Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК TV: Горещи разкрития след срещата на Борисов и автомобилните шефове за "Фолксваген" - България остава в битката с Турция до финала (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ПЪРВО В ПИК TV: Горещи разкрития след срещата на Борисов и автомобилните шефове за "Фолксваген" - България остава в битката с Турция до финала (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
243295
Коментари
60
ПЪРВО В ПИК TV: Горещи разкрития след срещата на Борисов и автомобилните шефове за "Фолксваген" - България остава в битката с Турция до финала (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов и ръководството на автомобилния клъстър съобщават първи подробности след срещата, на която дискутираха плана за действието за преговорите с "Фолксваген". Как ще бъде привлечен заводът и ще успеем ли да намерим финансова помощ, с която да победим офертата на Турция? 

Росен Плевнелиев в качеството си на член на УС на автомобилния клъстър и негов създател обобщи постигнатото от организацията до момента. 

"По казуса с "Фолксваген" България дотук постигна огромен успех и дойдохме да благодарим на премиера и да изкажем публичната си подкрепа на правителството.

Досега никога не сме стигали толкова напред в мечтите си - да преговаряме за завод като "Фолксваген" и да стигнем толкова далеч в надпреварата. Това, че сме на финал с държава като Турция, вече е огромен успех за България. Научихме много и постигнахме много. 

Това, че компанията преференциално е избрала да преговаря с Турция, не означава, че нещо е решено. В следващите месеци продължаваме да работим заедно с концерна и преговарящите екипи. Докато няма подписан договор, нищо не е решено. 

Победихме държави като Унгария и това също е голям успех. Продължаваме координирано и достойно да работим по всички фронтове. 

Работим с правителството и по други проекти и днес договорихме и нови. Ще бъде изработена до два месеца нова стратегия за развитие на автомобилостроеното в България беше решено на срещата с премиера. В нея ще бъдат включени всички възможности за подкрепа на инвестициите, така че амбицията е да удвоим броя на заетите и да станат 120 хиляди", съобщи Плевнелиев. 

В стратегията ще бъде интегриран и нов проект, при който в базата на летище "Доброславци", която е собственост на НСО, ще се изграждат елементи на тестово трасе за автономни автомобили и 5G режа, за да адресираме продукти на бъдещето и да запазим конкурентно способност в бранша на високите технологии. В "София тех парк" ще бъде изградена и мрежа, която да е свързана с новия суперкомпютър, който успя на договори правителството. 

"Договорихме се да помислим и за подкрепа за автомобилостроенето не само за големи компании, но и за такива, които работят вече тук и са първостепенни доставчици. Колкото повече такива доставчици има, толкова повече нарастват шансовете ни за заводи.

Посочихме и няколко други автомобилни компании, които са подали сигнал и потенциално разглеждат локации в Централна и Източна Европа, с които ще работим така, както работихме и с "Фолксваген". Ще работим заедно отговорно и занапред. Никога не сме работили толкова добре с правителство, както с настоящето, които ни подкрепят и имат експертиза и желание България да се превърне във водеща страна за автомобилостроенето", каза Плевнелиев.

Той заяви, че ще има и законодателни инициативи, за да се въведе възможността автономни автомобили да се движат по тестови трасета и да се изградят 5G мрежи. Предвижда се и образователна програма, за да се изграждат кадри за бранша, които да привличат стратегическите инвестиции. 

Плевнелиев уточни, че и България, и Турция, до последно ще ползва всяко свое предимство, за да наклони везните към себе си. "Нито една компания няма да се остави само с една възможност. Наблюдаваме с тревожност както се случва в Турция с правата на гражданите, евентуалните санкции, но едновременно играем честно. Научихме много в процеса на преговори с компанията и сме благодарни, че правителството работеше по такъв начин и предложи толкова много, че да стигнем до финала на това състезание. Решението обаче е по-скоро икономическо, защото има доста моменти, в които Турция изглежда по-атрактивна", уточни той, визирайки вероятно помощта от 450 млн. евро, които предлага Ердоган. 

"Ние продължаваме да работим по правилата и преговаряме. Прилагаме наученото и в нови преговори с други компании. Това е само началото на нашата амбиция", коментира Плевнелиев и заяви, че факта, че България е на финала е нещо, което не сме мечтали пред две години и не може да се говори за неуспех. Той отново благодари на Борисов, че е подкрепил идеите на бизнеса за развитието на инфраструктурата и високотехнологичните бази, така че да се създаде платформа за откриване на нови хиляди работни места и привличането на още много нови инвестиции. 

