Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК: Кръволока на Корнелия лъсна в "Апартамент гейт", КПКОНПИ и НАП го подпукват! Крум Зарков си купил жилище от 140 квадрата на бул. "Дондуков" за 155 000 евро
ПЪРВО В ПИК: Кръволока на Корнелия лъсна в "Апартамент гейт", КПКОНПИ и НАП го подпукват! Крум Зарков си купил жилище от 140 квадрата на бул. "Дондуков" за 155 000 евро
Автор: ПИК
Дата
Дата
115221
Коментари
61
ПЪРВО В ПИК: Кръволока на Корнелия лъсна в "Апартамент гейт", КПКОНПИ и НАП го подпукват! Крум Зарков си купил жилище от 140 квадрата на бул. "Дондуков" за 155 000 евро

Нова афера лъсна в "Апартамент гейт" с участието на депутат от БСП. През 2015-а Крум Зарков закупува със съпругата си Ирина апартамент на първи, надпартерен етаж с мазе в центъра на София. Жилището на бул. "Дондуков" е 140 кв. м и е закупено от италианския гражданин Масимо Алеоти.

Върховна касационна прокуратура веднага сезира КПКОНПИ и НАП за разследват сделката. При изповядването й Алеоти е представляван от пълномощник, тъй като живее в Швейцария. Сумата е 155 000 евро или 1 107 евро на квадратен метър.

От нотариалния акт става ясно, че 15 500 евро са платени преди подписване на договора, 74 500 евро са платени при подписване на акта, а останалите 65 000 евро са платени чрез ипотечен кредит. Парите, с които Крум и Ирина Заркови са разполагали при сключването на сделката очевидно са в размер на 90 000 евро. Ипотеката от 65 000 евро пък е рефинансирана с нова, на стойност 120 000 лева, сключена в края на миналата година. Фактът е любопитен от гледна точка на това, че Крум Зарков поне в последните две години е получавал депутатска заплата, а след напускането на Парламента от страна на БСП, не би трябвало да получава доходи оттам, тоест - не е ясно как семейството ще погасява задълженията си.

Преди да стане част от парламентарната група на БСП, Зарков е работил в комисията за конфискация на незаконно имущество, т.нар. Комисия “Кушлев”. Преди това, по разкази в интервюта, които е давал е учил и живял десет години във Франция, където се е препитавал с работа в “Макдоналдс” и гроздобер в Бургундия. Съпругата на депутата пък е детски психолог.

От цялата тази информация можем да стигнем до извода, че двамата не са имали драматична разлика в доходите си през последните години. Изниква обаче въпросът как са натрупали 90 000 евро при предимно държавна работа на Зарков у нас и нископлатен труд във Франция, при това - в период, в който депутатът е работил, за да се издържа и плаща обучението си.

Интересно е и как Заркови успяват да погасят задълженията си по ипотеката, при положение, че социалистът в момента не би трябвало да получава депутатската си заплата, а цялото му семейство би трябвало да се издържа от практиката на съпругата му.

В този период, от същия пълномощник, но този път на друго лице - Камелия Глишева, Крум Зарков еднолично купува едно цяло и пет върху петнадесет идеални части от дворно място на бул. Дондуков, с обща площ 314.40 квадратни метра. Данъчната оценка на цялото дворно място е 2 963.10 лева, а Зарков е платил на Глишева 300 лева. Стойността на квадратен метър от земята, определяна като “дворно място” в района също е от порядъка на 2 340 лева, според хора от имотния бизнес.

На пръв поглед покупката на идеалните части, равняващи се в реални части на 31 кв. метра няма смисъл. При желание някой да закупи дворното място или да направи някаква постройка в него, то той трябва да я откупи от собствениците, а тогава цената би била съвсем различна, особено щом става дума за парцел в центъра на столицата. В сферата на предположенията, Крум Зарков може да е платил по нотариален акт 300 лева и да е предал на продавача реалната стойност на сделката на ръка, което двете страни да не декларират пред държавата, съответно - да не плащат дължимия данък върху пълната цена на земята. Така, при платена стойност от около 10 лева на квадратен метър Крум Зарков може да реализира печалба от около 72 000 лева, ако реши да продаде земята на пазарни цени в момента. Според журналистически публикации Крум Зарков тези дни е отказал да коментира казусите с имотите, закупени от президента Румен Радев и колегата си в БСП Валери Жаблянов.

