Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Прибързаният некролог, който написаха на БСП
Прибързаният некролог, който написаха на БСП
Дата
Дата
53427
Коментари
28
Прибързаният некролог, който написаха на БСП

"Г-н Борисов, "От тук до края на света" цялата власт е ваша! Корнелия уби БСП!" С тези думи откри последното си предаване водещата Илиана Беновска. Цитираме мнението ѝ не само със садистични цели и кръвожадното желание да го изкормим с хастара навън, а като доказателство, че не остана човек, който да не даде мнение за процесите в левицата. Цели два дни колекционирах анализаторски бисери и мозъчни експлозии за оттеглената оставка на Корнелия Нинова, но на третия, признавам си, се предадох. Реших, че животът е твърде кратък, за да преглеждам толкова спам, пък било и то с научни цели и психиатричен интерес.

Всички, които присъстваха в зала 1 на НДК на конгреса на БСП, обаче със сигурност са на мнение, което е коренно противоположно на това на Беновска. БСП не само не се свлече в предсмъртна агония и не запали клада за лидерката си, а прояви завиден политически имунитет и моментално унищожи привнесените отвън вируси.

Този конгрес свърши, преди изобщо да е започнал. Ако имах художнически талант, щях завинаги да увековеча лицата на т.нар. "вътрешна опозиция" в мига, в който разбраха, че битката, за която се готвят, е напълно измислена, защото зад тях няма никаква армия.

Безценен миг: изражението на Георги Гергов, когато си даде сметка, че всички замислени интриги са обезвредени, че заложените политически мини са се оказали ментета, а подготвената засада е демаскирана. Веднага след форума маститият бизнесмен обяви Корнелия Нинова за лош ученик на Костов, но в неделя в зала 1, убеден съм, съвсем други мисли му се въртяха из главата. Той обича да сяда на първия ред по конгресите, но точно тогава това беше лоша стратегия, защото всички фотографи и камери следяха за реакциите му.

Всъщност в деня на конгреса станаха ясни няколко неща - че вътрешната опозиция е предимно телевизионно явление, което трудно даде доказателства за съществуването си на широк форум. В продължение на няколко седмици от всеки телевизор изскачаха до болка познатите лица от миналото на БСП, авторите на не едно и две поражения, участниците в не една и две загуби, които даваха акъл, морализаторстваха, поучаваха, назидаваха, размахваха пръст, обвиняваха, стенеха, мелодраматично извиваха глас, кършеха ръце, съскаха, когато се налага, и апокалиптично бърчеха вежди.

От целия този телевизионен петмез можеше да се разбере, че Корнелия Нинова е някакъв върховен демон на левицата, опиянена от желание за власт маниачка, която води БСП към бездната и към високовъглехидратно политическо меню, включващо национализъм, популизъм и тероризъм. Медиите дадоха широка трибуна на такива мнения. Не остана непосетен сутрешен блок, не остана неразтревожена следобедна телевизионна водеща, не остана неразтърсен политически коментатор. И целта на целия този телевизионен ажиотаж беше само една - конгресът на БСП.

Всички стрели, хлипания, мнения и анализи бяха насочени като вирус към делегатите на форума, които трябваше да бъдат химически обработени и зомбирани да изхвърлят Корнелия Нинова от лидерското място. Съвсем спокойно можем да наречем това медийна спецоперация по смяна на ръководството на БСП. Имаше я. Беше организирана. Ясни бяха и изпълнителните на деянието. И това съвсем не е теория на конспирацията, нито пък засилване на съществуващите факти. От години насам левицата не е била подлагана на такъв медиен обстрел. От години насам съществуващите политически факти не са били така морално изнасилвани, както в рамките на тази спецоперация.

Преди да продължим, нека да погледнем хладната статистика. БСП не спечели европейските избори. Въпреки това обаче в сравнение с представянето си преди 5 години ръстът е очевиден. Партията е единствената с повишен брой евродепутати. Тоест неуспехът е налице, но нямаме нищо, което можем да наречем "катастрофална загуба" или "шокиращо поражение", както обича да се изразява Георги Коритаров в сутрешните си проповеди.

Въпреки това обаче резултатът беше използван като възможност за външен натиск по отстраняването на Нинова. Всеки е свободен да има каквото си иска мнение за лидерката на БСП. Но е факт, че откакто оглави левицата, тя съвсем сериозно започна да диша във врата на Бойко Борисов, а неспирната ѝ парламентарна енергия редовно вдига кръвното на оядената номенклатура, която си мислеше, че вече си е купила окончателно спокойствие. С няколко нестандартни хода и ярка опозиционност Корнелия Нинова превърна БСП в единствената алтернатива на ГЕРБ. И както във всяка истинска суперсила, нейната енергия е и нейната слабост. Защото Нинова често се увлича в политическото противопоставяне до такава степен, че не знае кога трябва да спре.

