Това, на което бяхме свидетели днес, като напрегнат пленум, можеше да бъде избегнато. Благодаря искрено на всички, които ми дадоха доверие", каза Сергей Станишев.

"За мен е важно БСП да се яви единна на изборите, като силна и уважавана партия. Не помня такъв пленум с моя дълъг стаж. Партията показа съпротива срещу едноличен маниер на налагане на мнение. Това е рефлексът на БСП за демократичност и той не е загубен", заяви Станишев. Според него се е загубило много време за кампанията и е трябвало въпросът за листата да се реши много по-рано.

"Пропиля се време, което трябва бързо да се навакса и каквото зависи от мен, ще бъде направено. Кампанията трябва да има ясен социалистически и европейски профил, както и да засяга актуалните проблеми на хората. Вместо с Габрово, ние се занимаваме със себе си през последните седмици и това трябва да бъде наваксано", каза Станишев. Той не пожела пряко да каже дали Нинова е бламирана, но каза, че очевидно нейната листа не е била подкрепена и подходът й не е бил приет от партията. 

"Имаше грозни опити да бъде принуден НС да приеме това, което е предложено, но това не се случи и изводите са ясни", каза още лидерът на ПЕС. 

Георги Божинов заяви ексклузивно пред камерата на ПИК TV, че Корнелия Нинова е заявила, че няма да носи отговорност, ако БСП не спечели евроизборите, след като не е приета нейната листа. 

"Ако тя не носи отговорност, БСП няма нужда от такъв лидер", категоричен бе Божинов.

Янаки Стоилов и Антон Кутев са си направили отвод и техните места, които така или иначе са неизбираеми, ще бъдат заети от следващите, за които пленумът е дал съответен брой гласове. Янаки Стоилов се е оттеглил, след като заявил, че е обиден, тъй като ПИК съоби по-рано се е почувствал излъган от Нинова, която му бе обещала избираемо място, ако подкрепи Елена Йончева за първото място, което се случи на предишния пленум. 