Зарков стана известен с прякора Кръволока заради скандалния гаф преди едно участие в телевизионно предаване. Нелепата му шега "Закъснях за предаването, защото с едни ченгета от ДС се чудехме как да измъчваме нечий дядо" му излезе солено и се наложи да се извини, макар и с половин уста. Защото неговият дядо Леонид Кацамунски с нашивки на генерал-майор не е бил измъчван от комунистите, а е бил техен прокурор и следовател.

Припомняме, че замесени в аферата с евтини апартаменти са и президентът Румен Радев, който все още не е дал обяснение по въпроса и не се е оттеглил, както и шефът на ВКС Лозан Панов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Антикорупционният орган разследва и сигналите за техните имоти.

Ето становището на Върховна касационна прокуратура:

По повод публикация в сайта "Топновини", Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП извършване на проверка относно

произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител Крум Зарков.

На основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт, чл. 82 и чл. 83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, проверката е възложена на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ, която по силата на този закон е компетентен орган да извършва проверки срещу народни представители.

Върховна касационна прокуратура е разпоредила на органите на Комисията извършването на следните действия: изискване на информация относно притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, , относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката. 

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност. От проверяваното лице ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.

На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи.

Напиши коментар »
(61)
1
В официалната декларация за имуществото на Владислав Горанов, освен безвъзмездният апартамент, който му е предоставен от кръстника му, са записани още три жилища в София - две - наполовина негови - придобити със заем и по време на брака му. И трето - дарено от родителите му, съобщава Нова телевизия. Според декларациите на Горанов общата сума на имотите е около 200 хил. лв., като парите са собствени, от кредит и дарение от родители. През 2017 г. спестяванията на семейството са около 85 хил. лв., а съпругата на Горанов е декларирала допълнителен приход от 14 хил. лв.
2
БЪРЗО РЕАГИРАХТЕ ЗА МАМИНОТО МОМЧЕ СЕГА НЕКА ПАК ВЪЗРАСТНИ ХОРА ДА РАЗСТРЕЛВА
3
Благородно социалистическо съревнование по количество имоти и закупуването им на народняшки цени.
4
Хмм, ми то имали крадлив Импексов БСПдираст да не е милионер. Нали на всичките БСПдирасти, както и на Импексовата им главатарка, демокрацията им е взела много, и най вече беднотията!! ...................................................................................................................................................................................................... Дали ще видим червената кучка Милиончева да постъпи така морално, или да се очаква от една кучка близала сладоледа на СС Момата и сомалийските пирати, няма как това да стане.. Защо не пишете , че червения кмет на село ЧУПРЕНЕ, е от БСПдирастката Импексова партия, водена от Клепоухия Каун и Импексовата миризлива курабия, заедно с кучката Ел. Йо!!.......... Та , че червения кмет Ваньо Костин, е продал общинска земя над 300 декара, на (БАЩА си, МАЙКА си, БРАТ си и ЖЕНА си) на символични цени, където ще се строи бъдещия ски курорт Миджур. Ето това е типичен пример за за супер корупция, за която Клепоухото червено разгонено Говедо, и неговата Импексова господарка, се правят на пръднали!! ....................................................................................................................................................................................................... СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ОТДАВНА Е В РЪЦЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА БСПДИРАСТИЯ, ЗАЩОТО ДЕДОВЦИТЕ ИМ ЗАЕДНО СА КРАЛИ МАНДРИТЕ ПРЕДИ 9ти 44г. А ИМПЕКСОВИТЕ ИМ ВНУЦИ ОТ КУЧКИ И БСПДИРАСТИ, КРАДАТ НАРОДА НИ СЕГА !!
