Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПРОБИВ: Откриха клетки, които лекуват сърцето
ПРОБИВ: Откриха клетки, които лекуват сърцето
Автор: ПИК
Дата
Дата
11951
Коментари
1
ПРОБИВ: Откриха клетки, които лекуват сърцето

Канадски учени откриха в обвивката на сърцето клетки, които могат да лекуват болно сърце. Откритието може да доведе до появата на нови методи за лечение. Това се казва в изследване на група учени от Университета на Калгари.

„Лабораторията на университета откри в обвивката на сърцето клетките – макррофаги Gata6+, които помагат да се лекува болното сърце... Откритието може да доведе до появата на нови методи за лечението на пациенти със сърдечни заболявания“, се казва в статия, публикувана в списание Immunity.

„Лекарите, лекуващи сърдечно-съдови заболявания, никога по-рано не са изследвали възможността, че извън пределите на сърцето може да има клетки, които да го лекуват. За разлика от други органи, сърцето има много ограничени възможности за самовъзстановяване. По тази причина сърдечните болести са главната причина за смъртните случаи в Северна Америка“, се казва още в статията.

Напиши коментар »
(1)
1
Но със сигурност родните ни политици са открили начин за редуциране на обикновенния народ и го прилагат при това доста успешно.... Как?... мисля, че на всички ни е ясно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?