Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Първанов: ГЕРБ и десните са овладели всички власти
Първанов: ГЕРБ и десните са овладели всички власти
Автор: ПИК
Дата
Дата
7644
Коментари
2
Първанов: ГЕРБ и десните са овладели всички власти

Георги Кадиев има шансове да отиде на балотаж, а такъв може да има при толкова много кандидатури и толкова широка разпиляност на вота. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов в предаването „Денят Започва” по БНТ. Първанов коментира, че до избора на Георги Кадиев за кандидат-кмет на столицата на коалиция „Сердика” се е стигнало след много дълги дни на разговори за формулата и начинът на издигането му, като за самата предизборна кампания.

По-важното е не каква е била хронологията за това решение, а защо именно Георги Кадиев? Защото става дума за един политик, който е преди всичко столичанин. Столичанин като поведение и като компетентност”, заяви Първанов.

По думите му, коалицията между АБВ и партия "Български социалдемократи” не напразно е направила препратка към славното минало на София със своето име.

„Това ще е една солидна коалиция”, категоричен беше Първанов. Той отбеляза, че следи решенията на Висшия съвет на БСП от последните дни и там стратегическата цел отново очевидно е да се удари АБВ, за да се затвърди мястото на БСП.

„Това не е амбициозно. Когато ГЕРБ и десните като цяло са завладели всички власти, всички институции и всички структури на властта, ние да си мерим влиянието вътре в левицата, го намирам за несериозно”, каза Първанов.

По отношение на това защо АБВ не е подкрепила антикорупционния закон Георги Първанов коментира, че той е слаб, не работещ и дори може да се окаже вреден.

„Ние от АБВ твърде вероятно ще предложим алтернативен закон за борба в корупцията, в който ще разпишем нашите виждания. Нека да сблъскаме нещата в един истински реален дебат”, заяви Първанов. Той допълни, че Меглена Кунева няма да спечели подкрепата на АБВ, ако продължи да твърди, че след 3 месеца ще предложи същия законопроект, но по-утвърден.

Във връзка с позицията на България в бежанската криза Първанов заяви, че трябва да приемем толкова бежанци, колкото сме в състояние.

„Президентът отдавна трябваше да свика Консултативния съвет, ние да направим сметката и да кажем колко можем да поемем, а не да ни определят квоти. Ние трябва да определим нашите възможности и да кажем - толкова можем. Това е по-честно и за самите бежанци, за да знаят, че ако в България вече няма място, да търсят други посоки”, посочи още Първанов.

Още по темата
Пълен разпад на АБВ в Благоевград! Обвиниха Първанов в предателство!
Часовник
09:46
Общинската структура на АБВ - Благоевград се разпадна окончателно след наложената кандидатура на Владимир Елезов за кмет на Областния център. Над 450 активисти напускат солидарни с общинските...
Напиши коментар »
(2)
1
Нещастното Гоце с 2.2% и без да е в коалицията, гушна цяло министерство с най огромния бюджет, и пак недоволно и плюе. Вместо да си свирка, че купи с другия червен крадец Добрев на Мая Манолова съдружника в МОЛА, Хотел за 7 000 000, спестени от комисионни и закуски...
2
Първанов ясно заяви и показа, че няман ищо против да лавира между лявото и дясното пространство. Впъросът е дали този подход ще му донесе позитиви в лицето на избирателите!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?