Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ПОД ЛУПА: Експерт обясни защо уликите срещу хакера Кристиян Бойчев са фалшиви
ПОД ЛУПА: Експерт обясни защо уликите срещу хакера Кристиян Бойчев са фалшиви
Автор: ПИК
Дата
Дата
27248
Коментари
15
ПОД ЛУПА: Експерт обясни защо уликите срещу хакера Кристиян Бойчев са фалшиви

Уликите срещу хакера Кристиян Бойчев - Крис са фалшиви. С подобни „улики“ може да бъде натопен дори и премиерът. Това намекна софтуерният инженер Светлин Наков. Пред камерата на Нова телевизия той каза, че е невъзможно в открития архив да се види файл C:/Users/Криссс/AppData/Roaming.

Инж. Наков и другите експерти се усъмниха за основната улика срещу 20-годишния хакер, обвинен за атаката срещу НАП.

Тя представлява файл, в който той е забравил потребителското си име – Криссс. Според експертите уличаващия файл е създаден допълнително.

„Имаме очевидно доказателство, че тези улики са подпъхнати. Погледнете с какво е създаден този ZIP архив – с операционна система Unix! Ако отворите един от тези файлове, ще видите C:/Users/Криссс/AppData/Roaming/...., нещо, което не може да съществува, т.е. той или е фалшив, написан е на ръка буква по буква, или е бил създаден на друг компютър. Това е все едно в руски самолет да намериш американска техника или обратното. Не е нормално“, коментира инж. Наков.

„Аз мога да създам файл и да пиша, че премиерът е хакера. Това доказателство ли е?“, попита експертът.

