Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪРВО В ПИК: Борисов проведе среща с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман
ПЪРВО В ПИК: Борисов проведе среща с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман

Автор: ПИК
Дата
Дата
19325
Коментари
9
ПЪРВО В ПИК: Борисов проведе среща с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман

„Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите лекари и медицински специалисти означават още по-качествени и съвремени грижи за българските пациенти“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман и президента на Югоизточноевропейския медицински форум доц. Андрей Кехайов. На разговорите присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Проф. Леонид Айделман е на посещение в София, за да участва в Десетия международен медицински конгрес, организиран от Югоизточноевропейския медицински форум. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването.

По време на срещата с премиера Борисов бе обсъдена възможността за по-тясно сътрудничество със Световната медицинска асоциация и Югоизточноевропейския медицински форум с цел намирането на по-ефективни решения на здравеопазването през XXI век. Доц. Кехайов отбеляза, че в рамките на медицинския конгрес у нас ще бъде приета Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите тенденции в сектора. А с присъствието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската медицинска асоциация, заявява подкрепата си за всички лекари и медицински специалисти в тази част на Европа.

Министър Ананиев изтъкна, че основните приоритети в политиката на Министерството на здравеопазването в значителна степен съвпадат с вижданията на Световната медицинска организация за налагащите се промени в здравните системи в световен мащаб.

Премиерът Борисов подчерта, че българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас с цел осигуряване на лечение на високо европейско ниво.

Световната медицинска организация представлява близо 9 милиона лекари по света в повече от 100 държави. Нейната мисия е да служи на човечеството като се стреми да постигне най-високите международни стандарти в медицинското образование, наука и етика, както и да спомага за адекватно здравеопазването за всички хора по света.

 

Напиши коментар »
(9)
1
Кирчо Обиеца драпа със зъби и нокти да му дарят нов бял дроб ,че се нуждае от трансплантация с тия три кутии цигари на ден ... Станал е щтчетоводител, защото ако няма за цигари щтчетоводителят винаги може да бръкне във касата и да си вземе..
2
Този със запретнатите ръкави ли го играе мин. пред. Ужас, егати етикета?!
3
Искал си да кажеш:" Ега ти простака банкянски"!
4
Тоя със запретнати те ръкави си е с манталитет и култура на касапин. За 11 г.не чул за Протокол.
5
Селооооо,село,до кога ще ни срамиш бе?
6
Под гръмкото име "Югоизточноевропейски медицински форум" се крие частното на д-р Андрей Кехайов, което "организира", след като изхвърлиха от председателското място на Българския лекарски съюз, в което е той и една, поназнайваща английски.Организират разни събития, уж международни, само и единствено за пари. А сега явно има по-така намерения, щом е успял да се добере до минздрав и премиера, който приема всякакви и отвсякъде, главно такива, от чиито умения не разбира.
7
Запретнал си ръкавите,като селски кръчмар.Егати премиера. Простак!
8
"Фолксваген" ще строи завода в Турция. Поредния резил на банкянския простак. https://business.dir.bg/kompanii/royters-sreshta-na-erdogan-s-direktora-na-folksvagen-nakloni-veznite-kam-turtsiya
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?