Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Първанов: За президентските избори трябва да имаме единна левица
Първанов: За президентските избори трябва да имаме единна левица
Автор: ПИК
Дата
Дата
4578
Коментари
0
Първанов: За президентските избори трябва да имаме единна левица

За президентските избори трябва да имаме единна левица, която да спечели и която „да се върне в мача“, както се казва на спортен език. Това заяви в Русе лидерът на АБВ и президент на България /2002-2012/ Георги Първанов.

Той участва в откриването на кампанията за местни избори, на която бяха представени кандидатите на АБВ за кметове в общините от Русенска област, предаде кореспондентът на БГНЕС. Първанов коментира, че АБВ показва коалиционна култура с над 100 коалиции, предимно с лявото пространство, в по-малките населени места, и изрази надеждата си, че те ще бъдат успешни. „И тогава, надявам се, всички ние да прочетем внимателно, да осмислим този важен урок по коалиционна култура и да разберем, че изграждайки отдолу нагоре, за президентските избори трябва да имаме единна левица, която да спечели и която да се върне в мача, както се казва на спортен език. Не приляга на левицата да стои в периферията, не приляга на левицата да се бори единствено за присъствие в няколко десетки общини - не смея да назова моята прогноза, защото тя не е оптимистична. И проблемът не е в АБВ, чудесно е, че го има АБВ за да може да компенсира тази слабост на лявото пространство, да помогне, да развие, да приобщи не в конфронтация, а в един диалог, в едно взаимодействие, което надявам се че ще даде добри резултати“, заяви още Първанов. Лидерът на АБВ коментира, че засега кампанията върви нормално и няма явления, които да я опорочават. Той обаче призова към бдителност. „Все пак не допускам, че ще ни подмине това явление, което беше характерно за предишни кампании – технологията, покупко-продажбата, натискът“, каза още Първанов.

Според него по-различното е заявката на АБВ с кандидатите на партията, които са преди всичко млади хора. „Може да кажа, че ако има млада вълна, своеобразна „млада гвардия“ в българската политика, тя идва по линия на АБВ. Навсякъде кандидатите ни са с висок професионализъм, добро образование, утвърдени, с гражданска позиция. С други думи, имаме реални шансове да сме открити. Това е и явлението на тази кампания“, заяви лидерът на партията. 

Още по темата
Първанов: АБВ има своята силна политика на национално ниво
Часовник
13:52
АБВ има своята силна политика на национално ниво в лицето на министър Ивайло Калфин и реформите, които той реализира. Това каза пред „Фокус” председателят на ПП АБВ Георги Първанов....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?