Вижте първите думи на Сергей Станишев и разкритията на Георги Божинов пред ПИК TV в края на планума във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(71)
1
Аз соъдих клевeтника Бойко Борисов и го нaчyкax на геpберастите , като им докaзах с докумeнти , че съм невинна !
2
от съдебно преследване.
3
И да допълня имаме документи , с които доказваме престъпклението на Боил Банов !
4
Ниновица отнесе дебелата гьостерица!
5
На изборите има преференции. Няма гласуване анблок. Избирателите ще решат кое място да му отредят.
6
Станишев е гьонсурат като Първанов и Борисов. Той е вреден не само за БСП но и за България. Алчен векадърник за власт и пари! Той на два пъти продава своята Партия за лични интереси.
7
Нищо не остана от листата на Ниновица !!!!!!!
8
И 20депутати да вкарат в Европарламента са никой само ще резилят България
9
ТЕЯ ИЗБОРИ ГИ ОСРАХА,ТОВА Е ТОЛКОЗ ПОДГОТВКА И НАКРАЯ ЩЕ СЕ КОНКУРИРАТ С ДПС
10
Ще гласуваме и за Сергей и за Велизар и за Елена... ПОБЕДААА
11
Вещицата Ива ще спи спокойно.
12
КОЙ Е ПРЕЕВАНИЯ? ГЕЯ И МИЛИОНЧЕВА НЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ А ЩЕ СЕДЯТ ЕДИН ДО ДРУГ В САМОЛЕТА? НЕ БИЛ ИВО ДЕБИЛА, А ИВО ПО-ГОЛЕМИЯ ДЕБИЛ БИЛ ИЗБРАН? И ДРУГИТЕ КЛОУНИ, ЦЯЛА ТРУПА. КОЙ КОГО ЕВАЛ, КОЙ С КОГО СПАЛ, КОЙ КОГО ЗАВЛЯКАЛ, АБЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА, МАЛКО КАТО ОТ ЦИГАНСКАТА МАХАЛА.
13
Елена катебето в затвора за пране на пари а не дебили да ми гласуват за нея и да я пратят евродеПутатка
14
Сергей Станишев имал сигурно място в ЕП. Ей стига с тия пунти мари , в яроста си не казвате , че има преференциален вот-така че Станишев може да стане и втори , но може да станеи и 16-ти.....
15
бсп няма да имат и двама депутати колко да му е сигурно петото място
16
Станишев е 5-ти,и много ви моля братя и сестри НЕ гласувайте за БСП,за да не влезе този в ЕП от името на БГ..
17
Колко да е сигурно? БСП сега имат 4 дупетатина. Защо мислите, че ще станат 5? Днешните баби не са същите, а и едва ли са се замислили за европейските проблеми.
18
ЩЕ ИЗХВЪРЛИМ СТАНИШЕВ с ПРЕФЕРЕНЦИИ!
19
Елена Йончева и Велизар Енчев задължително трябва да са в Европарламента и Европата да чуе БЪЛГАРИЯ и да разбере за зулумите на крадливите,корумпираните,насраните КАЛИНКИИИИИИИИИИИИИ-СУДЖЦИИИИИИИИИИИ
20
А Слънцето и Дуловската............ какво казаха. Очакваме и Асансйора да се обади.
21
Ако на демократично избиране се казва бламиране, то как се казва на "демократичното" избиране в ГЕРБ. ББ спуска списъка и всички мирно , свободно и после целуват ръка.
22
Що дири Корнелчето в бесепето?
23
На 26 май БЪЛГАРИЯ ще каже НЕ на корупцията и НЕ на бедноста по модела на апартаментарниня хайдук,по модела на крадливите,корумпираните,насраните КАЛИНКИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИ... БСП ПОБЕДА БСП ПОБЕДА БСП ПОБЕДА.....СВОБОДА за Иванчева,затвор за крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИ.....с една оставка това е цирк на вожда им......искаме цецу айдука окован с пранги и на съд,а не да се разхожда сред бедното и болното стадо и да продължава да лъже и да мами
24
румен гечев е достатъчен да захапе енп и да разрови кои получава парите колко са и за какво се дават голям маитап ще падне борисов затова е ядосан
25