Докато се подпише договор, и двете локации продължават да преговарят с инвеститора. Когато бъде подписан договор, тогава приключва процедурата. Имаме месеци упорита работа пред нас на всички фронтове, докато не се подпише договор с едната или другата страна", заяви Плевнелиев. 

"Автомобилната индустрия е във фаза на революционни промени, само за 5-6 години ще бъдат по-скоро софтуерни компании. Това е шансът на България да заеме лидерска позиция", заяви изпълнителния директор на Автомоблия клъстър Любомир Станиславов след срещата с Борисов. Той допълни, че на срещата са били представители на едни от най-големите автомобилни компании от Германия и САЩ.

Икономическият министър Емил Караниколов благодари на Автомобилния клъстър и подчерта, че преговорите с "Фолксваген" не са приключили и страната ни продължава да се бори за автомобилния завод.

Вижте разкритията след срещата във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(60)
1
Танците със саби явно не са дали никакъв резултат. Фамилиарниченето - Ангела това, Ангела онова, също. Пак сме капо. Не че съм очаквал друго (макар да се надявах да стане чудо и инвестицията да бъде направена у нас, тъй като това щеше да даде работа на хиляди българи и да постави страната ни на картата на автомобилостроенето. Дюнер-дипломацията и липсата на върховенство на правото у нас, няма как да доведат до друг резултат. Сега Управителят на цирк Пунта Мара Буда Амфетаминов Бухалков, да каже какво мисли по въпроса и да нареди на Цацоратурата да повдигне обвинение на VW -то !!! Но когато става дума за много пари е ясно, че никой няма да ги вложи в държава в която законите са като ластик !!! Чакаме главното божество да продума !!!
2
VW отдавна избра Турция и че не иска официално да тръби,не означава,че мутрите ще ги огрее дебел рушвет и въпроса не е решен.Ще има да почакат.
3
Толкоз за дрънканиците за европейско партньорство, сътрудничество и лоялност. Толкоз за дрънканиците за бойкот на държави, в които не се спазват човешките права. Толкоз за дрънканиците за морал, етика, европейски ценности и демокрация.“ Но когато става дума за много пари е ясно, че никой няма да ги вложи в държава в която законите са като ластик !!! Чакаме главното божество да продума !!!
4
А Тиквун 3 защо излъга медийте. Защо не си мълча кротко. Пусти банкянски адет.
5
отговор на коментар
Питай опъвача на ластици,лилявия комуняк,момчето на Красьо Черничкия-ДРУГАРЯ ЛИЗАН ПАНТОФФ.
6
7
Бойко, Бойко , каква я мислехме ний нея, какво излезе.....
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
За чий е грабливата пастирката изобщо там ? Хората не са овце и не пасат трева ! Стига циркове , в средата на август си подписват с Турция !
10
А вярно ли е, че Борисов поискал 20% комисиона?
11
А вярно ли е, че Борисов поискал 20% комисиона?
12
Турция е икономически гигант в сравнение с родната кочина,която разчита на милостиня от ЕС.Кой тъпак ще инвестира тук ? Обречен е на фалит !
13
кутевски изрод колкото и да дращиш червената кобила ще ти даде задника си
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Като не може автомобили да изнасяме банкянски тикви от супер ксчество. Че утрепеме европо
16
Било голям успех, че сме стигнали до тук и търсим нови проекти. Демек, ясна работата - в Турция ще е.
17
А КОГА РАША ЩЕ НИ ПОСТРОИ ЗАВОД ЗА МОСКВИЧИ?
18
Няма ли кой най после да обясни на тоя Ганьо защо завод на Фолксваген никога няма да има?
19
КУТЕВ ГО НАТИРИХА,СУБСИДИИ НЯМА , ПАРИ ЗА СОЦИОЛОЗИ НЯМА... ТОЗ БОЙКО ТАКА ВИ ГО НАБИ,ЧЕ ДА ГО Е СРАМ ЧОВЕК ДА ВИ ГЛЕДА...
20
бяха написали - на България правителството е бавноразвиващо и една такава компания как ще работи и прави нещо си с бавноразвиващи се!!!Всички виждат ,че краля слънце е гол,само той си мисли обратното!!!Да залагаме - Турция печели!!!
21
Е триумф на опростачения,озлобен от липсата на възможност да краде,средно статистически,средно заслепен от злобата си ФИЛ!!Борисов е крив,че сто години съсипвате и унижавате България!Вие продадохте отечеството ни,вие червените,но винаги другите са ви виновни!!Майната му на Фолксваген!! Може пък да му харесват адреналин и ориенталски танци!!
22
