Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК! Петър Москов разсипа програмата на Нинова: Ще има увеличение на пенсиите, като се плащат в рубли
ПЪРВО В ПИК! Петър Москов разсипа програмата на Нинова: Ще има увеличение на пенсиите, като се плащат в рубли
Автор: ПИК
Дата
Дата
44874
Коментари
33
ПЪРВО В ПИК! Петър Москов разсипа програмата на Нинова: Ще има увеличение на пенсиите, като се плащат в рубли

„Как е възможно едновременно да платите 10 млрд. евро за проектите и да увеличите пенсиите? Ами като плащате пенсиите в рубли, а не в левове (един лев = 32 рубли), това написа Петър Москов по повод обещанията на БСП и Корнелия Нинова за пенсионерите.

Бившият здравен министър и кандидат за депутат от Реформаторския блок не приключва до тук, като само с няколко изречения направи на пух и прах всички обещания на Нинова, с които тя особено се гордее.

БСП: Създаване на фонд „Инвестиции” и фонд „Индустрия” за 650 млн. лв. държавни пари

Това е прехвърляне на пари от нашите данъци, на хора и фирми, близки до БСП. Поне признайте си, че сумата включва и такса за авторското право на Доган за разпределение на “порциите”.

БСП: Младите предприемачи без данък печалба.

Конституцията на Република България забранява привилегии по възрастов признак. Те и старите бизнесмени на БСП отдавна избягват плащането на данъците. Явно социалистите данъци няма да плащат. За следващата петилетка това ще е наше задължение.

БСП: Безплатно здравеопазване за всички

То е безплатно за социално слабите, останалите плащаме здравни осигуровки. Безплатно за всички означава, че ще направите всички българи социално слаби. През 1996 г. успяхте. С тази програма ще успеете пак.

БСП: Вето срещу санкциите за Русия

Санкциите на ЕС не са срещу Русия, а са срещу 146 конкретно назовани руски олигарси. За краставичките на Нинова разбрахме. Ама кажете честно, с какво и с колко сте им задължени на тези 146 олигарси, за да знаем какво още ни готвите.

БСП: Държавата – собственик и инвеститор в икономиката

Това го обещаваха Тодор Живков до 1989 г., Виденов (1995 г.), Орешарски (2013 г.), Нинова (2017 г.) – ето това е последователност в целите. Чакаме да кажете #КОЙ е „държавата“ и за коя година планирате следващия фалит на България?

Обещанията на БСП ще ощетят с над 20 млрд. евро България. Задачата на Реформаторски блок и Глас Народен е да не допусне това.

БСП обещават за всички по много, но не казват откъде ще вземат парите. Ако си изпълнят програмата и не крадат, ще вдигнат държавния дълг за 4 години с около 15 млрд. лева. Ако си изпълнят програмата и крадат, както винаги са правили, ще вдигнат държавния дълг с поне 25 млрд. лева.

При такова увеличение на държавния дълг, значимо вдигане на преките данъци ДОД и ДП е неизбежно. Имайки предвид традиционните проблеми със събираемостта на преките данъци, когато те са високи, ако БСП управлява и решат да си изпълняват предизборните обещания, ще трябва и ДДС да вдигнат поне с 2-3%.

Москов е направил и кратка съпоставка с обещанията на БСП и тези на Реформаторския блок.

БСП: Данъчна политика

Облагане на високите доходи с 20% (де факто премахване на плоския данък; ще доведе до криене на доходи и от там по-малки приходи от данъци);

Освобождаване на малкия бизнес от корпоративен данък (няма как да стане на практика);

Семейно подоходно облагане (ненужно усложняване на данъчната система и дефакто още един начин за премахване на плоския данък).

РБ: Данъчна политика

Намаляване на ДДС от 20% на 18% (1 млрд. лв. годишно повече в джобовете на хората);

Вдигане на прага на регистрация по ДДС от 50к на 200к (сериозно улеснение за МСП);

Ускорено връщане на ДДС за изрядни платци (сериозно улеснение за всички фирми).

БСП: Доходи

Обвързване на МРЗ със средната РЗ (погрешна система за централно администриране);

Увеличение на стари пенсии с 20% – устно обещание на Корнелия, няма го в програмата – лъжа на Нинова. Ако се въведе – огромна допълнителна дупка в бюджета на НОИ, която трябва да се покрива с нови заеми, които ще се връщат от нашите деца и внуци.

РБ: Доходи

Чрез подобряване на бизнес средата повече инвестиции и нови работни места и от там намаляване на безработицата и по високи доходи;

Обвързване на МРЗ и всички държавни плащания с ръста на  производителността на труда и инфлацията (икономически обоснован и обективен механизъм).

БСП: Държавен дълг

При запазване на икономическия растеж, т.е. без увеличение на корупцията и злоупотребите: увеличение около 15 млрд за 4 години; 

При спад на растежа и традиционната за БСП корупция: +25 млрд. лв.

