Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Прокуратурата възложи на КПКОНПИ разследване и за имоти на фирма на Валери Симеонов
Прокуратурата възложи на КПКОНПИ разследване и за имоти на фирма на Валери Симеонов
Автор: ПИК
Дата
Дата
12678
Коментари
14
Прокуратурата възложи на КПКОНПИ разследване и за имоти на фирма на Валери Симеонов

Върховна касационна прокуратура е възложила на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от “СКАТ “ ООД, управлявано от народния представител Валери Симеонов, съобщиха от пресцентърана прокуратурата. 

Вчера до главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от „СКАТ“ ООД, управлявано и представлявано от народния представител Валери Симеонов, като сделките са изповядани на нереално ниски цени.

Припомняме, че такива проверки вече текат по сигнал на ПИК и за евтините имоти на президента Румен Радев (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Във връзка със сигнала за "СКАТ" от прокуратурата съобщават, че са описани три сделки:

- Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

- Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. и

- Закупен през 2008 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ извършване на проверка предвид твърденията в сигнала за извършени престъпления във връзка с описаните в сигнала недвижими имоти от лице, заемащо висша публична длъжност - Валери Симеонов – народен представител към момента, а през 2008 г. и като председател на Общински съвет за сделката от 2008 г. В рамките на проверката ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

Предметът на проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител В. Симеонов.

На основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт, чл. 82 и чл. 83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, проверката е възложена на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ, която по силата на този закон е компетентен орган да извършва проверки срещу народни представители.

Извършването на проверките се възлага и на основание чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018г. за взаимодействие между Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от главния прокурор Сотир Цацаров и от председателя на КПКОНПИ.

Напиши коментар »
(14)
1
https://www.youtube.com/watch?v=Bw9eJ6dM6fs
2
И ти ли, Бруте?
3
А мен кога ще ме проверите, никога
4
Този тип си заслужава проверка,но не от тази измислена мутренска организация,която се засили да отчита дейност.
5
И аз искам да ме проверяват, ама ги е страх,много пари съм откраднала.
6
Мафиотските кланове, наречени парламентарнопредставени политически партии започнаха да се изяждат взаимно. Защото всичките са боклуци. Шлака. Отпадъци. Какво да се прави? Отговорът е прост: на 26.05 гласуваме за Демократична България. Защто България може много повече в силна Европа!
7
Е,сега го ядосаха Валерката .
8
Всички са в кюпа...ВСИЧКИ....Няма леви, няма десни, има само песни.....
9
Всички са 'айдуци, само аз не съм.Вижте го само Цецо КРАДЕЦО какъв нагъл 'айдук е.Ами бузестия КАУН, 'дето вчера направих герой, че най-после се отървах от него.Ами шефовете на КОНПИ, 'дето някои наричат компири....Еееее, много 'айдук, много нещо.
10
Отслабвам вече около 2 месеца- минус 28 кг,също нямах мотивация за отслабване след раждането,но един ден като се погледнах в огледалото се ужасих- видях разплута в мазнини ЛЕЛКА,а съм само на 22,при това мъжа ми тежи 65 кг,можете да си представите как изглеждахме заедно !Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете Ако ви е омръзнало да ви наричат бидон,буца и подобни епитети побързайте!http://bit.ly/2kqNpXz
11
От всичко изброено виждам само басейна и ресторанта да са незаконни в Златоград,ако действително решението е влязло в сила и няма нищо предприето след това.Иначе земята купена от ОС Бургас изобщо не е евтина,близо 1 млн.за по малко от 1 дка и то само земя.Другите апартаментчета са си в реда на нещата.
12
В България има политическа класа, която е свикнала да живее в просташки разкош и напълно гарантирана недосегаемост. Ние знаем, че тези оядени и самодоволни мутри са във властта, за да я консумират. Законодателният процес в страната пък е оставен на такива хора, че ако бяха лекари, нямаше да смеем да влезем в болница.
13
Ко стана с Кирил Добрев, а! Май оплетохте конците. И с тази бомба ще ги оплетете!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?