фърчилков радев ще се гризне отзад, никой не го отразява и договарянето продължава, той може само да пречи, чест и почитания за Президента Плевнелиев, който винаги се е борил за българските интереси
23
Πиτеκа го размотават.
24
Ако ама па верно построят завод ше наемат мигрантите по дъблинското спуразомение и ше им плащат от две хиляди и петстотин нагоре, с обучители турци и германци и к-рсове по немски, само в почистващата фирма чистачите ше вземат по 1500 и ше са турскоговорящи роми и кюрди. МХМ.
25
ДАЖЕ И да предпочетат Турция - Измир или Бахрейн дори ние ще останем горди че сме участвали в подобно състезание ..а Корнела само може да завижда !
26
Като чета коментарите ,за сетен път се убеждавам, че ние българите никога няма да се променим. За нас е характерно само негативизъм, плюене, подигравки и най-важното, компетентност по всички въпроси. Е затова сме на този хал и ще гледаме със завист на другите , които търсят позитивното и се обединяват за обща кауза, за да вървят напред.
27
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
28
аз те разбрах ,че някой българи плюят по доброто , плюят по новите неща ...и предимно са от БСП ...та нали ако всичко е красиво и нормално .., БСП няма да има причина да съществуват ...БСП искат да е мръсно , да е грозно ...и така ще имат причина да съществуват ..едно време му казваха “ планова икономика “ ...и кражби само и премии върху нищо правене ..
29
Истината е, че конкуренцията при автомобилите ще е софтуера, лъжата е, че в България има кадърни ИТ спецове. Тотална лъжа всичко кадърно с много малки изключения избяга, не искаха да пасат овце или да сеят картофи по заръките на Бойко - дори в офиси на многомилиардни фирми няма кой да каже дали някой става или не. Всичко са високоплатени статисти. Вярно е, че до скоро имаха яка хранилка, от където пълнеха със шепите идеи и софтуер, ама вече положението е друго. След кликата на Бойко ще дойдат и фирми като Фолксваген, но не и сега. Мафията е много резистентна - възпроизвежда се навсякъде и във всичко. Първо трябва да се почисти мафията и после ще дойде читав бизнес. Сигурно най-съкровената молба на Бойко е била да кажат, че са избрали Турция след изборите. Тъжно.
30
...рублофилното Помиярче чудеса прави да усмърди форума на макс! Лесно се познава, лъха само злоба и ненавист към ..."всичко българско и родно"!
31
Много сложна задача за българина. Както казвам и преди и сега " българина е уникално простъ ;-)
32
Зарът е хвърлен - Турция ! Всичко друго е Пунта Мара !
33
Работата беше почти опечена докато шербета не се извря от нищото и взе да бръщо'леви глуп'ости.Демек ос'ра се на метенето.Сега Немците изчакват да мине импийчмънта и отново ще са тук.
34
Какви са тези наивни мечти,че VW ще инвестират в България.страна без опит в автомобилостроенето,без млади образовани работници,закони като ластик,подкупни политици и какво ли още не.Турция развито 40 годишно автомобилостроене с традиции,правят 20 марки автомобили и рейсове имат млади образовани на запад кадри.Германците е много асно ,че ще изберат Турция.Тъй ,че това празно говорене по въпроса е да се отвлече вниманието българите от многото важни и неудобни случки и събития,намаляването на тока и увеличението на пенсиите в Румъния,книгата която излезна в САЩ на корицата на която пише ,че мафията си има държавата България и кой краде и командва България С ФАКТИ и документи.Кви 5лв какъв завод на VW.
35
Всички тролове на управляващите трябва да разберат, че хората реагират от позиция на собственото си дередже и перспектива, а не на цирковете и успиването на властта. И не е нужно непректъснато да лепят етикети за червени тролове на мнения, различни от венцеславянията на платените слуги
36
Това превръща всичко в пародия, няма смисъл и да се коментира. Остава да зареже синоптичката и да се ожени за наследничката на БМВ, или за някоя автомобилна съзтезателка, може и за водеща на автомобилно предаване. Няма шанс, обаче, колегата - прототип не пише софтуер за коли, само за ветрове.... е вярно че и изкуствен интелект прави, ама не точно за коли. Шансът за краш е голям, да не бърза с новата жена.
37