5
А кажете кога ще сваляме Бойко ?
6
отговор на коментар
Не си прав,той само ги измъчва,ортаците му ги убиват.
7
Тук има едни , които четат само заглавията. Годината е 2015, преди четири години. Етажът е първи надпартерен - апартаменти от най-евтините. Аратаментът е ипотекиран. Къде е сензацията тук?! Но! Драскайте си. току-що агенция Медиана обяви, че корупцията във властта / а не това, което пишете за този-онзи, а във властта/ е активирала обществото и на 26-ти май ще гласуват 70% от избирателите, като твърдото ядро на ГЕРБ се е свило значително и в момента проучванията сочат - БСП успява да изпревари коалицията ГЕРБ/СДС с около половин процент (0,6 %) – 32.1 % за БСП срещу 31.5 % за ГЕРБ/СДС. Голяма грешка беше това сдс в редиците на ГЕРБ с представителя си. Връщането на цв-то в паламента като консултант също е ядосало избирателите на ГЕРБ. За този развой твърде допринесе и чурчето с "новините" си. Продължавайте в същия дух да активирате народа. Накрая ще получите и тиквен медал!
8
Да продължава да плюе. Крадеца вика дръжте крадеца. Да се направи разследване на имуществото на всички депутати от БСП. Крайно време е.
9
имат още жълто около устата, а вече с есдобил с имоти за 500 хиляди пазарно.
10
а за поредната дневна издънка на Цецо Цветанов защо не пишете, или за това ви плащат - да не пишете ? Цв.Цв. всеки ден почна да омазва пейзажа с простотии, съвсем е станал невменяем, даже боко тиквуня вече не мож го контролира. Ще получи някой инфаркт тоз човек от претоварване и нерви на "умните" му и "кадърни" слуги... /ръкоцелувачи/
11
Браво ПИK за мълчанието за имотите на К. Кралев !
12
https://www.youtube.com/watch?v=WG-ukhw1DYw
13
НЕ АЗ СЪМ ПЛАТИЛ НА КАМЕЛИЯ ГЛИЩЕВА, А КАМЕЛИЯ ГЛИЩЕВА МИ ПЛАЩА НА МЕНЕ ДАНС ДА НЕ ВКАРА В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ МАНОЛ ГЛИЩЕВ, КОГАТО ВЗЕМЕМЕ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ЧЕНГЕТАТА С КОИТО ГОВОРИХ СА ХОДИЛИ ДА Я ПЛАШАТ, ЧЕ МАНОЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗНАСИЛЕН ТАМ ОТ СПИНОЗНИ МИГРАНТИ. И ПОСЛЕДНО, КОЙ ПЦУВА КРУМ ЗАРКОВ – НА СФИНЕТЕ В СКРАВЕНА!
14
Виж го ти дебилчето на курнела колко алчно било?? А за кръвожадната природа на комунистическите боклуци не трябва да учудва никой! Те са сподвижници на сатаната и всичко зверско и нечовешко им е в природата!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Прави ми впечатление, че само на хората от ГЕРБ пяна им излиза от устата! Тия идея си нямат какво предстои! Запазете сили шоуто предстои!!
17
Заркови, внимавайте !!!!!!!!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
отговор на коментар
Точно днешната му издънка ще отреже главата на Борисов като не му я отразя от всички постове. Войната между тях вече е явна.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Абе, ненормален червен троле. Я, ти ако имаш първи надпартерен на Дондуков ми го дай на мен за същата цена? И на 2000 евро да го обявиш, тоест двойно повече от на Зарков, пак ще имаш 10 оферти само до довечера, че накрая и търг може да им направиш. Но, опасявам се, че случаят със Зарков не е укриване на данъци, а е ПОДАРЪК за партийна служба, защото е много интересно лицето, от което уж "купува". Журналистки куртизанки си получават парсата м натура от партиите, чиито имидж лъскат или им правят медиен чадър над далаверите, та може и от майка му да е заработен златния апартамент.
22
