Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов оглежда инвестиции в Кърджали (СНИМКИ/ОБНОВЕНО)
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов оглежда инвестиции в Кърджали (СНИМКИ/ОБНОВЕНО)
Автор: ПИК
Дата
Дата
37670
Коментари
37
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов оглежда инвестиции в Кърджали (СНИМКИ/ОБНОВЕНО)

Премиерът Бойко Борисов оглежда модерно предприятие с местни кметове в Кърджали. С него са министрите Дончев, Караниколов и Горанов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Посещението е в специализирания завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

"Скъпи гости, скъпи сътрудници на холдинга ни. Добре дошли на церемонията по откриването - заяви изпълнителният директор на предприятието в приветствието си. - Събрали сме се за да открием нов завод, научно-изследователски център, административна сграда и басейн. Тук сме, за да продължим да инвестираме в България. Инвестираме в Момчилград, Враца, където планираме откриването на 1 000 работни места, и Крумовград. Благодарение на холдинга ни са привлечени около 800 строителни фирми, които инвестират в България. Целта ни е в близкото бъдеще инвестициите да достигнат 1 млрд. лв. Благодарни сме за подкрепата на българското правителство, на премиера Борисов. На министър Емил Караниколов.  На предишната церемония по откриване бях обещал на премиера Борисов да открием четвърти завод тук. Сега това е факт. В края на годината ще бъде открит и един от най-модерните автоматични роботизирани складове тук в Кърджали. Радваме се да подкрепяме автомобилния сектор тук в България. Инвестициите ни са сериозни, защото любовта към България е искрена и сериозна.

Докато развиваме нашите дейности в 11 страни, ние се развиваме. Целта ни е това развитие да продължи. И сме горди, че България е част от това, което правим. Ако погледнем цифрите в България, за миналата година ще видим 2 500 работни места и над 25 млн. лв. платени данъци в България. Изнасяме сто процента от производството ни по света. Накрая специално искам да благодаря на Бойко Борисов за подкрепата му. Благодаря му за всичко", заяви един от шефовете на завода.

"Уважаеми гости, уважаеми премиер Борисов, уважаеми министри, уважаеми кметове, скъпи работници. Днес, тук, като посланик на Република Турция в България, е голяма радост да съм тук в Кърджали за откриването на нова инвестиция - заяви негово превъзходителство Хасан Улсой, посланик на Република Турция. - През 2006 година компанията, която е водеща в своя сектор, реализира първата си инвестиция в България. Днес се добавя още една, за което Ви поздравявам и адмирирам. В реда на нещата е редно да адмирираме увеличението на турските инвестиции в съседна и приятелска България. Като посланик на Република Турция, благодаря на премиера Борисов и правителството му за оказване на подкрепа на развитието на отношенията между двете страни. Днес Турция е третия по големина търговски партньор на България със стокообмен за над 5 млрд. долара. Вярвам, че тези цифри може да се увеличат сериозно. Икономическите ни отношения са част от съжителството между нашите страни и народи.

С икономическата дейност компанията тук също допринася за това. Създава се заетост за хиляди български граждани. Това помага за подкрепата на икономическите отношения с България. Искам да благодаря на премиера Борисов за все по-сериозното укрепване на отношенията, на нашето икономическо и политическо приятелство.

Искам да предам едно пожелание на нашите инвеститори и бизнесмени, които искат да създадат заетост както за турските, така и за българските граждани. Колкото повече нараства броят на гражданите в България, които владеят турски език, толкова по-сериозни инвестиции ще има. Разчитаме на българските власти да съдействат за това".

"Вярвам, че бащата на собственика на завода ни гледа отгоре и е доволен от това, което правим днес - заяви премиерът Бойко Борисов. - Първо искам да се обърна към работниците. Когато това, което вие произвеждате се изнася на сто процента по света, няма причини да не се гордеете с работата си. Няма рекламации. Качеството е много висока. Заради това колегите се съгласиха да инвестират и във Враца. Не са нужни благодарности към правителството. Свършили сме си работата добре. Разбрах, че средната работна заплата тук е над 1 000 лв. Вдигането на доходите само помага да запазим това тук. Такива високотехнологични паркове предлагат работа на много хора и те се връщат. Когато фактите говорят, можем да оставим всички да си приказват. Тук бяха голи поляни. Сега са високотехнологични заводи.

Това е е най-добрият мост между България и Турция. Между мюсюлмани и християни. Това е най-важното. Продължаваме напред!"

Преди да пристигне в завода, премиерът Борисов се срещна с жители на село Козлец. 