РБ: Държавен дълг

При запазване на растежа, държавният дълг няма да се увеличи;

При засилване на растежа до около 4-4.5% годишно,, което ще се случи ако се изпълнява икономическата програма на РБ-ГН ще се премине към намаляване на дълга с около 1.5-2 млрд лв годишно.

БСП: Държавна намеса в икономиката

Фонд индустрия с 500 млн. лв. капитал за дялово финансиране (с държавни пари директно ще се финансират партийни фирми; и кабинета на БСП Орешарски говореше за такъв фодн и нищо не направиха);

Фонд иновация с 50 млн. лв. (ще се раздават на приближени на БСП научни работници пари за ялова „наука”; има си програма на ЕС Джереми за стимулиране на иновациите; и други програми на Европейския съюз);

Руски държавни проекти за над 12 млрд. лв.;

Изплащане на целия дълг на БДЖ от данъкоплатеца (400-500 млн.)

РБ: Държавна намеса в икономиката

Намаляване на бюрокрацията в икономиката чрез въвеждане на „правилото Тръмп” : Премахване на две стари регулации за бизнеса за всяка една нова;

Без нови структури с държавни пари за частни бизнеси;

Пари срещу реформи в БДЖ и самоиздръжка на дружеството;

Разширяване на принципа на „мълчаливо съгласие” въведен през 2015-2016 г. от Реформаторски блок в Министерство на Икономиката.

БСП: Външна политика

Незабавно премахване на санкциите срещу Русия ,въпреки факта, че Русия не изпълнява подписаните от нея споразумения от Минск;

Заявки за „вето“ срещу общата европейска позиция.

РБ: Външна политика

Придържане към общата европейска позиция и настояване санкциите да отпаднат при възстановяване на върховенството на международното право.

БСП: Здравеопазване

Премахване на идентификацията (тоест отново здравно неосигурени ще могат да източват безплатно здравната система);

Напълно безплатно здравеопазване за осигурените (откъде пари);

Удвояване на енергийните помощи, които в този си вид (твърдо гориво) водят до безпрецедентно замърсяване на въздуха и белодробно заболявания.

РБ: Здравеопазване

Фокус върху предотвратяване на злоупотребите с парите за здраве – карта, идентификатор, т.н. и върху повишаване на ефективността на бързата помощ, превенцията на заболявания и болничното лечение.

БСП: Съдебна реформа

Без конкретни ангажименти, повтарят в програмата „някои промени“;

Без промяна в прокуратурата.

РБ: Съдебна реформа

Конституционна реформа на прокуратурата и засилена роля на президента в избора на главен прокурор;

Преодоляване на прекомерната натовареност на магистратите;

Приемане на антикорупционния закон.

БСП: Отбрана

Без съществено повишение на инвестициите в отбрана.

РБ: Отбрана

2% от БВП до 2025 г.