Абе, ненормален червен троле. Я, ти ако имаш първи надпартерен на Дондуков ми го дай на мен за същата цена? И на 2000 евро да го обявиш, тоест двойно повече от на Зарков, пак ще имаш 10 оферти само до довечера, че накрая и търг може да им направиш. Но, опасявам се, че случаят със Зарков не е укриване на данъци, а е ПОДАРЪК за партийна служба, защото е много интересно лицето, от което уж "купува". Журналистки куртизанки си получават парсата м натура от партиите, чиито имидж лъскат или им правят медиен чадър над далаверите, та може и от майка му да е заработен златния апартамент.
23
Замко, ма ти си бил ГОЛЯМА мазмантия!
24
сега четох биографичната справка - момчето е достойни и трябва с достойнство да излезе от тази ситуация, в която сами се вкараха БСП и вкараха и държавата в криза. Зарков, ако наистина е мъж с достойнство знае какво трябва да се направи, това ще бъде оценено от народа!
25
А ти прочете ли за коя улица става въпрос...Дондуков! Та тези работи че бил евтин , го разправяй на тия извън София!
26
Всички лапат апартаменти, САМО Катюшка ми ЛАПА KYPA, СЛЕД КАТО СЪМ И ГО ИЗВАДИЛ ОТ ГЪ30. :-)
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Преди десет дена казах ли Ви, че апартаментгейт от аритметична стана вече геометрична прогресия.......................................................................
29
Зарков не може да си докаже доходите , както и цялото БСП .....така че СТАТУКВОТО Е ТЯХНО , А ИМЕННО МАФИЯТА НОТАРИУСИ И ПО МЕСТА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СТАТУКВОТО НА БСП , КОИТО СА ТАМ ПАРТИЙНО НАЗНАЧЕНИ ОТ 15 ГОДИНИ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ .. НОРМАЛНИ И ЧЕСТНИ СЛУЖИТЕЛИ БСП НИКОГА НЕ СА ГИ ВЗИМАЛИ НА РАБОТА В ПУБЛИЧНИЯ ДЪРЖАВЕН СЕКТОР ИЛИ АПАРАТ НА БСП ..И ОЩЕ СА ТАМ ..НЕ СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ ... И ПОДРОНВАТ ИНСТИТУЦИИТЕ И ПЕТНЯТ ЧЕСТНИТЕ ХОРА .
30
Незаконен произход на парите, подайте сигнал в Прокуратурата. Иначе просто пускате доноси, което всъщност ви е основната дейност.
31
Отново силен д?исък срещу вентилатора на мунчовците от ЧУР. Поредната пръ::ня от най-четената и независима медия! Професионализъм но на какташко ниво. Смешни и жалки мишки!
32
Хора без акъл! Бойко така Добре си разчиства пътя! Щели да свалкят, с тия слаби крави......
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
до номер 30 ...що не каза същото за Цветанов или Цачева ...ааа...АРШИН ПО РАДЕВСКИ ...МАЙ ..МАЙ..АА..И ЗАРКОВ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ ..ОТ БРАНЕ НА ГРОЗДЕ НЕ СТАВА ..КИРИЛ ДОБРЕВ И ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ДОХОДИ ...А ГЕРБ ИМАТ ДОКАЗАНИ СРЕДСТВА ИЛИ ОТ НАСЛЕДСТВО КАТО ЦВЕТАНОВ ИЛИ ОТ БАНКОВ КРЕДИТ
36
Алчните Герб...абе дайте малко власт на комунягите..гладни и страдащи са вече 10 години...такова тегло и през царско време не са имали...дайте им...завалийките.
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
NEDELKO DALI TVOIATA KNIJARNICA I TIA DAE SAMNITELNA
39
как завърши делото на тиквата срещу йончева ?!що мълчите,смешно е !!!!
40
Даже на руснаците още през 1993 г. им писна от наглите и крадливи комунисти , биха им шута като със закон забраниха тяхната КПСС и рахатясаха.....Само ние и диваците в Северна Корея продължаваме да ги търпим и дундуркаме, вместо цялата им върхушка БеСеПераси начело с Импексова и протежето и в президентството отдавна да е в панделата !!! Докога ??? Спиш Цацаров ! СПИШ !!!
41
Скоро
42
КРУМЧО---НАТЕГАЧА ЗАКЪСА,КАТО КАТЪР НА БАИР....ХАРИЗАНОВ КАЗА ЛИ ВИ ДА НЕ БЪЗИКАТЕ ГЕРБ ЗА ИМОТИТЕ !!! А ВИЕ ВЗЕХТЕ,ЧЕ НАСТЪПИХТЕ БАШ ШЕФА НА КОНПИ... ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОСТИ ТЕЗИ КОМУНИСТИ...
