Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК: Ето какво каза опозорената Корнелия Нинова пред пленума на БСП - конгресът ще е на 15 юни, с явно гласуване пленумът я бламира за прекия избор на лидер (ОБНОВЕНА)
ПЪРВО В ПИК: Ето какво каза опозорената Корнелия Нинова пред пленума на БСП - конгресът ще е на 15 юни, с явно гласуване пленумът я бламира за прекия избор на лидер (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
85696
Коментари
29
ПЪРВО В ПИК: Ето какво каза опозорената Корнелия Нинова пред пленума на БСП - конгресът ще е на 15 юни, с явно гласуване пленумът я бламира за прекия избор на лидер (ОБНОВЕНА)

Червената лидерка Корнелия Нинова обяви преди минути пред пленума на БСП, че подава оставка, както първо ПИК съобщи и показа с картина на живо от централата на БСП на "Позитано" 20.

Това тя е направила с кратка реч, в която признава, че столетницата е загубила изборите и затова си подава оставката. Минути след това от пресцентъра пуснаха речта й в личния й фейсбук профил. 

Както ПИК съобщи опозорената лидерка е предложила да бъде заместена от Кирил Добрев до избор на нов лидер. Това обаче е бламирано от пленума.

ПИК научи от свои източници на пленума, че конгресът е насрочен от пленума за 15 юни. В дневния ред днес трябваше да се коментират правилата за нов избор, но с явно гласуване Нинова е била бламирана за пореден път и Националният съвет е отхвърлил предложението й за пряк избор на лидера, което е било 3-та точка.

Така на конгреса БСП ще избере кой да довърши мандата й, а новите правила, които искаше да прокара тя, няма да бъдат приемани и гласувани изобщо. Освен това няма да се търси отговорност от структурите, чрез която тя искаше да подмени ръководствата им със свои хора, а и да замаже отговорността за загубата на изборите.  

За ПИК съобщиха още от пленума, че в момента предстои да се приеме с явно гласуване е дневен ред на предстоящия конгрес. На него ще бъде констатирана и оставката на Нинова, тъй като по устав конгресът я е избрал за лидер и той трябва да я освободи. 

Публикуваме цялото изказване на Нинова, което тя качи в профила си във Фейсбук без редакторска намеса:

Искам да започна с благодарност към вас, към листата, към народните представители, към общинските председатели, към областните активисти, към всички, които гласуваха за БСП в една много трудна ситуация и много оспорвана кампания.

Да, ние загубихме тези избори, но трябва да си кажем и доброто, което постигнахме. Факт е, че сме единствената партия, която повишава в абсолютен брой гласовете, които я подкрепят на Европейските избори - близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката - губят подкрепа в гласове спрямо предходните Европейски избори. Факт е, че само ние увеличаваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и гордост. Да, знаем, че авторитарна власт се сваля трудно. Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, медии, анализатори, купен вот, страх и изкарване на администрацията под команда да гласува.

Дори и при тази ситуация, нашият основен опонент има около 500 хиляди гласа. Затова се обръщам към всички вас- да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия начин и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години, дава този резултат - подобряване в абсолютни стойности. Но е факт и че ние загубихме тези избори. Смятам, че трябва всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че трябва да се проведат конференции с обективен анализ за причините и да се вземат съответните решения там, където организациите преценят, че е необходимо да се носи персонална отговорност от ръководството.

При демократичните партии, в правовите държави, в модерното общество, отговорността винаги се носи от председателя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Дотогава да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор.

Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия предател такъв, какъвто партията реши. За да можем през август, септември, октомври - да се съсредоточим върху местната кампания и, дай Боже, да спечелим местните избори, в което вярвам. Благодаря ви още веднъж за всички усилия. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори".

От речта на Нинова ясно личи уклона й да обвини за загубана структурите, както и обвиненията към медиите и анализаторите. 

Ето какво каза Георги Божинов пред камерата ни: 

Вижте какво каза Георги Гергов пред ПИК TV:

Ето и изявленията на останалите социалисти във видеото на живо на ПИК TV:

