Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Пратиха за 26 години в затвора български трафиканти на бременни в Гърция
Пратиха за 26 години в затвора български трафиканти на бременни в Гърция
Автор: ПИК
Дата
Дата
4831
Коментари
0
Пратиха за 26 години в затвора български трафиканти на бременни в Гърция

Районен съд–Бургас наложи три ефективни наказания за общо 26 г. „лишаване от свобода“ на трима души и условно наказание на четвърти за трафик на две бременни българки, превели ги през границата с Гърция и ги настанили в жилище с цел продажба на бебетата им. Това съобщиха от Районна прокуратура-Бургас, цитирани от "Български новини".

 Съдът наложи условно наказание от 3г. „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 5г. на Руси Х. (на 47 г. от гр. Нова Загора). Той е подсъдим за това, че в периода от 26.06.2008 г. до 04.07.2008 г., в Р. Гърция, в жилище на неустановено място в района на град Лариса, набрал отделно лице – бременната жена Ю. Х. и го приел в жилището с цел продажба на детето, независимо от съгласието му. Въз основа на същия обвинителен акт са наложени ефективни наказания от 10 г. „лишаване от свобода“ на Мехмед А. (на 47 г. от гр.Камено) и от 6 г. „лишаване от свобода“ на съпругата му Славка А. (на 44 г. от грaд Камено) за това, че при продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив за Мехмед А., като съизвършители и в съучастие със Славка А.

В периода от 1 август 2009 г. до 23 септември 2009 г., в село Каменар, Община Варна, Област Варна, и на неустановени места на територията на Р. Гърция, набрали отделно лице – бременната жена Ю. Х,., транспортирали го от с.Каменар до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП „Кулата“ на 1 септември 2009 г., и го приели в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му, в периода от 23 септември 2009 г. до 15 октомври 2009 г. в жилище на неустановено място на територията на Р. Гърция, приели отделно лице – бременната жена Ю.Х., с цел продажба на детето, независимо от съгласието му.

Въз основа на същия обвинителен акт е наложено ефективно наказание от 10 г. „лишаване от свобода“ на Йордан А. (на 50г. от гр.Камено). Той е подсъдим за това, че в периода от 1 февруари 2010 г. до април 2010 г., в град Средец и на неустановени места на територията на Р. Гърция, при условията на опасен рецидив, набрал отделно лице – бременната жена А. С., транспортирал го от град Средец до неустановено място в Р. Гърция с автомобил „Рено“, превел го през границата на Р. България с Р. Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 26 февруари 2010 г., транспортирал го на територията на Р. Гърция с неустановен автомобил и го приел в жилище на неустановено място в Р. Гърция, с цел продажба на детето, независимо от съгласието му.

По делото в Районен съд –Бургас се е явил прокурор от Бургаската окръжна прокуратура, който сам е водил всички действия по разследване на досъдебното производство от самото начало. Присъдите на Районен съд –Бургас могат да бъдат обжалвани пред Окръжния съд в града.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?