"На пук на лъжите, които се говорят, виждате. Завод след завод – коментира още Бойко Борисов. - Стотици милиони инвестиции. Хиляди работни места. Средна работна заплата над 1 500 лв. Този е петият завод, който откриваме на една гола поляна. Магарета пасяха, когато бях за първи път тук. С бащата на настоящия собственик започнахме. От съседните градчета и села идват работници да работят. Сега най-големият проблем е намирането на работници. Заради това и правим във Враца с над 1 000 работни места завод. Тук е над 20 000 квадратни метра площ. Във Враца ще са около 75 000 квадратни метра. Големи заводи. Така че икономическата и финансовата стабилност дава резултати. Ако си спомняте, преди 15 - 20 години инвестициите бяха в бизнеси и дейности, в които парите изтичаха от България. Сега се създава висококачествен продукт тук. Сега това, което се прави тук, се цени до САЩ и по целия свят.

Вчера, при отварянето на концесиите за Летище „София” най-големите оператори дават над 2 млрд. лв. Открито, ясно и прозрачно. Кога имало такива инвестиции в реалната икономика? Сто процента от това, което се произвежда, се изнася. Когато виждате това, което се случва, оставям вие да коментирате.

Разбрах това, което каза посланикът, за турския език. Ако не съм разбрал правилно, ще му направя забележка. Това, което ми каза собственика, е че проблемът с турския език е заради работната ръка. Проблемът е, че е нужна езикова подготовка. И то писмен турски. Българите учат английски, немски, китайски. Турците искат тези които работят, да знаят турски. Българите изучават активно езици, особенно младите. Тези в по-напреднала възраст трябва да се квалифицират. Работа има колкото искате, но трябва квалификация. Ясно е, че на посланика не му е работа да дава такива съвети. На един такъв голям хубав празник. Такова хубаво мероприятие. Ясно сме се произнесли, че всеки може да учи каквито езици иска. Колкото повече, толкова по-добре. Трябват им тук хора в завода, които да могат да пишат на турски. Така го разбрах. В момента губим 1000 мегавата на АЕЦ "Козлодуй" заради ремонт. От там дойдоха и скоковете на борсата. Можеше да наредя да се отложи този ремонт за след изборите, но сега му беше времето".

След посещението на завода в Кърджали, премиерът ще посети и близъм манастир.

