Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПРАВО В ДЕСЕТКАТА: Прокурорите във ВСС затрупват Лозан Панов с делата на всички 233-ма, вкарани в затвора по обвинителни актове на Иван Гешев!
ПРАВО В ДЕСЕТКАТА: Прокурорите във ВСС затрупват Лозан Панов с делата на всички 233-ма, вкарани в затвора по обвинителни актове на Иван Гешев!
Автор: ПИК
Дата
Дата
64349
Коментари
12
ПРАВО В ДЕСЕТКАТА: Прокурорите във ВСС затрупват Лозан Панов с делата на всички 233-ма, вкарани в затвора по обвинителни актове на Иван Гешев!

Прокурорите във Висшия съдебен съвет (ВСС) ще задоволят интереса на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов към работата на номинирания за главен прокурор Иван Гешев, като му предоставят всички дела на изпратени в затвора от съда по негови обвинителни актове. Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет взе единодушно решение, с което възложи на Комисията по атестирането и конкурсите да предостави информация в отговор на писмото на Панов за по-подробна справка за работата на кандидата. Писмото на Панов беше адресирано до Сотир Цацаров.

Председателят на ВКС поиска това с писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, с което настоя за преценка на качеството на изготвените обвинителни актове от Гешев, който остана единственият претендент за поста на обвинител номер едно. „За обективна преценка на професионалните и делови качества на кандидата за длъжността главен прокурор следва да се формират непосредствени впечатления от нивото на правните му познания, умения и лични способности, проявени при изпълнение на функциите му“, пише в писмото Панов.

Самият Гешев коментира обструкциите към него като към кандидат за поста на Цацаров. Няма нужда всички да ме обичат – ако всички ме обичат, значи не си върша добре работата, заяви зам. главният прокурор след разбиването на голяма телефонни измамници и 10 задържани.

„Очаква се на 15 октомври Комисията по атестиране и конкурсите да вземе решение, с което да прецени вида и обема на информация, който ще бъде предоставен на г-н Панов по неговото искане“, обяви говорителят на Прокурорската колегия Даниела Машева. Според нея и в сегашния доклад на комисията относно професионалните качества на Иван Гешев има достатъчно изводи и констатации относно качеството на неговата работа. Тя се преценява и чрез изготвянето на актуална атестация, а последната такава за Иван Гешев е с най-високата оценка – много добра.

Даниела Машева допълни още, че ще бъде предоставена и подробна информация относно броя и вида на прокурорските актове, внесени от Иван Гешев в съда. Според данните 233 души са осъдени с влязло в сила съдебно решение, вследствие на актове, изготвени от Гешев.

Оттук нататък изборът на главен прокурор ще продължи с изслушване на единствения кандидат, което ще се проведе на 24 октомври. Тогава Гешев ще трябва да представи и защити пред Пленума на ВСС своята концепция за това как ще управлява работата на държавното обвинение, както и да отговаря на въпроси от магистратите. Гласуването ще се проведе в същия ден.

Седмица по-рано пък изтича срокът, в който неправителствените и професионалните организации имат право да изразяват становище да задават въпроси, свързани с избора.

Напиши коментар »
(12)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
И ПАНОВАТА МУ РАБОТА ТАКАВА ! РАЗКОЛ ПРАВИ ЛОЗАН ПАНОВ ВЪВ ВСС..!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
ДЕЛАТА ОСТАВАТ В СЪДА СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕТО ИМ. ДА СИ ГИ ЧЕТЕ КОЛКОТО ИСКА.
5
Са прай на улав,щот тъй му изнася,ама който вади нож на ближния си,често пада в трап,изкопан от самия него,без да е разбрал!!
6
Кога ще можеш да ме приемеш да ми гледаш на боб и на ръка,щото аз имам много интелигентен вид,ама правя големи зулуми и простотии!? Твойто изказване за външния вид и съдържанието ме окуражи,че и аз като тоз съдия може да съм успешен и велик!!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Гешев дали осъзнава (все пак не е много умен), че в момента го използват за удобна мишена на общественото недоволство от прокуратурата? Още си вярва, че ще стане главен прокурор.
9
КОЙ каза, че Гешев ще е. (няма въпросителен знак, защото това не е въпрос, а отговор)
10
Много съм доволен, когато без нито една ругатня и нецензурна дума, коментарът ми е премахнат. Значи съм ви ударил "право в десетката". Хаха, каква клоака сте само!
11
Сигурно е много трудно на феновете на Гешеф, които са обикновени граждани, попаднали под влияние на лaйнянитe медии, а не са в групата, която го лансира и която той ще трябва да пази, след като си го изберат, да разберат, че свинщините, които ще сътвори ще се отразят на всички, не само на хората, които не го харесват. Той ще пази тези, които откраднаха парите от КТБ, тези, които взимат лъвския пай от държавните поръчки, тези. които крадат всеки бизнес, който им хареса и т.н. Ироничното в случая е, че феновете му са най-безпросветаната част от населението, която ще го изяде най-четвъртит, без дори да се сети за това, през ниския стандарт, който мафията ще се погрижи да им осигури.
12
отговор на коментар
Само пълните тъпанари обявяват опонентите си за безпросветни защото им липсват аргументи.Върнете България,която откраднахте с драгалевската приватизация!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?