Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Първанов: Калфин е силен с две неща - качествата си на държавник и идеите за управление
Първанов: Калфин е силен с две неща - качествата си на държавник и идеите за управление
Автор: ПИК
Дата
Дата
8818
Коментари
2
Първанов: Калфин е силен с две неща - качествата си на държавник и идеите за управление

Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи. Той има визия за управление на президентската институция. Нещо, което другите кандидати не демонстрират, заети в битка на компроматите. Това заяви в ефира на „България Он Ер“ председателят на Коалиция „Калфин-президент“, лидер на АБВ и държавен глава на  България (2002-2012) Георги Първанов. Той беше категоричен, че неглижирането функциите на  държавния глава, на което сме свидетели в момента, на най-високо правителствено ниво,  е вредно за страната и нацията.

„Ивайло Калфин е силен с две неща. Първо: с качествата си на държавник, утвърден дипломат, на човек почтен и свестен, от където и да го погледнеш. Второ: той е силен с идеите си за управление. Защото АБВ от девет месеца е единствената партия, която дебатира за правомощията на президентската институция, за външната й политика, за военните и вътрешната ни сигурност и ролята на държавния глава в това отношение. Всички тези идеи ги има при нас. Другите едва  сега се опитват и то плахо да формулират такива. Но вместо да влязат надълбоко в идеите за формирането на политиките на президентската институция, те се замерят с евтини провокации“.

Първанов почерта, че е време за коренна промяна на   модела „Плевнелиев“ на президентската институция. По думите му той е вреден за България, за вътрешна  и външна политика, и  не просто обезличава институцията на държавния глава, а ни злепоставя  пред  международните ни партньори.

„Това поведение на Плевнелиев, това провокативно отношение към наши съседи, това безлично поведение, включително и към партньорите ни в ЕС, е недопустимо. Присъствието на президентската институция при решаването на проблемите на България в момента е твърде скромно. Например, онзи ден колегата му Ердоган направи едно доста обидно и агресивно изказване към България, за това, че „територията на неговото сърце“ включва и български земи. Реагира външният ни министър, но през Фейсбук, така малко предпазливо, извинително… Но къде беше президентът ни? Защо не се обади той“?

Напиши коментар »
(2)
1
Достатъчно дълго време Калфин и Първанов доказват, че нямат никакви идеи. А като държавници - Боже опази!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?