Напиши коментар »
(37)
2
какво може да се открадне още-те това го могат най-добре!
3
За каква фабрика става дума ? За безплатен суджук или филе Елена ? От тези , които се даряват доброволно и после Цацаров не може да ги намери ли ? Или ще е фабрика за асансьори , та да водят бойковците по-бързо до персоналните им бункери ? И после се чуди защо на всеки следващи избори получава все по-малко гласове !
4
Държавата се развива, инвестиции за милиарди, а на Червените олигофрени само някакъв асансьор им е навлязъл, и то при положение, че мъжът на Нинова може да си купи такъв с едномесечна заплата в Лукойл!
5
Фабриката е за памперси..................
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Спря Южен поток и сега вместо тръбата да минава през нас и да получаваме на година по 400млн долара транзит такси, ще плащаме на Турция да взимаме руска газ не директно от Русия, а през Турция да плащаме на Ердоган, това направи Борисов, да не говорим за милиарди милиарди кражби по 22 милиарда на година от 2009г до днес, затова на 26.05 ВСИЧКИ С НОМЕР 18 ! ГЕРБ пада и си отива като СДС и НДСВ !
10
ПОРЕДНИЯТ ТУРСКИ ПЛАЦДАРМ ! БОРИСОВ И ГЕРБ СА ОПАСНИ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ДЪРЖАВА НА ... БЪЛГАРИТЕ !
11
ЗАЩО НЕМОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА ПОД СТАТИИТЕ НА ДЕСА ( На Слави куклата ) ?!?!?!?!?!?? Поне тук да го напиша......много НАГЛА И ГРОЗНА ЖЕНА!!!!!!!!!
12
:-о :-О Олeлe мaмoоyyуyу, Tиkвoчa гoни 200кг..,колко ли агнeтa е oглозгaл пo Великдeн?
13
Малииии колко идиоти пишат тук - безработни и чакат някой социалист да им подхвърли тролско хонорарче.Плюйте си - Борисов и ГЕРБ работят.Да питам кое заводче откриха бСП че не се сещам.Да имаше инвестиции по време на тройната коалиция - продадоха ЕРП-тата и руснаците бетонираха черноморието и това бяха големите инвестиции.Можете да продължите да виете.
14
Защо турците инвестират в Кърджали а не примерно германците. Дали нямат някаква задна мисъл. Последните дни ББ е доста невен и все се сърди на някои. Защо ли ?
15
Ей,червени отрепки!!!Довчера плачехте,че няма заводи, и че няма работни места,а сега пак сте недоволни и виете на умрело,но какво можеш да очакваш от задръстени комунисти!!!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Кое е. НЕЦЕНЗУРНО, СТРАХЛИВЦИ
18
Халал на да са ви тези измислени заводи,в които ако не говориш на турски,не те вземат на работа!В Шумен ела и вижте какво става!Напълниха града от целият Делиорман!Българска реч не можеш да чуеш!Българи не останаха в България!Всичко читаво бяга в чужбина!....и когато турчин ви даде 1500 лв. заплата ,елате и ми се обадете!
19
Недей да наричаш комунистите задръстени, че обиждаш половината от управляващите.
20
Разтича се нещо дебелия и изфирясал чичка. Припарило му е под дебелото шкембе. Сети се, че има нещо като българи, не че там се чувстват такива, защото масово се турчеят. Турчеят се но не отиват в Турция, тук разрушават българското. Чичката гледа да се покаже, колко е загрижен за хората, но покрай това и колко ще открадне. Пътник е тулума, от гепачка забрави, че държавата трябва да се развива а не само да се краде.
21
koga be tupanar 4erven --niama da dojivee6 da vidi6 tova---ke go zeluva6 po grudnia ko6 sopoliv ili po moderno s haivera
22
bulgarskia narod obi4a boiko borisov sa6toto e velik durjavnik
23
Фабрика за нощно производство на дрога,или на менте алкохол, или на нелегални цигари,или ще печатаме пари без покритие, не разбрах добре?
24
Пари за магистрали има , а пари за Детски болници няма , лимит за направления има ,а лимит за тоалетна хартия няма , Преди две години сметната палата отчете че за тоалетна хартия на парламента е отчетена фактура на която на депутат се е полагало по 10 рула хартия на ден
25
отговор на коментар
За да има пари за детски болници, трябва да има бизнес, а за да има бизнес трябват магистрали.
26
№9 не разбра ли че БСП се спихна и няма бъдеще!Само Бойко може да изведе България от блатото, в което ни вкараха БСП!Нинова и Йончева са крадли и лъжкини, това е ясно, че са корумпирани също се изясни! Как ще обясните доходите на Йончева за 2015г , когато е придобила имоти и гори за над 600 000 лв , а е произвела 2 филма за общо 80 х. лв. които никой не е купил? А 25 000 000 евра изпрани пред офшорката и? А лъжата пред Сашо Диков,че никога не е имала офшорка и с Цв.Василев нямат нищо общо? Това че е поела БСП спинално, не я прави героиня и знаме на честността, но е знакова фигура за БСП олигархията! Радвайте и се и си бройте стотинките за хляб, тя киселото мляко го използва да замеря Слънчевото Бунгало на Евсиноград, когато Станишев се отърва от нея
27
Google вече изплаща $ 15,000 до $ 30,000 на месец за онлайн работа от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 3 месеца и съм спечелил $ 24857 в първия ми месец от тази работа. Лесна и лесна за работа и печалбите й са огромни. Сега трябва да се опитате да получите тази работа и да започнете да печелите пари онлайн, като следвате инструкциите на тази връзка. тук..............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
28
Турски ли ще учим и говорим??? С български , италиански или испански език няма ли да ме вземат??? Иначе съм висшист, но уви от бг университет, не е турски??? Тц,тц,тц!!!
29
Защото направили някакво си заводче турския посланик веднага иска задължително изучаване на турски !!!
30
Довиждане Шайка, лятото генерал Бонев ще има много работа, добре че според Травестита Цеци Софийския затвор е по европейски стандарт без асансьор разбира се.
31
Абе , тролове , много явно бе, вие на щат ли сте. Що за простотий пишите и за какво ви плащат?Леко сте неадекватни- и какво е провинението на Борисов тука - , че открива завод , че ще има работа за Кърджали и региона и за Враца също? Не се разбира какво ви притеснява, че ще трябва да ходите да работите в завод , а не на бюро....странни сте . Впрочем ... като неадекватното поведение на вашите червени началници- все пишат протести до тук - там, само до папата не писаха - ама него не щяха даже да го отразят - няма на кой светец сега да се оплачат.... Ноо и те на работа не щат да ходят - защо ви е завод - там се работи , не се бърка в хазната за лапачка , за която сте се нагласили
32
Гледайки Снимките,се сещам,за един Управник от Недалечното Минало,Наричан Още,Човек от Народа,та Кой ли Му Подражава
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Пародия след пародия,мила моя майно льо!И при нас откри завод уж за 1000 човека,пък работят само 30!!!Едно говори,друго върши!Грим не му вярва никой!!!
35
отговор на коментар
Но кажи кой е завода, че и аз съм от Нови Пазар.
36
На умниците, които му се радват на тоя питек, препоръчвам да се опитат да прочетат "Кариерата на Никодем Дизма", а ако им е много сложно, става и последната страница, там е описан вожда им.
37
първо идват инвестициите после танковете да ги ремонтираме
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?