Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПЪЛЕН ШАШ: Единствената седмокласничка от община Трекляно още не знае къде ще учи
ПЪЛЕН ШАШ: Единствената седмокласничка от община Трекляно още не знае къде ще учи
Автор: ПИК
Дата
Дата
8865
Коментари
2
ПЪЛЕН ШАШ: Единствената седмокласничка от община Трекляно още не знае къде ще учи

Единствената седмокласничка от училището в най-малката община в България - Трекляно, още не е подала документи къде ще продължи образованието си, защото това е свързано с преместване на цялото семейство, каза директорът на училището в селото Младен Джамбазки.

Момичето, което се казва Радинела и живее в близкото село Гарбашевци е завършила учебната година с отличен успех, добави той.

Къде ще учи Радинела, ще зависи от това къде родителите и ще намерят работа и ще наемат квартира. Седмокласничката не може да пътува - до съседния град Земен няма автобус, а да областния Кюстендил са 50 километра  в едната посока и автобусът пътува сутрин и вечер. 

Директорът Джамбазки се надява седмокласничката да направи добър избор: "Най-вероятно тъй като баткото работи в Кюстендил и живее на квартира, а майката е съгласна да отидат да живеят цялото семейство в града“, коментира той пред БНР.

Четирима са завършили седми клас през изминалата година в училището в Трекляно, като трима от тях са циганчета от Кюстендил, които нямат проблемите на Радинела, защото са от града и не им се налага да наемат квартира или да пътуват.

Още по темата
ЧИНОВНИЧЕСКА ЛАМЯ: В Трекляно на 14 баби и дядовци има по един общинар, отделно кмет с 2 бона заплата, заместник и секретарка
Часовник
23:50
Един общински чиновник на 14.5 баби и дядовци и кмет с месечна заплата от 2000 лв., това показват данните на Министерството на финансите за най-малката община в Кюстендилска област –...
Напиши коментар »
(2)
1
Селото на Радинела се казва Габрешевци. Училището в Трекляно е недоразумение-в него учат циганчета от Кюстендил, местните деца са единици. Държавата харчи пари за общежитие,за училищен автобус, учителите пътуват всеки ден от Кюстендил,плащат им пътни пари, заплати,а в града закриват паралелки, поради липса на ученици!!
2
Ако училището се закрие загива общината.Вижте,че в община Невестино случаят е още по-трагичен.Там се обучават около 200 циганчета,които са 99% от учениците.Всеки ден се возят от града до училището. Питайте местните жители как опазват плодовете и зеленчуците по дворовете си, и колко грамотни са децата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?