Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПРЕДИЗБОРЕН ЕКШЪН: ЦИК глоби Марешки за обида срещу Каракачанов и ген. Шивиков
ПРЕДИЗБОРЕН ЕКШЪН: ЦИК глоби Марешки за обида срещу Каракачанов и ген. Шивиков
Автор: ПИК
Дата
Дата
32560
Коментари
14
ПРЕДИЗБОРЕН ЕКШЪН: ЦИК глоби Марешки за обида срещу Каракачанов и ген. Шивиков

ЦИК глоби лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания.

Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV "Лице в лице". Според жалбоподателите в двете предавания Марешки е използвал неприемливи думи и квалификации срещу лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков.

Марешки нарекъл Красимир Каракачанов „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“. Кандидатите на ВМРО са окачествени като „политически измамници“ и „тотално деградирали типове“. В интервюто по bTV Марешки заявява: „Не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод ...“. Димитър Шивиков  освен това е наречен „прехвален генерал“ и „псевдогенерал“. По негов адрес са и следните думи: „Не разбира от знаците на българската армия, но явно много добре разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов“.

Санкцията е според чл. 183, ал. 4 от ИК, за което се предвижда глоба от 2000 до 5000 лева. Изборният кодекс забранява в предизборната агитация да се накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. ЦИК не съобщава точния размер на глобата за Веселин Марешки.

Напиши коментар »
(14)
1
Много чувствителни другарите !
2
Право е казал Марешки но шкембе войвода все пак е вице. и министър и ляв та@ак на Баце. Самозабравиха се и не се накрадоха
3
едно към едно е преписана от актуално ком. И тримата са един дол дренки, а, ти, недьо си преписвач-слугинаж. И тази ти тъпня ще отиде в архив. Иначе не, че не е прав Марешки.
4
И докато си пишеш, БСП дръпна с 2,5% пред гърбавите, ама мълчиш като чукундур!
5
ЗА МАГАРЕШКИЯ ДОГТОР
6
У Влашко ,войводи няма,не е и имало.Тоя е бидона с говната !
7
Поробителите (от ДС и БКП) могат да тиранизират(грабят безнаказано народа), само тогава, когато у тях има платена армия, контролирана от тях преса (кота този сайт) и население, което няма право да притежава оръжие. Джеймс Мадисън
8
Между другото МАГАРЕшки е много прав, но има още,и още да се каже по отношение на ШКЕМБЕ ВОЙВОДА...Да връща парите от ТЕСКЕРЕТА ТАЯ МИРИЗЛИВА CBИHЯ - ТОРБА с ЛAЙHA.
9
Карлово, не подкрепя Шивиков !!!!!!!!!!
10
Марешки може да е всякакъв, но е абсолютно ПРАВ ! Защо не разнищихте докрай и вие като журналисти и органите натоварени с разследването въпроса с "раздадените" лични документи? Как е възможно всички да са адресно регистрирани на адреса на ВМРО и всички да си мълчат??? Срамота !
11
а какво стана с разследването на СОФТРАНСТАКСИ
12
ШИВИКОВ Е ГЕНЕРАЛ,АМА ОТ РЕЗЕРВА-БЪДЕТЕ АКУРАТНИ,ЖУРНАЛЯ СМОТАНИ.
13
От Марешки народа получава по-ниски цени за горива и лекарства и си подпомага семейния бюджет. Защо да не го подкрепим ?
14
Най-добрата оферта "", сега Google плаща между 250 и 350 евро на час, за да работи онлайн от дома си. Получих € 35248 за първото си плащане в месеца за 3-4 часа работа на ден и исках да споделя това с вас, защото търсите нови хора, които да се присъединят към екипа ви сега и аз препоръчвам на всички да направят искането , Просто като следвате инструкциите в този блог. Тук................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?