Още по темата
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова подаде оставка! Орезилената лидерка предлага Кирил Добрев за заместник (ОБНОВЕНА)
Часовник
14:21
Корнелия Нинова подаде оставка ще в началото на пленума на БСП, научи ПИК. Лидерката е обявила, че ще бъде свикан конгрес, на който да се определят правилата за избор на нов лидер.  ПИК...
Напиши коментар »
(29)
1
........................КУ.РВАТА МЕСТИ ПУДКА !......
2
Боко, извади го да пръдна, че голям зор видях.
3
Свинчугата на свинско, и в Сибир.
4
Бях много време на море ся като се върнах един приятел вика то бесепе умре
5
УРААААААА !! УЗУРПАТОРКАТА ПАДНААААА !! НА БОКЛУКАААААААА ! ХАЙДЕ СЕГА И МИЛИОНЧЕВА ДА Я ПОСЛЕДВАААААААА !! СЛЕДВА СЪД И ПРИСЪДАААААА !
6
Хахахахахахахах умрЕх от смЕх.Ако Кире контрабандата стане шеф на БСП , тая партийка ще умрЕ на цЕло!!!!!!!!!!!
7
Сега предстои тричане на червената пачавра от Другарите. Циркът,обещава да е зрелищен.
8
Плаче ми се за другарката Лъжа . Помислете бе хора . Кой сега ще ни играе кючеци , кой бе хора ще ни хвърля гюбеци , кой на Бузлуджа ( и не само там ) ще си разтърсва циците , за кеф на без-зъбите 70-75 годишни „ младежи “ . Кой бе хора ще ни показва как се яздят коне , ярета и магарета . Кой бе хора ?
10
И тиквоча падна от власт,но началниците от вън го покровителстваха и не помисли да дава оставка.
11
много са я закъсали в Кърмилницата откъм "кадрите решават всичко", толкова ли няма някой по-читав там из бюрата, ами след приватизаторката заместника и контрабандист изтипосаха да води бабината дружина към бузлуджанските кибапчитъ
12
ВИДОВ ДЕН ДОЙДЕ! КОРНЕЛИЯ ПОДАДЕ ОСТАВКА............СЛЕД ДЪЖД-КАЧУЛКА,ДРУГАРИ!
13
Не знам на каква възраст си, но да ти кажа по-голяма корупция и по-големи кражби на държавно и мущество и средства от това по времето на управление на БСП и ДПС никога не е имало. Запомни го. Комунягите затова реват. Не реват за народа, който им е така "мил".
14
Който гроб копае, сам пада в него!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Аз се притеснявам за Рогатия Баджанак -- какво ще прави сега горкия , като остане без патерицата на която се подпираше и смело крачеше като политик !!
17
Импексовата курабия ще ми липсва, и тайничко ще се надявам пак да у изберат, защото не е приключила с тая крадлива и гнусна партия!! по интересно е, дали сега троловете на Антон Путеф, ще обърнат палачинката и ще вземат да я плюят, както плюят Жан, Първан, Миков, и СС Момата!! ........................................................................................................................................... Ха ха ха, гнусния баджанак на Клепоухия каза, че са излезли от парламента като АСЛАНИ, но сега като ядоха пореден бой от Бойко и им изтъняха джобовете, ще се върнат като НАСРАНИ. Какво стана сега, СС Момата, и бившата му крадлива кучка Йо, както и най гнусния ДС доносник Везира Енчев, доносничел на кого е близала сладоледа жена му, са най префиренциално харесваните в Импексовата дебилска БСПдирастия, както Рада Дълбоката е най харесвана курабия, от ДСБрастите на Мавъра. Гей парада ще е пълен, и ще блести във цялото си ослепително великолепие, със четирите червено-кафяви болшевишки курабии, които дебилният им електорат изпрати, да ни излагат в Европа. ...................................................................................................................................... Но ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Латерната и СС Момата, “ЗАЩОТО са ЦОЦААГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една!! .......................................................................................................................................... На червените миризливи Импексови тролове, водени от спинозния Антон Путефф им казвам - да го лапат на лъжливите червени говеда, Райчевци, Кънчовци, Аслановци, Насрановци, и непознал Червен Колювци, и нека още да вярват на тия платени БСПдирунгели, до пълният им разгром!!
18
Корнелия го играе "мъжко" момиче, саможертва се, но на Ленчето не и пука, тя отива в ЕП...ехееей, а там няма да унижават с 4000 бона заплата...Ма, т'ва селянките нямате насита, направо задминахте по лукс и капиталистите и забравихте съвсем за "борбата" срещу фашизъма и капитализъма, нали сега станахте това срещу, което уж се "борихте". Ах, сега разбрах, вие сте убивали богати за да станете сега вие такива..ама не с труд. То от труд богат не се става!
19
Збогом, да носиш таз слива
20
Мис Резил - Корнелия Нинова
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Смеш.ни сте:)) Явно не ви стига сиво.то в глави.те за анализ..БСП вкара повече депутати от преди-5, а не 4, в бройка има повече гласували от преди за нея -спрямо 2014;)) а Гер.б , ако не държаха цялата държавна, местна и областна администрация и семействата им като гласоподаватели, нямаше изобщо да има повече гласове от Бсп, напротив половината им максимум...това е голата истина:) , ама се иска малко пипи за да го разбереш хаха..ще видим наесен, ще бъде интересно:))
23
Що толкова се вълнувате от Корнелия, интересно??, много ви е уплашила ей, умирате от страх и само с нея се занимавате!Нямате други теми освен Нинова и Радев и това ви било жур.нали..стика...Жал.ки..
24
Не бива да се радваме чак толкова, че биволицата си тръгва. Благодарение на нея хората толкова презряха БСП, че повече няма накъде. Дори клепарко грипенов десев не помогна, колкото и да му се искаше. Сега което и гoвeдo да сложат, голем зор ще види.
25
на ПИК-аджиите.Курни милото си дава,оставка не дава.
26
СЕГА МОРАЛНО Е ЙОНЧЕВА ДА СЕ ОТЕГЛИ ОТ ЕВРО ЛИСТАТА И ДА ХОДИ ДА СИ СНИМА ФИЛМЧЕТА, ЧЕ НАЛИ ИМА СКЪПА ТЕХНИКА!
27
А бе тая крушовска мисирка я "скубите" вече три дена и още никой не казва ОСКУБАТЕ ЛИ Я ИЛИ НЕ! Кажете бе другари....
28
Нинче, Лондон те харесва!!!! Простотията я погребват, интелектът остава вечен !?!?!
29
жалко за захабените пари които броиха на некадърните си тролове червените миндили,,,,,тюююю язък!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?