Още от сега овцете които не виждат по далеч от тревата която пасат определиха виновните - Радев Нинова Решетников и Световната конспирация !!!
38
Няма как такава голяма и престижна компания като Фолксваген да инвестират в страна, за която непрекъснато в докладите от ЕК се говори за корупция и липса на борба с нея. Хората може и да са докарани до ръба на оцеляване, ама не са прости и не могат да се вържат на фантазиите на неграмотните ни и продажни политици
39
Комунягите умират от злоба. Ура.
40
отговор на коментар
не,50% е пискал идиот селски но ти дори не можеш да прочетеш цифрата
41
ЧЕ С ЧЕРВЕНИ ИМБЕЦИЛИ КАТО ТЕБ,НИКОЙ НЕ ЩЕ И ДА СТЪПИ В БЪЛГАРИЯ!!
42
Не разбирам този сайт, лъжат, пишат глупости въпреки, че знаят истината, оплюват по заповед, обвиняват и кво ли не! И кой виновен за разрухата, корупцията,отношението към България и Българите? Кой управлява последните 10 години и чуваме, Аз дадох, Аз направих, Аз реших и т.н. И какъв е резултата от това, 11 пъти са намалели инвестициите, България категорично е обявена за най-корумпирана и бедна в ЕС. И кой виновен, Нинова, Путин, Радев и всеки друг но не и Той, милиярдера, станал от пожарникар, беден като църковна мишка. И как WV да дойде тук, знаейки за корупцията и миналото на Той, което не е свършило и до днес. Не правете хората на идЕоти, всеки честен и трудолюбив човек знае кой носи вината за провала на държавата.
43
Турция ? Това е "страхотна" икономика и надали финансово може да и се противопоставим , но друго , към явни боклуци изявили се по горе - една "птичка" , пролет не прави , нали ? Плюете и мажете и за , кой ли "играете" , визирам някакъв "геш" , може би "емигрант" , след като не защитава българското , а за Плевнелиев - мъжкар е , за разлика от настоящият п.... "радев"
44
България е най-бедна в клуба на най богатите държави а минималната пенсия е колкото минималната заплата в Русия. Казаха ви че България е достигнала до последния етап на преговорите защото за някакви си 8 години сме изгради 260 фирми за производство на автомобилни компоненти даващи работа на 16000 сънародници в България и носещи 12 милиарда в ежегодния Брутен вътрешен продукт т.е около 11 % от БВП (повече отколкото носи туризма). Това е благодарение на тези хора за много от които никой досега не е чувал но работещи бавно и уверено в правилната посока. Не се смейте на Плевнелиев защото той е интелигентен и иновативен човек направил много за развитието на този отрасъл в България започнал почти от нулата. Ще видим кой ще се смее последен защото Плевнелиев отчита предстоящото сливане с ФОРД и помислете малко колко Тръмп ще се зарадва на американска инвестиция в Турция при положение че им е приготвил сатъра със санкциите. Така че другари комунисти отложете за известно време възторга от провала на България
45
Med im kape na nqkoi ot ustata za turciq, a placat, ce dezata im rabotili v teklas, turskiqt zavod za po 1 mesec, napusnali rabota i se oplakvali ot glavobolie, povrashane i... Tozi zavod nikoq darjava ne iska, a te zavoda gadnqrski na kj go probutaha, jalvat se bashtite im, a rodopcanite bogateqt na zapad, tam v zavodire za koli raborqr, za 1 godina, semeen s dete za 50 000 hilqdi koli, a vie placere i viyte na umrqlo. Nishto cudno da vi izkupqt maltzinstvata rabotoholici barabar s vnucite vi.. Za tqh stana hybavo, sho da ucat, i bez aitispecialisti sa si ok, da mu mislqt bg i bg politici. Gotovata para kato vi svarshi, kvo pravite, edno shishe ne se Li doliva, ostava prazno, a za bmv, tyrkie
46
Сякаш мутрата няма милиарди от бухалкаджийте , няма ало Ваньо , няма рекет ? Тези които си мислят , че българите не знаят кои и как обраха държавата са само наивни или добре подготвени тролове на мафията !
47
отговор на коментар
Парите погубват подобни индивиди като теб , крадените пари ! Малоумните ти плеяди са резултат от забавен интелект и полуобразован дървен философ . Навярно си малко човеченце , ниско и малогабаритни !
48
