Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Първанов: Кризата с бежанците е заради свалянето на Саддам Хюсеин
Първанов: Кризата с бежанците е заради свалянето на Саддам Хюсеин
Автор: ПИК
Дата
Дата
6142
Коментари
2
Първанов: Кризата с бежанците е заради свалянето на Саддам Хюсеин

Когато говорим за криза с бежанците, трябва да държим сметка за генезиса на проблема. Той бе заложен още при свалянето на диктатора Саддам Хюсеин, без да е ясно какво ще последва в Ирак след това. Това заяви президентът Георги Първанов в Разград по време на откриване предизборната кампания на партия АБВ в града, пише "Стандарт".

Бившият държавен глава напомни, че нестабилността в Ирак е била последвана от хаос в Либия където след лошия Кадафи стана още по-лошо. После дойдоха проблемите в Египет, а сега в Сирия. Провокира се нестабилност, без да е ясно как ще се излезе от тези ситуации, коментира той.

Първанов счита, че въпреки силния натиск от страна на Запада, да се приемат бежанци в страните от ЕС, България трябва честно да каже на колко имигранти може да осигури условия за живот у нас. Той одобри заявеното от министър председателя Бойко Борисов намерение да приемем 1 200 бежанци. Тази цифра вероятно е определена след експертна оценка на възможностите на държавата ни. Трябва да сме наясно с капацитета си, защото ако не осигурим всичко необходимо на приютените у нас бежанци, ще ги превърнем в риск за българското общество, предупреди бившият държавен глава.

 

Още по темата
Kръгла маса с участието на Георги Първанов на тема „За референдумите - с разум и отговорност“ ще се проведе във Варна
Часовник
15:41
На 6 октомври /вторник/ от 11.00 часа, в зала „Пресцентър“ на ФКЦ – Варна ще се проведе кръгла маса с участието на Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и...
Напиши коментар »
(2)
1
Този е тотално деградирал!!!!
2
Гоце, защо не посочваш причинителя на проблема с бежанската криза, а именно военнолюбивата политика на САЩ? Или хем ху. в пу.ката, хем душата в рая. Дребни тарикатски номера на сирищник като бившия президент и бивш бесепар, продал партията си за 3 милиона долара в брой от Иван Костов.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?