Ха, ха, ха, до одеве суджучетата плачеха, че тяхната"дъвка"не е в листата, а сега "зажвакаха" и започнаха коментарите, без да си дават сметка, че Нинова не е човек, който си оставя коня в калта и че на изборите има преференции !Това беше демократичен избор, а не падаря да влезе в бостана и да нареди, тази тиква -да, тази тиква-не, съвсем по европейско развитие на гражданите!
26
ЧУГУНОГЛАВИ ДРУГАРИ ВАШАТА ВОДАЧКА И ВСЕПРИЗНАТА ЕЗДАЧКА -СПОДЕЛИ ЛИ ЧЕ АКО ЗАГУБИ ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАКТО СЕ ПРАВИ НАВСЯКАДЕ ПО СВЕТА-ЗАЩОТО КАТО ГЛЕДАМ КАК СЕ РАЗВИВАТ НЕЩАТА ИЗБОРИТЕ СА ВИ НА 99% ЗАГУБЕНИ И МАЙ ДПС ЩЕ ВИ БИЕ
27
И Стабилната ше отиде извън 8 място...7 за БСП ШЕ ИМА..
28
Госпожата ще има да мучи жално, като биволица .. Ама така ще е, като вкарваш климактериумът и хормоналния дисбаланс, като основна политика в БеСеПе - бесните страшни перковци и педерунгели от двата бряга .. Нъмбър Уан - Кучка-Травестит, Нъмбър Фор - изключителел психопат и маниакален тип, Нъмбър Файв - еманация на Истанбулската Конвенция ..
29
На Деси Радева бившия и мъж, бил председател на предизборния щаб на БСП, новия и мъж президент на БСП, Елена спала с щефа на ПЕС и сега води листата на БСП. Софи Маринова и Николета боб да ядат, тия са направо за турски сериал, затова пенсионерите гласуват за тях.
30
Най-четена щото всички искат да я псуват Най-четена щото всички искат да я таковат И всички продажни сътрудници. Да не говорим за собственика.
31
Винаги гласувам за ГЕРБ, но лоша ми е прогнозата. В личен план ББ с число 6 - липса на амбиция, отдръпване при житейски трудности, перипетии, лесно приемане на чуждото мнение, самовглъбяване, меланхолия, депресивни състояния, разпад. За евроиизборите ГЕРБ вкарва 7 депутата, БСП -9. Не ми е приятно да го кажа, но така казва нумерологията.
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
отговор на коментар
Да те Е;бе който те хване
35
Цирка е пълен. Я сега ЦИК да си прочете закона, в чийто чл.3 &2 ясно пише, че може да бъде избиран само този, който няма друго гражданство.А в тая листа цялото КГБ бре
36
отговор на коментар
до1: Чакай да видиш третата инстанция! до 3:Ако и тях си копирала и си хвърлила оригиналите пак трябва да си платиш на Здравков да ти подхвърли някой компромат.
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
бсп у й я ми да яде :)))))))))
39
ЕДИН КОЛ В СМРАДЛИВИЯ ОСРАН ГЪЗЕР .....
40
Пропуснали са йоло денев в листата си
41
ЗАГЛАВИЕ НА ПИК. БСП ИЗБРА КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, КОЙТО ПОДКРЕПЯ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.
42
ЩЕ И Е ....
43
Аз съм джендър и ще гласувам за Станишев
44
Чудесна листа! На 3-та позиция така наречената " млада социалистка" ЦВЕТЕЛИНА ПЕНКОВА- вечната стипендиантка на Сорос- ту в Унгария, ту в Италия и накрая -Великобритания, член на Клуба "Милениум" на княз Кирил и вече на избираемо място с паричките на татко, в суматохата- да не е този, да не е онзи- и вече бъдещ евродепутат. Честита листа загубенаци-социал
45
АБЕ , С ТАКАВА ,, ЛИДЕРКА " , ЗА КОЯТО СЛЕД ,, ВЕЛИКОТО ВИЗИОНЕРСТВАНЕ ИЗ СТРАНАТА " , ОЦЕНКАТА Е : ,, В БЪДЕЩЕТО ТЪМНО ТЯ ГЛЕДАШЕ ЯСНО ! ЛЮТИТЕ ЧУШКИ ЛЮБЕШЕ СТРАСТНО " ! / цитат , подарен й от социалистите в парламента за рождения й ден / , ПЪТЯТ Е ЕДИНСТВЕН И КАТЕГОРИЧЕН ! ПОСОКА - СЕЛО КРУШОВИЦА ! ИЛИ КАЗАНО ИНОСКАЗАТЕЛНО - ЩЕ ДОВЕДЕ СТАДОТО ,, ДО ПОД КРИВАТА КРУША !
46
И С ОПЛЮНЧЕНА УСТА И ЗАПОТЕНА ГОЛА ГЛАВА,КАК СТАНИШЕВ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА ПОПАДНЕ В ЛИСТИТЕ-ХАХАХА
47
