Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Първанов на дискусия в Пловдив: България да приеме не повече от 1000 бежанци, това е честната позиция спрямо тях
Първанов на дискусия в Пловдив: България да приеме не повече от 1000 бежанци, това е честната позиция спрямо тях
Автор: ПИК
Дата
Дата
6516
Коментари
3
Първанов на дискусия в Пловдив: България да приеме не повече от 1000 бежанци, това е честната позиция спрямо тях

„България сама трябва да определи квотата си за бежанци. Експертен съвет е редно да реши колко души трябва да приеме страната ни“, заяви в Пловдив президентът /2002-2012/ Георги Първанов. Той участва в дискусия на тема „България и промените в света“, организирана от ПП АБВ в Пловдив в Градския дом на културата.

Според него Европейският съюз също няма ясна представа за решаването на проблема с мигрантите. „Европа изпусна момента да хване генезиса на този процес. Това, което сега се случва, бе заложено в големите военни конфликти в Ирак, Либия, Египет и тази опасност трябваше да се прогнозира. Необходимо беше да се инвестира на място в мира и спокойствието на тези народи, а не сега да търсим начини за квотно разпределение и да спорим“, посочи Първанов. Бежанската криза показва още, че в Европа няма лидери, каквито е имала до неотдавна и които категорично са заявявали позициите си по горещи теми.

Президентът заяви, че нашата страна може да приеме не повече от 1000 души. И това решение е честната позиция към тези хора, защото трябва да можем да ги настаним, да се грижим за тях, да ги лекуваме, мотивира се той. Първанов писа „Слаб 2“ на българската дипломация и отново настоя да бъде свикан консултативен съвет при президента, който да анализира ситуацията. „Експертите трябва да определят квотата за страната ни, като преценят всички проблеми особено в медицинския сектор, защото, както знаете, всеки един от тези чужденци може да има индивидуален здравословен проблем. Трябва сами да калкулираме рисковете, които се пораждат с присъствието на бежанците“, заяви Георги Първанов.

В дискусията взеха участие преподаватели от висшите училища в Пловдив и офицери, както и кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив Георги Илчев, градският лидер Валентин Петров и областният лидер Владимир Маринов, който е зам.-управител на Пловдив област и кандидат за кмет на община „Родопи“. 

 

Още по темата
Първанов: В местните избори АБВ влиза със самочувствие
Часовник
12:51
В местните избори АБВ влиза със самочувствието на една партия, която е най-динамично развиващата се. Това каза Георги Първанов, председател на партия АБВ и президент на България за периода 2002...
Напиши коментар »
(3)
1
Докога тоя нахален и безпардонен РЕНЕГАТ ще трови въздуха на България,няма ли и него да го приберат в "държавна"болница като събрата му-ГОРБАЧОВ,где бере душа от известно време?!?
2
НИКАКВИ да НЕ се приемат,заплаха са
3
Ще изберем 1000 от тези..... http://www.liveleak.com/view?i=24b_1443374777
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?