Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: ВКС на Лозан Панов намали с 10 години присъдата на жесток убиец - причакал и наръгал 17 пъти с нож жертвата си!
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: ВКС на Лозан Панов намали с 10 години присъдата на жесток убиец - причакал и наръгал 17 пъти с нож жертвата си!
Автор: ПИК
Дата
Дата
44600
Коментари
22
ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: ВКС на Лозан Панов намали с 10 години присъдата на жесток убиец - причакал и наръгал 17 пъти с нож жертвата си!

Върховният касационен съд, ръководен от скандалния Лозан Панов, намали с 10 години присъдата на Георги Генов от Пещара, убил съпругата си с изключителна жестокост, сочи справка на страницата на ВКС.

Според съда въпреки безмилостния начин на извършване на деянието и проявената от Генов изключителна ожесточеност и отмъстителност, убийството не е било предварително обмислено, планирано и подготвено.

Присъдата му от 30 години лишаване от свобода бе постановена от Окръжният съд в Пазарджик.

„ВКС намира, че целите на наказанието по чл. 36 от НК по отношение на подсъдимия Генов могат да бъдат постигнати и с определяне на заместващо наказание в по-нисък размер, а именно двадесет години лишаване от свобода. Този извод се подкрепя и от обстоятелствата, че въпреки безмилостния начин на извършване на деянието и проявената от дееца изключителна ожесточеност и отмъстителност, убийството не е било предварително обмислено, планирано и подготвено, подсъдимият не е действал хладнокръвно, а умисълът за умъртвяването на пострадалата се породил у него внезапно при опита му за пореден път да проведе разговор с нея.

Ето защо на фона на верния извод за осъществено от него изключително тежко престъпление, въззивният съд неправилно е подценил относителната тежест на смекчаващите обстоятелства и е преувеличил значението на отегчаващите, като му е наложил несправедливо заместващо наказание лишаване от свобода в завишен размер, несъответстващ на критериите по чл.348, ал.5, т.1 от НПК.

Поради това срокът на заместващото наказание лишаване от свобода следва да бъде намален на двадесет години, с какъвто размер ще се постигнат в пълна степен целите на специалната и генерална превенция по чл.36 от НК“, се казва в заключението на съда.

Това са част от мотивите на 3-членния състав на ВКС, разгледал делото срещу Георги Генов, който на улица в Пещера уби съпругата си със 17 удара с нож по цялото й тяло. Освен това като смекчаващи отговорността на Генов обстоятелства ВКС намира, че трябва да бъдат отчетени чистото му съдебно минало, неговата трудова ангажираност, „развилото се афективно състояние в резултат на продължително наслагване на ситуации и емоции в един продължителен предходен период от време, както и изразеното съжаление за извършеното.

Припомня, че на 1 септември 2017 г. в Пещера Георги Генов причакал след работа съпругата му Катя Генова да слезе от рейса на автобусната спирка.

Последва скандал на улицата, след което той й нанася многобройни удари с нож по цялото тяло. Пред очите на няколко минувачи той нанася удари на жената, докато накрая тя умира от раните си.

Подсъдимият я оставя на пътя и изчезва с колата си в неизвестна посока. Окръжният съд в областния град постанови лишаване от свобода в размер на 30 години.

Наказание в рамките на максимално предвидения размер в оптимална степен ще постигне целите и на специалната, и на генералната превенция, смятат апелативните съдии. Подсъдимият бе осъден да изплати общо 600 000 лева обезщетение на майката на пострадалата и на двете й дъщери.

Неясно защо обаче съдът на Лозан Панов застава на страната на убиеца и въпреки факта, че той е причакал жертвата си, твърди, че убийството не било планирано. Соросоидните съдии не се притесняват и от факта, че убиецът е бил невероятно жесток. 

Напиши коментар »
(22)
1
ТОВА Е ФАШИЗЪМ ..ХИТЛЕР ТАКА Е ПУСКАЛ БАНДИТИ ОТ ЗАТВОРИТЕ !
2
не го вземайте на сериозно :) :) :)
3
ами да не са луди хората да гфласуват за тиквата и коалиционните му партньори Доган и Пеевски ?
4
му е сложила еееейййй такива големи рога.
5
КОГАТО ЕДИН БАНДИТ Е ХВАНАТ а СЪДА МУ НАМАЛИ ПРИСЪДАТА ИЛИ ВЪОБЩЕ НЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА , КАКТО СЕ СЛУЧВА С ВОЙВОДИНОВО И ДВАМАТА ЦИГАНИ ПУСНАТИ НА СВОБОДА , ТЕ ТАКИВА ДАВАТ СИГНАЛА КЪМ ДРУГИТЕ БАНДИТИ И ПРЕСТЪПНО СЪЗНАНИЕ ..., ЧЕ ДОЙДЕ ЛИ БСП ДА УПРАВЛЯВА , ТОВА ЗНАЧИ ВСИЧКИ БАНДИТИ ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ЗНАЯТ БЕЗ КОНТРОЛ ОТ НИКОЙ...ЕТО ТОВА СА БСП И ТАКИВА СИГНАЛИ ПУСКАТ КЪМ ТАКИВА ПРОСЛОЙКИ , ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА УРУДЛИВАТА ЧЕРВЕНА СГАН ..!
6
Ама колко е лош Панов, а? :) По една случайност, според ПИK, който не харесва Гешев и компания,обезателно е виновен за нещо :)
7
ПИК или който да е истината е една НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
8
Чисто кафеви журналисти избраха да живуркат в дом за глисти.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Ех, да имаше кой да наръга 17 пъти в тъмното Нeдялko и баба Ива . . . .
12
Да бе, как пък не! Нали и най-закоравелият убиец ще се уплаши, ако види баба ти Ива в тъмното!
13
Е и? Кво от тва? Мен по ме вълнува кой ще ме изплющи довечера отзад.
14
Соросоидни отрепки.
15
Тоя очилат пумпал, е не по малко гнусен, от всеки миризлив и крадлив импексов БСПеераст!!
16
абе й , това не е моят съд, а ВКС на РБългария, като стане гл.прокурор Гешев, негова ли ще е прокуратурата, може и негова да стане
17
Цацата сега дали ще иска възобновяване на делото :) Цаца, къде си? Покри се нещо, откак австралийците питаха дали спазваш закона за техния гражданин.
18
Върховният съд не е собственост на Лозан Панов, нито той може да влияе върху решенията на съдиите. В конкретния случа върховните съдии са приложили закона като са осъществили преценка на всички отегчаващи и смекчаващи вината обстоятелства. Кой е против точното прилагане на закона? Да напомням ли, че има далеч по-скандални решения, като например тези на Специализирания съд по делото на наглите?
19
цялата шаика жалк и подкупни нищожеств а трябва веднъж за винаги да бъде изхвърлена от съда. до кога ще търпим убиици и изнасилвачи да бъдат пускани на свобода.
20
Кои хора бе червен п-арцал вий сте имитации на хора с чугунени кратуни ,вас никой не ви брои за живи ненужни смрадливи твари
21
Лизан Панов е гнусен соросоид. Платена маша на Сорос.
22
отговор на коментар
до 11/ 16879 : Доста по-интересно щеше да е, накой да наръга 17 пъти на Лозан Панов жена му, че да видим тогава каква щеше да е реакцията му.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?