Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Първанов: Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната
Първанов: Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната
Автор: ПИК
Дата
Дата
3506
Коментари
2
Първанов: Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната

Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната. Това каза Георги Първанов, председател на ПП АБВ и президент на България (2002-2012), по време на пресконференция на партията във връзка със започналия нов политически сезон.

"Очаквано новият политически сезон започна с гласуването на конституционните промени, свързани с реформите в съдебната власт. АБВ много яснo и отчетливо формулира своята позиция в дебата и при гласуване в специализираната парламентарна комисия. Тогава някои бяха изненадани, но защо са изненадани сега? С какво нашата позиция е по-различна от това, което тогава формулирахме? Имаше серия от разговори на премиера, които доведоха до т. нар. "исторически компромис". Този компромис беше между реформаторите, ДПС и частично ГЕРБ", посочи Първанов.

По думите му АБВ никога не имала колебание по въпроса дали да се раздели ВСС на две колегии и винаги е подкрепяла идеята за засилване на правомощията на инспектората. "Ние категорично не приемаме начина, по който се реши въпроса за избора на двете колегии. Ако за съдебната колегия, политическата и професионалната квота са въпрос, който е относително разумно решен, това не е така за прокурорската колегия. Там съотношението е 6 на 6, а това означава възможност на политиците да блокират работата на прокуратурата. Ако това е реформа, която ще доведе до повече справедливост, нека да го обосноват, но аз дълбоко се съмнявам", допълни още Първанов. 

Още по темата
И Първанов се притесни за фигурата си, следва съветите на българската д-р Куин, тя го и лекувала
Часовник
18:33
И Георги Първанов се притесни за фигурата си. Президентът (2002-2012) се подложил на диета и следял стриктно съветите на карнобатската лечителка Дочка Христова, съобщи burgascity.com. Това обявил...
Напиши коментар »
(2)
1
КЪДЕ СЕ СЛАГА ТОЗИ КРАДЕЦ? С ХОТЕЛ ЗА МИЛИОНИ? И НЕГОВАТА ДРУЖИНА ГЕПАДЖИЙСКА ПАСМИНА НАЧЕЛО С ПРОФ.БОРИСОВ?
2
АБВ има ли позиция? Въобще някога имала ли е собствена? Тук не мога да се съглася с Първанов, защото той веднъж подкрепя Борисов, веднъж - не. И от там как да вярваш на тази партия, че има собствена позиция...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?