Отстрани е лесно да се забележи, но когато си на бойното поле, подозирам, че адреналинът е в състояние да замъгли всяка преценка. Но е факт, че под ръководството на Нинова БСП излезе от будната кома, в която беше, и започна да набира скорост. Заради това върху челото ѝ отдавна има светлинка от мерник. Не ме разбирайте погрешно - не говоря за физическо ликвидиране, а за политическо приключване. Точно това не успя да разбере и не дооцени вътрешната опозиция в БСП. Предпочитам да говоря за тях като за хора, които не са разбрали какво става, защото другият вариант е свързан с мисълта за тежки зависимости и влияния, но там няма да има място за анализи, а само за псувни.

БСП може да е на 127 години, но има остър усет за това кой се опитва да имплантира в партията неприсъщи за нея противоречия и разделителни линии. Между другото - това е голямата изненада на сезона. Всички очакваха конгрес, на който да се лее кръв и да се носят писъци, а всичко приключи точно за около час и половина. Нямаше битки, нямаше скандали. БСП отново излезе от конгреса си по-силна, отколкото влезе в него. Тези дни по студиата мълчаливата конгресна опозиция отново взе думата, за да каже, че форумът бил безсмислен, но това е голяма измама. Той трябваше да се проведе, за да констатира лъжата. Че БСП не е разделена, че БСП има сила и надежда за добро представяне на европейските избори. Нинова показа класа на истински политик, защото заложи медийния си образ, но получи единна партия.

Защото тя е наясно, че въпросът с оттеглената оставка ще бъде хиперболизиран, раздут като балон и ще бъде ваден като компромат отново и отново, но това е цена, която си струва да бъде платена, за да може левицата да отида на местните избори, без да се раздира от конфликти. И най-важното - да изтръгне вампирската целувка на ГЕРБ от гърлото на БСП. Защото човек трябва да е роден в психиатрия, за да не види, че цялата организация на медийната спецоперация обслужваше каузата на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов.

Очевидно е, че управляващата партия иска да монополизира целия обществен живот и по пътя към тази заветна цел има само едно препятствие - БСП. Заради това бяха медийните турнета, заради това бяха анализаторските клетви, заради това бяха политологическите клади. Но планът не успя. Тоест предстои нов цикъл на битка между БСП и ГЕРБ наесен, този път заредена с автентичен заряд. Бойко Борисов не успя да си уреди спокойни избори.

Тук можем да спрем с розовите боички и да се опитаме да разгледаме и процесите в БСП обективно. Корнелия Нинова спечели конгреса, но е факт, че Националният съвет е почти изпуснат от контрол. Телевизионните герои на опозицията ще продължат да гостуват по всеки повод в сутрешните блокове и да говорят от името на цялата партия, макар и да не е ясно дали представляват и собствените си организации. Което означава, че на Нинова ѝ предстоят поне още няколко вътрешни битки. Част от опозиционните герои със сигурност ще се откажат, защото последователността не им е от силните черти, Сергей Станишев ще си замине за Брюксел, но противоречията ще останат да тежат. Тоест тепърва ще виждаме още проблясвания на искри и ще чуваме недоволни гласове. Въпреки това обаче можем да диагностицираме най-голямата грешка на вътрешната опозиция.

В част от техните критики има смисъл и те трябва да бъдат чути. Но опозиционерите така и не извадиха свой собствен план за развитието на БСП. И отделно - те така и не казаха ще продължат ли линията на подмладяването на левицата. И така заложиха генерационна мина под самите себе си, защото в последните три години в БСП влязоха нови млади лица, които не носят вините на прехода и се чувстват един отбор, който има какво да предложи.

Точно това остана недооценено. Точно това, от друга страна, е и най-голямата заслуга на Корнелия Нинова. Тази свежа кръв в БСП ѝ гласува отново доверие. И е добре някой да съобщи това на Илиана Беновска. Хубаво е, че тя подари цялата власт на Борисов, и то завинаги, но твърденията ѝ за смъртта на БСП са твърде пресилени. За мъртъвците се говори или добро, или нищо. А щом си пълен с гняв към тях и се чудиш в каква телевизионна тирада да го изразиш - това е още едно доказателство за искрящ политически живот.

 

 

