Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПРЕДИ ЕВРОВОТА: ЦИК провери машините за гласуване и охраната им
ПРЕДИ ЕВРОВОТА: ЦИК провери машините за гласуване и охраната им
Автор: ПИК
Дата
Дата
4528
Коментари
0
ПРЕДИ ЕВРОВОТА: ЦИК провери машините за гласуване и охраната им

Членове от Централната избирателна комисия  посетиха на място склада,  в който са доставени машините за гласуване с цел да се инспектира техния брой, начина на съхранение и охрана.

В съответствие с договора за обществената поръчка за „Наемане на 3 000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.“ всичките изискуеми машини за гласуване са доставени в срок при спазване на изискванията за съхранение, контрол и охрана.

Експерти от Българската академия на науката и Софийски университет ще  сертифицират и одитират машините за гласуване с инсталирания софтуер. 

Още по темата
ЦИК обявява обществена поръчка за машинното гласуване
Часовник
13:27
Централната избирателна комисия ще обяви обществената поръчка за машинното гласуване в рамките на седмицата. Това каза Александър Андреев, говорител на ЦИК по време на брифинг във връзка с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?