Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска отмяна на гражданството на двама чужденци
ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска отмяна на гражданството на двама чужденци
Автор: ПИК
Дата
Дата
6334
Коментари
3
ПЪРВО В ПИК: Цацаров иска отмяна на гражданството на двама чужденци

Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

По всеки от сигналите се извършва пълна проверка, като през месец юни 2019 г. Главният прокурор Сотир Цацаров отправи предложения до министъра на правосъдието за отмяна на натурализацията /на придобито българско гражданство/ по отношение на четири лица - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина, съобразно правомощията по чл. 31 от Закона за българското гражданство. 

В хода на извършваната от Върховна касационна прокуратура проверка са установени основания за отмяна на натурализацията /на придобитото българско гражданство/ от още две лица, граждани на други държави.

За всеки от тях главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал министъра на правосъдието, с искане да отправи предложение до президента на Република България за издаване на указ за отмяна на натурализацията.

Предложенията касаят:

- Магди Мохеб Камил Кассабгуи, роден в гр. Кайро, Египет, придобил българско гражданство с  Указ от 23.08.2018 г., поради укриване от него на факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство и неподдържане на инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години;

- Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани, роден в гр. Карачи, Пакистан,  придобил българско гражданство с  Указ от 23.08.2018 г. , поради укриване от него на факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство и неподдържане на инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години

Напиши коментар »
(3)
1
Айде стига. Толкова паспорти раздадохме. Нооо който не знае де да бутне...така е.
2
Мустафа Хемани плати много на мене за български паспорт с което турихме начало на практиката да се дават паспорти на историческите прабългарски общности в Памир и Хиндукущ. Не е като да махнеш с ръка и да кажеш: на морето дупка.
3
Тъпанари ,да се изходят по въпроса,че без тях ще загори манджата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?