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Пик вие сте пълни профани. Банките обследват доходите към момента на сключване на договора за кредит. Като сте се за обезпокуили за крумчо плате му кредита. Сега подпукали зарков, но не разбрах цветанов подпукали са го, опукали са го или са почнали с опозицията, а той чака.
45
Направо кеф, време им беше.
46
Направо кеф, време им беше.
47
с интерес гледах детското предаване "По-по-най"..Ама това апартаментно "По-по-най" вдигна рейтинга до небесата.Бе не сварвам да чета вече новините,бе.Ту гербаджийте,ту червените,ту "градските десни"...абе изяще се бе....много поздрави на мамата ви до девето коляно.
48
Тоя мух'льо съм го проклел пред иконата на Божията майка в Бачковския нанастир нищо хубаво да не види и той и целия му род.Дано пук'не мръ'сното болшевишко коп'еле,дето обърна кокалите на хиляди невинни хора,избити от комунистите!
49
Ква стана бе Крумчо кого ша тепаме сега.Мисли какво ша казваш,наследство,заем, под наем, на жената,на родата.
50
единствения апартамент на Зарков с многобройните апартаменти на доктора на асансьорните науки и главен апартаметчик на Републиката Цвъ Цвъ! За сведение на геЙберастите Зарков е завършил Висшата школа за административни кадри в Париж,където са учили няколко френски президенти, а техният вице вожд училището за бавно развиващи се във Въшелц.
51
ТЕЯ ДВАМАТА КАКВО СЕ ПУЛАТ КАТО НАСРАНИ И ДА ЗНЕЕТЕ НЯМА БСП ТОВА Е БКП АЗ СЕ КАЗВАМ АЙШЕ АКО СЕ ПИША КЛОПАТРА КАКВО ЩЕ КЖЕТЕ СТАВАМ ЛИ
52
отговор на коментар
50: Алоооо да бъдеш крадец не означава да имаш или нямаш престижно или не образование.Да не би да ми казвате че Кирчо Добрев щото имал престижно образование да пренася сакове с германски марки.
53
Крум Зарков заменя спешно своя единствен апартамент от 140 кв.м. срещу половината от апартаментите /без този от 280 кв.м. с VIP асансьора и 2-та гаража/на Цвъко Цървула от Академията за бавно чаткащи във Вършец.
54
ПИКлювци пак се оляхте и търсите под вола теле за да може да си заработите сребърниците от ЦЦ Сега се захванахте и със Зарков който купува от чужд гражданин и но за годината на нормална цена и то не е ново строителство като една трета от парите са от заем Да сравним един апартамент с две заплати Зарков и съпругата му плюс заем---- срещу 6 апартамента два заменени с много по голям Цветанов и съпругата му с три големи деца със две заплати плюс много по големи разходи Браво на това се казва обективна журналистика
55
Вижте му физиономията и питайте Иво Христов ,как го определя???
56
Вижте му физиономията и питайте Иво Христов ,как го определя???
57
Скоро, скоро ще запитам и за трите апартамента, дето три поредни години си е купил и другия БСП герой проф.Георги Михайлов, със заплатка на лекар от 3000 лв., че даже дал и заем за 350 000 лева. Пък строи и не една прогимназия ???! Мамин спестовник!!
58
От кога на Дондуков продават жилища за 1100евро/м2 и то паметник на културата.
59
Ех Крумчо, пале недоносено. Не се научи от мама, леля Валерия, чичо Тошо/лъжеца написал недоносчето Лъжата/как се печелят пари от поръчкови статии, фалшиви новини и т.н. Откъде са ти парите бе пръдльо. Вторачил си се в лелите Кури и Кучката с такъв плам в очите, лижеш им задниците, а те крадът ли крадът, лъжат ли лъжат, а ти младо момче ставаш за т....к. Вземи пример от Кирчо, още като мълък пренасяше през гръцката граница крадени пари от БСП/БКП са заплати и други мюзоверлъци. Хванаха го с 400000 долара и какво, нищо. Така се прави.
60
От многото слама с ,която покриватеbhmh терена открихме и няколко зрънца на истината:апартамента е закупен АБСОЛЮТНО законно!!! Апропо:апартаментът е със собствен аснсьор,излизащ директно до хола на Зарков.
61
Лъжливата "кучка" и комсомолеца с поглед на невестулка , при тази мърша , проблеми няма , при тях всичко е "законно" , оставки ... боже опази .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?