Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Пълен разпад на АБВ в Благоевград! Обвиниха Първанов в предателство!
Пълен разпад на АБВ в Благоевград! Обвиниха Първанов в предателство!
Автор: ПИК
Дата
Дата
6917
Коментари
2
Пълен разпад на АБВ в Благоевград! Обвиниха Първанов в предателство!

Общинската структура на АБВ - Благоевград се разпадна окончателно след наложената кандидатура на Владимир Елезов за кмет на Областния център. Над 450 активисти напускат солидарни с общинските лидери, адвокатите Спас Велков и Александър Мановски, съобщи Pirinsko.com.

Броени дни след визитата на Георги Първанов, където се декларира безапелационна подкрепа на Елезов, "азбукарите" в Благоевград се разграничиха. По-голяма част от напусналите се вливат във формацията "Български път" на проф. Ангел Димов. В ръководството на ПП "Български път" е досегашният издател на вестник Дума и председател на дружество Русофили" Николай Малинов, както и Емил Димитров - син на певеца Емил Димитров.

Новата формация дава заявка за победа над "ГМО" проекта на К.Паскалев с кандидата за кмет В. Елезов. Последният мохикан Спас Велков напусна, след като в проект-листата бе отредена 3-та позиция за него, информира медията.

Pirinsko.com потърсили за коментар адвокат Спас Велков, общински председател на ПП АБВ-Благоевград, който потвърдил напускането си и отказал да коментира патовата ситуация.

По-смел в изказванията си бил адвокат Мановски, който показал заявлението си за напускане и посочил като мотив налагането на кандидат кмет "парашутист" от централата на АБВ в София и за водач на съветническата листа на "ЕКИП", където мандатоносител е партията на Първанов.

По думите му това е и предателство не само към местното ръководство, но и към гласоподавателите на АБВ в Благоевград.

"За всички е ясно, че следващият кмет на Благоевград ще бъде настоящият Атанас Камбитов, който ще спечели безапелационно още на първи тур с около 60%. Налагането на Елезов за кандидат за кмет и водач на листата е единствено да му бъде гарантирано участието му и в следващия общински съвет. В предходните два мандата, вече 8 години, Елезов с нищо не е запомнен", коментира Александър Мановски.

Припомняме, че на предходните избори ПП АБВ имаше над 1700 избиратели в областния град.

Още по темата
Първанов: Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната
Часовник
11:34
Позицията на АБВ за съдебната реформа е възможно най-последователната. Това каза Георги Първанов, председател на ПП АБВ и президент на България (2002-2012), по време на пресконференция на партията...
Напиши коментар »
(2)
1
Закакво им е въобще на АБВ да се явяват на местни избори, след като преди да започнат надпреварата, те се разпаднаха. На народа не им трябват разединени партии.
2
Аз съм един от тях.Заедно с 5 последователи минаваме към АТАКА!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?