Напиши коментар »
(33)
1
При МАФИОТСКОТО управление на ГЕРБ всяка година се К.РАДАТ МИЛИАРДИ. Тези МИЛИАРДИ, трябва да отидат за увеличени пенсии и др.
2
Пепи ,а ваксини от Турция ще има ли?
3
че ГЕРБ не ги интересува България и нейните граждани, а се интересуват само от дребни заяждания. Истината е че всяка година населението на България намалява с 40- 50 000 души. Основната "заслуга" е на десните политически партии, които бяха на власт в България. Ликвидираха селското стопанство, промишлеността, сега са на ред образованието и здравеопазването. Тяхната цел е ясна - ликвидиране на българската държава. Вие ще допуснете ли това?
4
НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КОЛКО ТРЯБВА да си арогантен че да си подсъдим за огромна далавера и да имаш наглостта да се явяваш на избори. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯШ КАТО МОРАЛЕН СЪДНИК НА ХОРАТА. МОСКОВ, МНОГО ТИ Е ЖАЛЪК КРИТЕРИЯ ЗА МОРАЛ БЕ БАТЕ!!!!
5
ПЕТЬО ТИ СИ БОЛЕН
6
ПЕТЬО ТИ СИ БОЛЕН
7
Този наркоман няма ли да се скрие ? Стана смешен врътко.Смъркай и си трай бе смешник.
8
Ще направят и най- грозното и най- невъзможното, за да се върнат във властта. Това "безплатно" саниране не е ли купуване на гласове? Нали при капитализма нямаше безплатен обяд, а се оказа, че имало безплатно саниране за по 17 хиляди на жилище!!!
9
Пепи, Корнелия може и нищо от обещаното да не направи, но гласове ще спечели, мисли ти как ще привлечеш избиратели. Щото с Кунева, Лукарски и оня другия сте за eбанe всичките. п.с А Корнелия, отлично знае, че нищо от това което обещава няма да и се наложи да изпълнява, защото дори и първа сила, тя ще трябва да прави коалиция с Доган и Пеевски и тогава отново всички ще сме на протести. Пред нея винаги стои оправданието - коалицията не го позволява. Смях. Ти му мисли Пепи. Кунев
10
ДО КОГА ще се дава трибуна на наркомани на индивид, който за пари поиска да убие децата ни ДО КОГА
11
Ало троловете, прочетете статията и сменете инструкциите, става дума за Реформаторския блок не за ГЕРБ.
12
Жлъчта на десните, в комбинация с тази на техните журналистически подлоги е ясен знак за едно. БСП печели изборите с внушителна преднина.
13
Нали в едно гърне п-рдяха заедно? А тук съм безплатно!
14
ограничете изявите на наркомани, обратни, ненормални, простаци, фашизоиди, некадърници, българофоби и разни престъпни елементи, като господина Москоффф и пасмината около него от психодесни и американски и турски подлоги. Не е от полза нито на българите, нито на България, нито даже на ЕС.
15
Само унизителната идея на Москов за пръстовия отпе4атак стига този олигофрен никога пове4е да не бъде във властта.По добре БСП отколкото безумните реформатори повлекли ни на дъното на мизерията.
16
Разговор между кандидат депутати от БСП: -Ти купуваш ли гласове? -Не,аз съм честен с изберателите ,разчитам на голи обещания!
17
За наркоманите и подсъдимите има затвори и болнични заведения, в които да бъдат настанявани, а не да се явяват на избори и да дават акъл на нормалните!
18
Този набеден реформатор със зверския поглед,мошеник,налапал се с ваксини вече трябва Полицаите да му вземат пръстови отпечатъци,защото в софийския затвор са му подготвили раиран костюм.На "Пешо готиното"ще му кажа/може да провери в НОИ/единствено в периода 2005-2009 год.ПЕНСИИТЕ бяха увеличени с над 80%
19
От затвора ли го каза този неадекватен Менгеле, който упражнява безсрамно геноцид срещу българите! Вземете му отпечатъци от пръстите и на краката, от мозък няма да има. Алчно противно същество!
20
-Тате, аз циганин ли съм? -Да! -А ти циганин ли си? -Да! -А мама циганка ли е? - Да и тя е циганка, всички сме чисти цигани! Що питаш? -Ами като сме чисти цигани значи сме за БСП?!?!? -Аааа, чак пък толкова цигани не сме!!! .
21
Пепито е психично болен наркоманизиран гeй.
22
тоя пак са го изпуснали от ЛУДНИЦАТА моля приберете си го
23
Москов Опосков, ти си червей във външна тоалетна(клозетен червей)!
24
Не мога да разбера защо журналистите го канят непрекъснато за интервю.Та той напълно и изкуфял и винаги е неадекватен.
25
НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е СРАВНЕНИЕ НА СНИМКИ НА МОСКОВ И ЖОКЕРА от филма--БАТМАН--.....ПОРАЗИТЕЛНА ПРИЛИКА МЕЖДУ ДВАМАТА--сравнете ги................НО ИНАЧЕ СИ Е ЧИСТ д-р МЕНГЕЛЕ.....................................
26
Борисофф, не разбра ли? Народът те мрази!
27
Бюлетина 10 .Останалото е герп на патерици.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Тоя е шмръкнал повечко и халюцинира!
30
Пепи Белото пак се е нашмъркал здраво и не знае какво приказва.
31
Г-н Москов кога ще си получим увеличението на заплатите,което официално обявихте по телевизията, че ще стане от 10.10.2026г.???
32
Вече и троловете не са това, което бях едно време, а? Всички червени тролове се посраха да пишат глупави и неграмотни коментари, което означава, че в псевдолевицата освен глад за експерти имат и остър глад за полуграмотни тролове.
33
Американската траш-метъл банда SLAYER работи вьрху нов албум,който включва песен посветена на постиженията в бьлгарското здравеопазване,а по-конкретно на д-р Петьр Стефанов Москов, провокирана от иновативните промени (вьвеждане на прьстов отпечатьк в болниците-предположение) а сьщо и тьрговския нюх на нашия бивш министьр (сделката с турските ваксини-сьщо предположение)..Явно кралете на тежката музика изпитват вьзхищение кьм корифеите в медицината.Припомняме че това няма да е пьрвото подобно изпьлнение в творчеството на музикантите.През не много далечната 1986 година,в зората на кариерата си,квартетьт издава хитовия албум “REIGN IN BLOOD” а пьрвата песен в него се нарича “ANGEL OF DEATH”-посветена на гениалния д-р Йозеф Менгеле,известен още като „ангельт на смьртта“ Единствената информация идва от престижното списание METAL HAMMER ,за което вокалиста на групата Том Арайа е дал кратко интервю.Той не е спестил суперлативите си за д-р Москов изтьквайки простичките и креативни методи с които той изпьлнява своята задача,а именно-ськращаване на вьзможно най-голам брой човешки единици в рамките на един мандат.На края не е пропуснал да го сравни с другия си любимец,споменатият вече,отдавна починал именит офицер от SS. https://www.youtube.com/watch?v=K6_zsJ8KPP0
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?