КАКЪВ ЗВУЧЕН ШАМАР ЗА НИНОВА И ТО ОТ СВОИ.ТАЗИ ДЕБИЛКА КАК ЩЕ ИМА ОЧИ ДА ИЗЛЕЗЕ ПРЕД ХОРАТА АМА НАЛИ Е ГЬОНСУРАТ ОЩЕ УТРЕ СУТРИН ЩЕ ЦЪФНЕ В НЯКОЯ ОТ НЕЙНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ - НОВА ИЛИ БТВ.ХЕКИМЯН И ВИКИ СЪНУВАТ ВЕЧЕ МОКРИ СЪНИЩА
48
Станишев,не се фантазирай.Старата все още неизгонена партийна номеклатура ,те "вкара" по някакъв начин в сисъка,но ти си за гонене.Нямаш авторитет,зад теб са само старчоците.Вие сте миналото,но не и бъдещето.Отивай си.
49
Добри хора, веднага ми доведете двете кучки, за да им бия инжекции, против бяс !
50
що не питате Решетников по рано?
51
Милиончева много се изпуска, явно добре са я опраскали сомалийските пирати, ама и ние добре им платихме. за това ,че са я разшлякали навсякъде!!!!!!!
52
МАКАР,ЧЕ ОТ УТРЕ ПО СТУДИЯТА ЩЕ НИ ОБЯСНЯВАТ,ЧЕ Е БИЛО ДЕМОКРАТИЧНА ПОБЕДА.ДА АМА НЕ.
53
От личната партия на Нинова ли е,като гражданска квота? Нещо съм пропуснал Президентската партия да е регистрирана, кога и как стана този пунтаж?
54
Гечев веднага да го направят шеф на европейската банка,да им покаже ,как се бастисват банки!!!!!!
55
Конят май хвърли Ниновата,сега ще види кон боб яде ли.
56
Конят май хвърли Ниновата,сега ще види кон боб яде ли.
57
Мачкай Корни герберасти и техните лизачи!
58
И за мачкане не става вече! Погледни снимката, глава като плондер , врат ала ...Дан Колов, мъжки джендърски тембър! Много отдавна това нещо е приличало на жена!
59
А бе Пиклювци Вие феномена преферинциален вот не сте ли виждали. Тоз може и да влезе , може и да излезе
60
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
61
С тази листа бсп ще загуби изборите, но нинова ще изрита старите муцуни. Каза им го, те ще носят отговорност.
62
С изключение на Съсела, не е лоша листата. Ще има подкрепа по линия на избиратели на президента. Момичето от БСП-Лондон - подкрепа извън България, а ако реши и Слави да бутне едно рамо. Да му мисли сухата Мара Дигитална.
63
Явно ЛИСТАТА на БСП е мноо ЯКА.....затва са наскачали тиквите и целия АМБРАЗУРИАТ на ШАЙКАТА.....хиената Гечев и Велизарий шъ им разкажат играта у Еуропата.....лично АЗ ще гласувам ПРЕФЕРЕНЦ за моя човек-Велизарий.....жална Ви майка ШАЙКАДЖИИ
64
Кучката и СС Момата са руско-украински уруспии, свършиха ли българите в тая партия, че да допряха да хранят двете маcтии на тлъстата европейска хранилка! На всичкото отгоре СС Момата получава пари от Песовете и сега като депутат, но да е помогнал на някой беден човек или болно дете, аз не знам. И въпреки това, че нямат и един ден ТРУДОВ СТАЖ извън БСПдирадската си партия, двете кучки крадат и лъжат като за последно, и си лижат мистриите защото са ЦОЦААЛИСТИ.!!!
65
Най удобно е не нося никаква отговорност !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - напълно към по-добро! Разкажете какво правя Започнах...............>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
67
Слабо и много удобно за ГЕРБ. Продължавате да рушите сами доверието.
68
Янаки Стоилов много ми падна в очите. Янаки Янаки, само дето облиза п.....а на Лъжливата Импексова. Къде си сега? Никъде. Мислех, че си умен мъж, пък ти си бил просто използвач. Интереса клати феса, ама този път май не го поклати.
69
Върховите достижения на левия Станишев са въведения плосък данък , назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС и загубата на всички избори! Алчността му няма край!
70
Ще гласувам за Велизар Енчев. Само той не е от БСП. :)))
71
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?