Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК: След 3-годишна битка, хлопнаха кепенците на кучешкия концлагер на ужасите в Дупница (СНИМКИ)
ПЪРВО В ПИК: След 3-годишна битка, хлопнаха кепенците на кучешкия концлагер на ужасите в Дупница (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
9677
Коментари
0
ПЪРВО В ПИК: След 3-годишна битка, хлопнаха кепенците на кучешкия концлагер на ужасите в Дупница (СНИМКИ)

След битка, продължила 3 години, приютът за безстопанствени кучета в Дупница, прочул се като концлагер заради нехуманното отношение към неговите обитетели, най-накрая хлопна кепенци, научи ПИК. Приютът на ужасите, който обиколи медиите с не един и два шокиращи случая на неадекватните "грижи" на персонала към животите, затваря врати за тотален ремонт.

След сигнали до РЗИ за липсата на канализация за фекалиите на кучетата в клетките, сигнали до прокуратурата и Министерството на земеделието, храните и водите, и ОДБХ-Кюстендил, последната институция разпореди спиране експлоатацията на обекта.

"Общината затвори приюта заедно с 25 кучета и разпусна персонала. Останаха само касапинът д-р Ангелов и Георги Георгиев, който е лицензиран общински ловец на коне. Заради липсата на канализация, фекалиите на болни кучета, се измиваха директно в реката, която минава непосредствено зад клетките, замърсявайки вода и почва. В продължение на един месец тези животни бяха лишени от обществен контрол, а трябваше първо да освободят кучетата от клетките, след това да го затварят. Потърсихме помощ от общинския съветник Георги Градевски, който също не беше допуснат в приюта заедно с Ваня Костова от "Помощ за животинките в беда". Градевски искаше да постави въпрос на сесия на общинския съвет в Дупница. В крайна сметка общината позволи извеждаето на последните останали 11 на брой стресирани до смърт кучета", разказа пред ПИК Ирина Николово от Сдружение "Помощ за животните - Дара".

Именно нейното сдружение през последните 3 години се бори със зъби и нокти срещу нехуманното отношение към животните в приюта, кошмарните условия в него, както и срещу непрофесионалните кастрации на д-р Ангелов.

В момента последните 11 бездомни кучета на настанени в спасителния център "Еремия", като им се търсят осиновителите. Но не в България, а в Англия.

"Изказнам своите благодарности към Градевски, страхотно момче, за съдействието. Хиляди благодарности на всички помогнали това да се случи, включително и на "Екогласност" в Дупница, на спасителките Ваня и Ели, които подслониха затворниците от Дупница. Затварянето на приюта е голям успех за всички, които обичат животните и които в продължение на 3 години се борехме за тях", добави Николова.

Най-фрапиращия инцидент от карцера на ужасите в Дупница е от миналата година. През юли кучето Бианка бе открито в клетката си в неадекватно състояние и в локви кръв. Според клиничния протокол от ветеринарната клиника в "Симеоново", малтретираното животно е било прието с поднормална температура, обилно слюнотечение с кръв, прехапан език с кръвоизливи, в шоково състояние, некоординирано, като съмненията на специалистите са, че е претърпяло побой или натравяне с антифриз. След като почина в страшни мъки, аутопсията на Бианка показа, че е ликвидирана с антикоагуланти. Или казано по-просто - aнтиĸoaгyлaнти cъдъpжaт пoвeчeтo cъвpeмeнни oтpoви, ĸoито ce изпoлзвaт ĸaтo cpeдcтвo зa бopбa cpeщy гpизaчитe.

Последните случаи на нехуманно отношение към животните възмутихи зооактивистите само преди два месеца. Те алармираха за жестокост при кастрации, сякаш извършени от касапин, а не от професионален ветеринар, за какъвто се води 73-годишния д-р Ангелов.

Още по темата
САМО В ПИК! АУТОПСИЯТА ДОКАЗА: Кучето Бианка от дупнишкия изолатор ликвидирано с отрова за гризачи (СНИМКА)
Часовник
23:06
Бианка от дупнишкия изолатор за бездомни кучета, която миналата седмица издъхна в страшни мъки, е била ликвидирана с антикоагуланти. Или казано по-просто - aнтиĸoaгyлaнти cъдъpжaт пoвeчeтo...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?