Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Последни напъни преди изборите: Кой какво каза на "големия" дебат с втория ешелон за президентския вот!
Последни напъни преди изборите: Кой какво каза на "големия" дебат с втория ешелон за президентския вот!
Автор: ПИК
Дата
Дата
27895
Коментари
7
Последни напъни преди изборите: Кой какво каза на "големия" дебат с втория ешелон за президентския вот!

Бизнесменът Веселин Марешки нападна опонентите си по време на кандидат-президентския дебат по БТВ, посочвайки, че всеки един от тях бил прикрепен към някой от политическите лидери.

Марешки бе особено активен към Трайчо Трайков, защото Цветан Цветанов му бил началник в първия кабинет на Борисов.

Това определено не се понрави на уволнения икономически министър от Борисов и той заяви, че никога не е бил част от ГЕРБ и не е имал началници.

"Защо се правите на разсеян, нали вие бяхте със властта по времето на ГЕРБ", изригна Марешки.

"Ако трябва ми отнемете от останалото време, но не може да се говори в ефир, че аз съм съдружник с Цветанов", сопна се Трайков.

В дебата Марешки нападна и Калфин, като заяви, че той е работил със Станишев, няма как да даде показания срещу него заради евентуални престъпления.

В рамките на десет дни г-н Ердоган на два пъти извади тезата за Османската империя. България не трябва да допуска подобен тон. Това пък каза кандидатът за президент Ивайло Калфин по време на дебата.

Той посочи, че изказванията на турския президент Реджеп Ердоган неизбежно ще доведе до агресия по-нататък към държави като България. „Когато допускаме да ни говорят по подобен начин, означава, че сме абсолютно послушни”, коментира Калфин.

Според него мигрантите не трябва да идват масово чрез трафиканти в Европа и процесът на допускането им трябва да бъде контролиран. По думите му президентът има много важни функции, защото тези въпроси се уреждат по дипломатически път. По отношение на президентските избори в САЩ, Ивайло Калфин заяви, че няма значение за България кой ще избере народът на САЩ за президент, ако страната ни си знае интереса и си защитава политиката.

Калфин също нападна Трайков по темата за АЕЦ „Белене“, казвайки, че централата е трябвало да работи през следващата година и да носи приходи, ако министри като Трайчо Трайков не са спрели проекта.

България няма право да влиза в конфронтацията между Великите сили, те не трябва да дрънка оръжие, а да води политика, която да омиротворява региона. Това пък обяви Красимир Каракачанов по време на дебата по БТВ. Той посочи, че на около 1000 км от нас е конфликтът между Русия и Украйна, а на приблизително същото разстояние , но в другата посока е конфликтът в Близкия Изток. Във връзка с наложените санкции срещу Русия той коментира, че те са имали негативен ефект върху почтения европейски бизнес, включително българския, и по никакъв начин не са решили нито един проблем в Европа, Русия и САЩ.

Каракачанов коментира остро отношенията ни с Турция, „защото ако южната ни съседка иска да развива приятелски отношения с България, изказванията за „широкото сърце” на турския президент Ердоган са недопустими“.

„Турция е зависима от България заради трафика на хора и стоки за Турция и от Турция към Европа, така че имаме механизми, с които да накараме турският президент да чете историята и да не мечтае за Османската империя”, заяви Каракачанов.

Той се обяви категорично против членството на Турция в ЕС. „ЕС е съюз на християнски държави, християнска цивилизация, а Турция със своя неоосманизъм, със своя все по-надигащ се радикален ислям няма място в ЕС”, добави той.

Още по темата
ПИК TV: Марешки: България има дълг към членството на Македония в НАТО и ЕС, политиците ни разделят
Часовник
10:47
"Македония и България са братски страни, но ние позволихме политиците толкова години да ни раздалечават и внушават, че различията между нас са по-силни от това, което ни обединява". Това заяви в...
Напиши коментар »
(7)
1
Нищо ново под слънцето. Издигане в очите на избирателите чрез оплюване на опонентите.
2
Разбрахме, че Цецка Цачева не ги притеснява, но Радев много ги дразни.
3
Въпреки, че постоянно го прекъсваха, Марешки се изказа най-добре. А другите ги знаем-стари хиени.
4
слабо безинтересно само каракачанов е против геибраковете другите трима бяха за правилно ген радев е отсвирил тази седянка да започнем промяната като го изберем за президент и гласуваме с 3 пьти с да на референдума
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
НАЙ ОБИКНОВЕННА СЕЛСКА СЕДЯНКА И НИЩО ИНТЕРЕСНО.......
7
Най ми хареса осирането на доносничето Иван,макар и другите добре го догонваха.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?