Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Първанов обяви „от дистанцията на времето” правилно ли е било влизането на АБВ във властта
Първанов обяви „от дистанцията на времето” правилно ли е било влизането на АБВ във властта
Автор: ПИК
Дата
Дата
5197
Коментари
1
Първанов обяви „от дистанцията на времето” правилно ли е било влизането на АБВ във властта

АБВ става незаобиколим фактор в българската политика, каза в Търговище Георги Първанов, лидер на ПП АБВ и президент на Република България в периода 2002-2012 година, предаде Радио „Фокус”-Шумен.

По думите му, членска маса от над 14 000 близо 15 000 души за млада партия, каквато е „Алтернатива за българско възраждане”, е респектираща бройка.

Георги Първанов подчерта, че партията имам структури в почти във всички общини, като издига кандидати за кметове в 280 общини и райони.

„Това е на 90 на 100 и малко повече от общините в Република България, което показва наличието на една сериозна мрежа, имахме символично представителство в местната власт, сега сме с реални шансове да имаме кметове, общински съветници, кметове на населени места”, заяви Георги Първанов.

Той отбеляза, че листите на АБВ са солидни и балансирани. Листата за общински съветници в Търговище е пълна, 33-ма души, като средната възраст на кандидатите, които са представители на целия спектър на обществения живот, е 40 години.

Георги Първанов изрази подкрепа за кандидатурата на Ивайло Първанов за кмет на Търговище. Стана ясно, че в община Опака АБВ няма да участва в изборите, а в Антоново ще подкрепи Димитър Максимов, от гражданската квота на друга политическа партия.

„Ако не успеем някъде да бъдем основна управляваща сила, то най-малкото имаме шанс и възможност да бъдем балансьор в редица общини”, заяви Георги Първанов.

Той изрази съжаление, че лявото пространство е пропуснало възможността да излезе с единни кандидатури преди първи тур на местните избори. Георги Първанов определи като стратегически оправдано и правилно решението за участието на АБВ в управлението.

„Много умувахме, спорихме за това дали да участваме в управлението на страната, дали няма да загубим от един такъв ангажимент, решението беше нееднозначно, но сега от дистанцията на времето, близо година по-късно, можем да кажем, че решението беше стратегически оправдано и правилно”, каза лидерът на АБВ.

Той изрази удовлетворение от добрия управленски потенциал, който е показала АБВ на фона на тежкия дефицит на управленски качества в страната. „Амбицията ни сега е да направим това в местната власт”, подчерта Георги Първанов.

Още по темата
Зевзеци пращат Гоце да озапти изчезналата вълчица в Благоевград
Часовник
15:17
Зевзеци в интернет започнаха да пускат бъзици заради вълчицата, която втори ден не може да бъде уловена в Благоевград. Припомняме, че животното успя да изскочи от клетката си, поради което и...
Напиши коментар »
(1)
1
Ако Първанов продължава да влиза в приятелски отношения с Бойко Борисов, ще изгуби целия потенциал, за който говори!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?