Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Полицаи и пожарникари протестират заради ниското заплащане и лошите условия на труд
Полицаи и пожарникари протестират заради ниското заплащане и лошите условия на труд
Автор: ПИК
Дата
Дата
4844
Коментари
5
Полицаи и пожарникари протестират заради ниското заплащане и лошите условия на труд

Продължават протестите на служители от МВР. Тяхното основно искане е за увеличаване на заплащането на нощния труд, което е буквално жълти стотинки на час.

Възнагражданието от 25 ст. за нощен труд не е променяно от 2007 г. и не е съизмеримо със сегашните условия, в които живеем, коментираха протестиращи полицаи и пожарникари от Варна пред Би Ти Ви.

Според тях това възнаграждение трябва да се обвърже със социално измерим променлив фактор като минималната работна заплата. Исканията им са първоначално това заплащане да се повиши на 1 лев, като постепенно да се покачи до 2,50. Това е втори протест на служителите от МВР. От провеждането на националния протест на 5 юли, до вчерашния, диалог с Министерството на вътрешните работи не е проведен, твърдят още протестиращите.

Те посочиха, че ще преценят какви ще са действията им в бъдеще - ако има преговори, ще протестните действия ще бъдат прекратени. „Ако продължават да не ни чуват, ще продължим по градове с регионалните протести”, обявиха протестиращите полицаи и пожарникари.

Условията на работа също са един от мотивите за протест. В пожарната във Варна гаражните врати например не са сменяни от 60-те години, когато е построена сградата, има и голям проблем с осветлението вътре. В сградата има и бълхи, защото влизат котки през неуплътнените врати, посочи един от пожарникарите, който също протестира. По думите му проблем има и с екипировката, а инвентарът, с който работят пожарникарите, също е много стар и износен.

„Заради изплащането на извънреден труд има проблем и с личния състав, който е на дежурство. Вместо 10 човека, днес например са дежурни 8, а това би могло да бъде проблем. Град като Варна и другите областни градове са много натоварени и има нужда от хора. Случва се дори за цяла Варна да има четирима пожарникари на нощно дежурство”, обясниха още протестиращите пожарникари.

Напиши коментар »
(5)
1
Не мога да разбера кой лъже. Борисов казва , че им вдигнал заплатите . А те протестират за заплати. Бойче, много лъжеш, кака!
2
Моят началник ми казваше - "като не ти харесва - напусни!Друг ще дойде!" 90% работят "на бюро".От другите 10% - 90% са корумпирани и мързеливи.Какво читаво остана?щ6жп
3
Като са им малко парите, да станат овчари, или да отглеждат картофи.Така каза ТИКВАТА....ТА-ДУФ,ТА-ДУФ.ТА-ДУФ,ТА-ДУФ.ТА-ДУФ,ТА-ДУФ.ТА-ДУФ,ТА-ДУФ.
4
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ПОДОБНО ИСКАНЕ НА ХОРАТА РАБОТЕЩИ В СИСТЕМАТА НА МВР, НО СЪЩЕВРЕМЕННО ИСКАМ ДА ГИ "УСПОКОЯ" ЧЕ ТОЛКОВА СЕ ПЛАЩА И НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПО КОДЕКСА НА ТРУДА , НО ТЕ ОЩЕ НЕ СА ОСЪЗНАЛИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! ЗАЩО НА НЯКОИ ИМ СЕ СТРУВА , ЧЕ ПОЛИЦИЯТА И ХОРАТАТА РАБОТЕЩИ В МВР СА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ, СЛЕД КАТО ТЕХНИЯ ЖИВОТ ПРИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И НЕ ВСИЧКИ МПС С КОИТО ТЕ ДЕЖУРЯТ ПО ОСИГУРЯВАНЕ СИГУРНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ НЕ СА ЗАСТРАХОВАНИ?
5
Нинова издишаш, амчи тези нямаха и 50 човека.Нещо май загуби контрола над ,,Протестиращите,,
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?