Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК! Най-после! Цачева и Радев в челен сблъсък: Захапаха се от първата минута! (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК! Най-после! Цачева и Радев в челен сблъсък: Захапаха се от първата минута! (ОБНОВЕНА)

Компромис с националната сигурност - не, границата ни е пропусклива отсече кандидатът на БСП. Цачева опонира: На ден влизат 81 души, преди бяха 1700

Автор: ПИК
Дата
Дата
29763
Коментари
20
ПЪРВО В ПИК! Най-после! Цачева и Радев в челен сблъсък: Захапаха се от първата минута! (ОБНОВЕНА)

Големите фаворити на изборите за президент Цецка Цачева и ген. Румен Радев най-после влязоха в директен телевизионен дебат, за да съпоставят своите идеи и виждания, които имат за високия пост на "Дондуков " 2.

Кандидатите на ГЕРБ и БСП пристигнаха в студиото на Би Ти Ви, където изложиха позициите си в три рунда - "Национална сигурност", "Външна политика" и "Правомощия на президента".

"Вече се ръкувахме", заяви Цецка Цачева на въпрос дали биха се ръкували в ефир.

"Държавният глава трябва да се ръководи от националния интерес. А това е една образована нация, която живее в стабилна държава. Ако бъда избрана за президент, ще отстоявам евроатлантическата ориентация на България", обяви с първите си думи кандидатът на ГЕРБ.

"Промяната е неизбежна. Президентът не трябва да бъде рецитатор на чужди цели. Той трябва да може да казва "не", когато е поставен под натиск. Първият ми приоритет е сигурността, а вторият независима външна политика. Третият ми приоритет е да защитавам правата на гражданите", коментира ген. Румен Радев.

"Днес се запознахме с г-н Радев. Това е моята ми първа среща с него", обясни Цецка Цачева.

"Срещали сме се с г-жа Цачева. Бях в парламента на една среща за модернизацията на военните сили", опонира ѝ кандидатът на БСП.

"Кампанията на ГЕРБ винаги е водена в рамките на субсидията, която получава. Достатъчно икономична е, разчитаме на нашата популярност и срещата с гражданите", коментира Цачева.

"Абсолютно всичко е изрядно с медийните пакети. Не мога да кажа дали въпросните 40 хиляди лева са оползотворени. В момента се набират средства, но те няма да надхвърлят максимално позволените от закона", обяви ген. Радев.

"Национална сигурност"

"Компромис не трябва да се прави с националната ни сигурност. Дълги години политиците се отнасяха небрежно към въоръжените сили, затова и ситуацията с армията ни в момента е толкова плачевна", заяви кандидатът на БСП.

"Оградата по границата е едно от съоръженията за защита на границата ни. Ние обаче разчитаме и на европейската помощ и в частност на Европейската служба за охрана на границите", опонира кандидатът на ГЕРБ.

"Това, че има европейска помощ е прекрасно. Но това не означава, че границата е защитена. Имаме една сигурна граница и това, за съжаление, е със Сърбия. Нашата граница е пропусклива. Ако питате мигрант на Лъвов мост, той ще каже, че няма проблем да премине през нея", възнегодува ген. Радев.

"Не мога да се съглася с това. Средно на ден влизат 81 граждани в Европа. Намалели са в пъти. Преди споразумението с Турция на ден са влизали по 1700 в Европа", коментира Цачева. По думите ѝ не бива да се нагнетява ситуацията и да се предизвика паника сред гражданите.

Двамата коментираха и връщането на седем души, издирвани от Турция. "Преди всичко в този случай е националният интерес. Законът гарантира онова, което е справедливо и важно за страната. Аз подкрепям решението на българското правителство", обясни кандидат-президентът на ГЕРБ.

