Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Председателят на ЦИК: Готови сме за местните избори
Председателят на ЦИК: Готови сме за местните избори
Автор: ПИК
Дата
Дата
6116
Коментари
13
Председателят на ЦИК: Готови сме за местните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова за местните избори. Това заяви пред БНР Стефка Стоева, председател на ЦИК.

Тя поясни, че около 60% от членовете на общинските и на секционните избирателни комисии са работили и на предишни избори.

„Този път проведеното обучение беше изключително сериозно – разясни Стоева. -  Миналата седмица, само в рамките на пет дни, членове на ЦИК посетиха всички 28 областни центрове в страната и проведоха обучение на членовете на ОИК. На тези обучения имаше членове на МВР, на пожарната, на ГРАО, на информационно обслужване, на областни и на общински администрации“.

Председателят на ЦИК не скри очакването си, че в изборния ден ще има проблеми и ще има нарушения.

„Надявам се обаче те да са от такова естество, че да не водят до касиране на вота. Надяваме се да бъдат овладявани своевременно и професионално“, коментира Стефка Стоева.

Тя съобщи, че досега в ЦИК са подадени 69 сигнала и са заведени 230 жалби.

„Преобладават тези, свързани с регистрацията на кандидати, с нарушения в предизборната кампания, с неизпълнението на споразумението между БНТ и политически партии, което за първи път виждаме на избори“, уточни Стоева.

След приключването на изборите ЦИК ще излезе с препоръки към законодателната власт.

„След като отчетем резултатите и изготвим нашите анализи, ще се обърнем към народните представители, ще поставим проблемите, тяхна е политическата воля какви решения ще предприемат“, каза тя.

 

 

 

Напиши коментар »
(13)
1
Готови сме ,протоколите са попълнени
2
И готовите повече от половин милион готови попълнени бюлетини, напечатани в една ГЕРБаджийюска печатница, но не оная в Костинброд, също са готови! И Мишо дъртия Константинов "математик" също е готов!
3
отговор на коментар
А бе, неграмотен троле, нали Мая Манолова въведе СЕРИЕН номер на Бюлетината, отделно, че се подпечатва 2 пъти с печата на СИК, лично маркиран от всички представители на партиите. КЪДЕ ще си намушиш тъпите крадени бюлетини, като не ги няма в списъка на получените? Ама и да ти обяснявам, вие всички плювачи сте толкова ограничени, че няма да разберете фактите, дори да ви ги мушнат отзад.
4
Тая другарка - председател на ЦИК , комай отдавна е за пенсия !
5
От кой тиквенски сайт ти промиха мозъка , че говориш такива небивалици питекантропе зомбиран герберастки ?
6
Посети всичките28ОИК и им разясни как точно да фалшифицират изборите.Ако обаче,НИЕ гласуваме масово,те няма да успеят.
7
ВЪПРОСА Е: ДАЛИ----- ПЛЕВЕН,ЯМБОЛ,ДОБРИЧ , ШУМЕН И РУСЕ ЩЕ ИМАТ КМЕТОВЕ НА БСП.... ВСИЧКО ДРУГО СЕ ЗНАЕ...
8
Тази песен сме я слушали всеки път и резултата е бил плачевен! Дървения професор не още ли не е обявил резултатите от “гласуването”,което почти “съвпада” с прогнозите на социологическите агенции! Той “доказа”,че американците са “тъпи”,че имат машинно гласуване!
9
БСП ЩЕ СИ ОПИТАТ ДА НАПРАВЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ “ НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ “ , КАТО ДРАСКАТ С ВТОРИ ХИМИКАЛ СРИТ В РЪКАВА ИЛИ ГРИВНА ПЪЛНА С МАСТИЛО ,КОЯТО ПУСКА ПО МАЛКО МАСТИЛО ВЪРХУ РЕАЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ ....ДА СЕ СЛЕДЯТ НАБЛЮДАТЕЛИТЕ ОТ БСП - ту ..!
10
Кажи им направо резултатите и да мирясат. И внимавай да не объркаш нещо.Аз нема ти плащам за тоя що духа бе.
11
Рапределихте и гушнахте милионите и даже резултатите направихте и за това сте ''готови'' за тях:((((
12
до 5: А ти знаеш ли как се правят избори или само блееш когато говорят костинбродската или баджанака.Може цяла нощ да се разнасят чували с бюлетини - те просто нямат значение след изготвяне на протокола подписан от всички членове на СИК и получо копие от наблюдатели и застъпници.Анадънму.Айде сега пак започвай да разказваш как са попълнени бюлетините и как са написани протоколите.Да бъдеш тъп е диагназа а не случайна обида.
13
Чудесно е ,че си написал диагнозата си.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?