Защо уважаеми ме наричаш другарю? Знаеш ли дали съм член на партия или не? Или за такива като теб които наричам "Платени глашатаи", днес България има икономически растеж и стандарта ни разрешава да живеем нормално? От коя централа пишеш, явно от някоя платена от Вожда, да се надуват фанфарите и заблуждават българите, че живеем все по-добре? Вие от тези платени места, когато сте безсилни, за да обиждате опонента ги наричате комунист или другар? Вие между какви хора живеете, не чувате ли недоволството, отвръщението от Вожда ви и резултатите от властването му? Това, че цялата пара от властването на което се смеем всички е във свирката е ясно за поне 6 милиона българи. Има едни 5-7% които бове тя богато и в лукс защото ограбват българите безмилостно и жестоко. И аз трябва да ви вярвам, че живеем добре, като плащам надути сметки и цени, по-високи от тези в Англия. Рано или късно ще носите отговорност за унищожаването на България, за ограбването, корупцията и моралнив разпад!!!
49
Костовистите все едно не са българи, направо ги обвзема луда радост когато нещо или някой е против България, само защото не е на власт ляво ориентирания Радан. Радвайте се нещастници, но злобата не носи нищо добро знайте го.
50
Аз говоря за труда не тези хора които са създали 260 фирми и работят за това в България живота и стандарта да бъде по добър. Те го правят прекрасно защото благодарение на такива фирми измислените и дадените на наши другари производствени активи започват да плащат нормално. Вие представяте ли си как 16000 български граждани правят 11% от БВП. Хвала и на Плевнелиев от когото имам лични впечатления и който е на светлинни години като визионер от всички които работят в Правителство, Народно събрание и Президентство.
51
Дано да построят този завод в България, че да видя Бойче оср@н до ушите!
52
Българина е уникално прост, което ще рече че не знае съдържанието на собствените си гащи.
54
На едно от последните заседания на борда на Фолскваген е почти взето решение в РБ да се изгради поделение на въпросния завод за производство на изтривалки на новите Шкода Октавия. Председателът на борда казал, че натискът от страна на г-жа Меркел бил твърде силен. Ако РБ успее успешно да се справи с високите стандарти на компанията, можеби ще предоставят в него да се произвеждат и токите на предпазните колани. Иначе за новия завод вече бил избран терен на около 500-600 клм от София.
55
абсолютно си прав - при всички случаи ще го обвържат политически - щом плевню е в играта, 100% защото ще се "споразумеят" да наслагат тур'чаля на ръководни и платени позиции и мигранти и така да се "застопорят" по-трайно в БГ а ние безработни бедни българи да се скитаме немили-недраги и така в по-далечна перспектива да подменят етноса, а в по-далечна колко му е да присъединят към турция БГ от Ст планина през Северна македония(вече албанска), косово, да обединят мюсюлманските райони. Ако го дадат на съседите по-вероятно е да искат турция да "стопира" малко мигрантите, което те разбира се няма да правят колкото и да обещават..
56
"Плевнелиев в качеството си на член на УС на автомобилния клъстър и негов създател". Ти да видиш, този мижитурка и нагаждач, продажник долен как се е доредил да цица пак тлъсти парички от разни "клъстъри" и измислени за лапачка организацийки.Сигурното е че ще си пълни джобчето за наша сметка а ние да го д'ухаме..
57
Изродите.ба.хти антибългарите в тоя сайт??!!Да се радваш и едва ли не да се празниш,че държавата в която живееш ще загуби работни места,на всичкото отгоре се биеш в редицата,че би трябвало да ти е РОДИНА??!!Не го проумявам това??!!Тичайте към Анадола или към Сибир.кеф ви Турция,кеф ви Раша с 10 000 км територия!!Велики,развити държави,дето се живее по добре от тук?!Щом сте толкова радостни,че турците печелят,какви мъди висите все още в България??!!Ама там само да си помислиш да живуркаш на гърбът им чрез измяна и продажничество и ще им намажеш ножовете!!Само в “скапания“ “булгаристан“ можеш да си изменник на родът си и да правиш гуша и шкембе от това,нали ДРОГАРИ??!!
58
Май само в бай ганювската ти глава могат да се въртят идейки за “сисане“ и “ живуркане“ които да ги приписваш на Плевналиев, най достойният ни президент в най новата ни история!!
59
На всяко новородено в Перник вече се поръча ....ГОЛФ
60
Хвалете ме, уста, че ви насрах!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?