"За мен не говори добре фактът, че се върнаха толкова тихо и тайно. Никоя държава не постъпва така бързо. България губи своя суверенитет. Бих казал, че имаме зависимост от Ердоган", контрира издигнатият от Инициативен комитет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Още по темата
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! "Алфа рисърч": Цачева води на Радев с 29,3 на 21,4 (ТАБЛИЦИ)
Часовник
13:21
Кандидатите на ГЕРБ и БСП – Цецка Цачева и Румен Радев ще се изправят във втори тур на президентските избори. Цачева има дял от 29.3%, а Радев събира подкрепата на 21.4% от избирателите. Това...
Напиши коментар »
(20)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Виждате какви безотговорни малоумни безумци са управляваните управляващи днес: „калинки“, мутри, недоучки от рабфак, за които Брюксел е държава, Русия е столица и има наглостта да си публикува фалшивата диплома с ръкописен сериен номер. Пекин бил във Виетнам, Индира Ганди бил мъж, край нямат издънките им. Които показват очебийното: ужасяваща неграмотност, и неадекватност. Такива хора себе си, не държава, не могат да оправят и да спасят, в реалния живот. С такива хора не ни чака нищо по-добро, от това, което очаква животните в скотобойната. Живеем в рая на Земята. И такава земя, такава територия трябва да бъде защитавана иначе ще я поискат, ще я вземат и ще я населят други, за които ние сме просто вреден дивеч.
4
Няма да има по-голямо доказателство за фалшифицирането на изборите от това Цецка да ги спечели.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
За какво е Антон Хикимян в студиото? " Майката" на нацията когато се чувства несигурна изземва функцията на водещия и вместо отговори започва да задава въпроси на генерал Радев, Това е знак за безпомощност , незнание как да отговори . Страх да не би да сгреши и разгневи вожда на Герб Бойко Борисов. Разбира се ББ и неговия настоящ президент Роско с любезните действия и напъни на Цв. Цветанов пазят и ще осигурят президентския стол за мама Цецка.
8
''Стабилност,евроатлантически ценности и европейски помощи'', абе хора тези гербери са малоумни. Само тези неща повтарят , каквото и да ги питат. Ако я питаш Цецка, Цецо, Цвета и т.н., колко е часа, ще ти отговори ''стабилност''. Само Борисов ще ти каже ''абе сопол, къв си ти...''. Срам и позор. Тези са като мутрата дето му отрязяли слушалките и той умрял, защото вече не чувал ''дишай-издишай''
9
Бабата на нацията трябва да отива в СТАРЧЕСКИ дом!! Абсолютно неадекватни изказвания на магарицата на ГЕРБ-ерастите. ОСТАВКА-та ще дойде след 17 дни!!!! Боко да почва да пише ОСТАВКА още от сега, защото е слаб в текстообработката!!!
10
много поздрави на Мама, и на нейната майка - също!
11
представителите на ГЕРБ използуват заучени фрази.Нищо ново не мога да очаквам от тях.Политиката им е опасна за България. С всеки изминал ден населението на страната обеднява още и единственото решение е да напусне страната.Радев предлага нещо , Цачева- нищо....
12
Цачева говори уверено и доказа, че е професионалист, чиито отговори потвърдиха познаване на механизмите за функциониране на държавата. Защити дясната си ценностната идентичност. Професионалното й поведение и свободното формулиране на отговорите препотвърди умението й да се изразява и да е компетентна в съдържателните аспекти на диалога. Радев препотвърди неумението да импровизира и през цялото време бе скован от популистките опорни точки на БСП, звучащи като цитиране на чужди мисли. Отсъствието на политически език и опит го тласкаха към спекулативно говорене, което приляга на човек, разчиташ на хората, които вярват на обещания и думи. Той не изрази категоричност в нито една от бъдещите си позиции.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
ПИК, ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА КОИТО НЕ СЪДЪРЖАТ СПАМ! БЕЗОБРАЗИЕ Е, ЧЕ ЗАЕМАТЕ СТРАНА ПРИ КОМЕНТАРИТЕ! ТОВА СПАМ ЛИ СЕ НАРИЧА, ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА КОМЕНТИРАТ!
15
Ало ПИКчовите червенотиквеничета,така лъхате на комунизъм,че не мога да си проветря Интернет пространството,откакто се пръкнахте.
16
Леля Цецка направо го разби тоя мухлясал чехъл. Направо му пусна ракета, земя въздух, и чакаше удобно парашутиста да катапултира.. Все едно слушах опорните точки на Момата и КраваНелия, но дезертьора стреляше на посоки като издухан миг. Защо извикаха тая комунистка (психолог), да защитава тоя женчо не е ясно, след като льочика се изпусна във ефир...
17
за ген радев
18
Никога не бях слушал по-тъпи, по-взаимно изключващи се и безсмислени клишета като тези от отговорите на ЦАцка. Тази жена е супер грозна и много тъпа. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ЖЕНИ, изключвайки Цачева!!!
19
Засрами се бе г-н кмето, хем си е*** Боко, хем си срещу него!!!
20
В експозето си леля Цецка Цачева горещо си пожела всички хора и ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА ЗАСТАНАТ ЗАД НЕЯ. АЛЛАХ чу молбата й и веднага откликна. Така че Кр.Велчев няма защо да се тюхка – хората с турски етнически произход също са български граждани.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?