Напиши коментар »
(28)
1
ГИНКА от Пазарджик: Как 28 Годишна К-УРВА от Село Крушовица си Купи ТЕХНОИМПЕКС ? Агента на ГРУ от Драгалевци САНКИН го Подари на КУРНЕЛИЯ по Заповед на МОСКВА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! https://www.bulgarya.ga/communism.html
2
Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно не Поединично на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Комунисти,Деца на Комунисти,Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА ! Милиционери,Деца на Милиционери,Внуци на илиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
СИМОВ, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ЛИЖEШ, МАЛКО ОСТАНА !!! СЛЕД ТОВА ТИ ЩЕ СИ ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ МИЗЕPHИЦИ, КОИТО ЩЕ СЕ ОБЯВЯТ ЗА ВЪТРЕШНОПАРТИЙНИ ДИСИДЕНТИ !!! ДЕРЗАЙ СИМОВ, ДЕРЗАЙ !!!
4
ВЪТРЕШНАТА ОПОЗИЦИЯ НА БСП Е КАТО МУТРИТЕ ОТ 90-те СТАРИ,ДЕБЕЛИ, ЛЕКА ДЕМЕНЦИЯ ПРИ НЯКОЙ, И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО НЕКАДЪРНИЦИ ОТ МЛАДИНИ...
5
Хи ,хи ,хи ! По гъзолизка статия - не бяхме чели ! Шашко Симов си мисли ,че като вика на черното - бяло .то автоматично ще побелее. Нинова ема байката на БСП - това е истината ,а па Шашко и сие - да си сложат колкото искат розови очила - това ,само ни забавлява.
6
близач и от др.Радев...
7
Г-жа Лъжа ви гарантира, че вече не лъже!Нали тя е диригент на Арията на клеветата и завистта, като ругае и оплюва България!Уж парите успокоявали,ама тази Нинова много е стресирана!За Ниновите далавери дори няма необходимост да се пита, достатъчно е да кажеш Нинова и всеки знае за какво иде реч!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
По отвратителна персона от Беновска в българската журналистика....няма...(((((
10
Симов , ти какво направи за две години като народен представител , освен да се слагаш на кака си Кури ? А , уреди фъфлещата си жена на работа в Евроком, вместо да я пратиш на логопед !
11
КохаГ-жа Беновска, ще се Извини за Скандала, който Сътвори във Болницата, или няма, Чест и Достойнство, затова, завинаги, ще Си остане Селянка
12
Симов , сине майчин ,колко гушиш от субсидията бе несретнико, никакви пари за мизерници и нагли мързеливци като вас , които даже и нададеното не могат/или не искат/ да върнат и на работа не ходят то бива безочие и цинизъм ама ........А защо ли трябва от джоба на хората да гушат милиони партиите , за издръжка на разни ояли се и самозабравили се лапачи ?
13
Много си тъп,Саше ! Започни да колекционираш собствените си анализаторски и мозъчни бисери защото наесен след изборите ще изпаднеш в потрес от падението и срутването на милионерско-социалната ви партия.Ще се почувстваш като "пате в кълчища " и ще се чудиш кой път да поемеш ,но път по-надолу от това ,в което ще бъдете няма да има.
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Когато видя човек белязян от природата с недъг,често си мисля,че това не е случайно. Просто Господ ги бележи та нормалните хора да имат едно наум - Беновска е белязяня като Горбачов. Който е гламав да и вярва.
17
така ли? Че кое по-точно не беше нецензурно?! Или ви беше неудобно и се уплашихте за "възнагражденията", които получавате за вярна служба! Ами да, правилно е казал червеният Сашко Симов! Много избързахте с некролога на БСП! По-добре внимавайте, някой ден София да не осъмне с некролоh на вашето уродливо, сервилно и кафяво сайтче!
18
А за Киро - кеша, защо не коментираш? БСП ще падне под 4%, като в нормалните държави! От 1989г. какво направихте бе мишок???
19
Защо публикувате статии на гьонсурати,лъжци и фурнаджийски лопати?Тоя Г.Коритаров го прави на г-з!
20
Абе Саше, абе Симов, мазната ти физиономия, нова ли е?
21
Тоя гнусен Импексов БСПеераст недоклатен, първи ще пие гноясала кръв, от дебелото туловище на Импексовото чудовище, когато падне от власт. Помним как го близа на СС Момата, и как го заряза и се продаде на Барслата, когато СС Момата падна от власт. Вярно е, че и бившата крадлива кучка Йо, на СС Момата се отдръпна от нея, когато тя падна от власт, и с това авантата за нея секна!!
22
Сима, намерил съм 10 циганета с бая големи тескерета, мий си правилника, че идваме да правим зюмбиш. ОБИЧАМ ТЕ Волгин!!!!!
23
На мястото на г-н Борисов,бих се отказал изтерзани душици да ми работят за имиджа,защото може да има обратен ефект.Той доказа,че е истински "родител"на пп-герб и че му трябва нито Цецо нито меца и всякакви други стари подмазвачи.
24
Хубаво е написано, но е адресирано не до този до който трябва. Ясно ми е защо и разбирам този похват на автора. Как така в БСП, селски пръчки и тъпаци съжителстват с образовани хора. Сигурно ги обединява нещо, което не е много почтено, иначе нямаше да я има тази омерта, щеше да има конфликт.
25
....................................................СИМОФ НАРОДЕН ТРАВЕСТИТ !........................................................
26
симовче ти си един изклатен червен мине.....чия който лиже червено -синята ваджайна на мръсната крадла укри която беше добре обучена от драгалевското крадливо !ти защо си жив бе изрод?няма ли за теб бавна и мъчителна с....т а?урод червен!
27
Симов,постарал си се,но и си се престарал в поредните, угодни за Нинова редове.Но, както и вестника Ти е "Ретро",и партията Ви е генетично-ретро,и мисленето Ви е хард-ретро,а в кухите Ви глави яко духа ветро!
28
" Некрологът" може да е прибързан , ама вече е написан! На Пухльото Симов не му прави впечатление евтината селска постановка, ами каква щяла да бъде физиономията на Гергов! Тоя изобщо усеща ли се? Че то и по някаква случайност , ако там попадне някой нормален , би направил същата физиономия!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?