Напиши коментар »
(15)
1
Явни резили !
2
абе лапето си е признало,тоя за какви улики дрънка?
3
Пълна некадърност на досъдебното производство и прокуратурата.Това е набеждаване на невиновно лице.
4
Намериха 20 Годишен ЧЕКИДЖИЯ, Който да Избърше Г-ЪЗА на П-ЕДЕРАСТИТЕ от ДАНС ! К-УРВИТЕ от ДАНС се Усещат по Аромата на Л-АЙНА, Защото Заработват АНАЛНО ! К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП се Надушват по Миризмата на СПЕРМА, Защото Заработват ОРАЛНО ! К-УРВИТЕ-Доносници от ДС,НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ, След Което се УБИВАТ ! К-ОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП,НСБОП и ГДБОП Директно се УБИВАТ ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е ЯСНО:ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
Оф,като почнат разни експерти да си дават мнение без да имат цялата информация ,ми идва в повече.Всеки излиза и говори ,но цялата истина едва ли се подхвърля по сайтовете.
6
Оф,като почнат разни експерти да си дават мнение без да имат цялата информация ,ми идва в повече.Всеки излиза и говори ,но цялата истина едва ли се подхвърля по сайтовете.
7
Тези не правят разлика между ПЪТ и ФАЙЛ. И този човек преподава в софтуерна академия?! Въпросното име Криссс не е файл, а ПАПКА на потребител. Хакер способен да хакне НАП, не е голяма работа, но хакер способен да хакне НАП и да натопи персонален компютър на специалист по киберсигурност, вече е голяма работа. Той лесно ще натопи не това незначително човече, а неговият шеф, ако пожелае. Хванали са го, защото не разбира напълно процеса на комуникация в мрежите и техните протоколи. Експертите в БГ са винаги второ качество, точно защото не разбират същонстта на нещата които правят. Те са като едни роботи, ползват готови инструменти без въпроса ЗАЩО. Наивници.
8
Примерно мога да ви кажа, че човека, който хакна Фейсбук е Българин, казва се Емил Енчев. Те знаят много добре кой е, но не могат да направят нищо по въпроса. Били са предупредени от него 20 дена по-рано, че ще ги хакне жестоко. Причината е, сканадл за бъг баунти в размер на 500К долара. Отказали са да му я дадат 2017 за огромен проблем, който им открил в системата, оправили са тихомълком проблема и не му платили нищо. След това им намира втори проблем, но си иска парите за стария. Те му отказват да му заплатят стария отново и последва жестокият хак. Защо си мислите, че тихомълком ги глобиха 5 милиарда. Но важното е, че като ги е хакнал, не е изтекла никва информация. Те затова не могат да го арестуват. Направо им е разказал играта. Не е спечелил нищо, но все пак е бил морален по въпроса, защото е разбирал, че тази информация ще засегне техните потребители, които нямат никаква вина по въпроса със скрънзливостта на Фейсбук. Между другото, наскоро платиха 30К за проблем на Инстаграм. Този код, беше публикуван от същият човек преди 6 месеца, в туитър акаунта на Европейската Агенция, която се занимаваше с това да определи глобата на Фейсбук, да им покаже, че те са тотално корумпирани кретени. Същият код, беше взет от индиеца прибрал наградата сега. Мисля, че скоро Фейсбук и Инстаграм ще престанат да съществуват. Тоя ще ги унищожи. Беше казал на Фейсбук, че една сутрин всички ще осъмнат с акаунта на някой друг потребител и никога повече няма да могат да възстановят, кой аканунт на кой техен клиент принедлежи, ако продължават да упорстват и не му платят наградата. Боже, направо не ми се мисли сега какво ще става с тях, след като платиха на този Индиец 30К, за нещо което висеше като код в страницата на Зукърбърг :-)) Направо ще им е...бе майката.
9
ИНСТИТУЦИИТЕ И ОТГОВОРНИТЕ ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ГАФОВЕ, ЛИПСА НА ХАБЕР И КОМПЕТЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖАТ КАТО ПРЪДНАЛИ ЗАЙЦИ В ЛЮЦЕРНА, КАТО ОЛИГОФРЕНИ ИЛИ КАТО "ТИ ГО ПЛЮЕШ, ТО МИСЛИ, ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ". ТРЯБВАТ НИ УМНИ ЛИДЕРИ, КОИТО ДА ИЗВЕДАТ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ ТИНЯ. ТЕ КАТО ЧЕ ЛИ СЕ РАДВАТ, ЧЕ НЯКОЙ КОЙТО И ДА Е ТОЙ Е ПРОБИЛ СИСТЕМАТА ИМ, КАКВАТО И ДА Е ТЯ.
10
Този велик спец продължава с простотиите. Много по-нормално е да каже, че е монтирана под Линукс Windows папка, независимо дали windows e на виртуалка, видим е в нета или е ISCSI папка достъпена под линукс. В момента на достъп през libreoffice е отворен един от файловете от Windows страната. Ако достъпът е през ISCSI показва вътрешен човек, който може с много добри намерения да е архивирал данните в облака - факт е, че все пак са криптирани. Някой друг, обаче е пратил линка до медиите да покаже мизерията на нашите държавни ИТ-та които изядоха милиони за архив на всички регистри, а всъщност данните противно на всякакво секюрити са в облака. Ако това е архива /гарантирам, че много държавни системи се архивират в облака/ тревога буди хаотичния му вид.
11
Става въпрос за lock файл на libreoffice. Файлът е за да заключи една инстанция на libreoffice към даден файл. Заключващите файлове имат две копия - едното в папката на файла /което е архивирано/ и другото в профила на потребителя, до където е пътя. Пътят говори за windows 10. Вярно е, че Kris е част от пътя и реално е папка, но също е вярно, че е и името на потребителя, отворил файла. Всеки може да се кръсти Kris, обаче по-важно е името на машината, което изглежда служебно генерирано и шансът да се повтори е изключително малък. Достъпено е от linux до windows папка и е направен архива, докато с libreoffice e отворен един от файловете от windows страна. Това говори, че действието вероятно е рутинно. Факт е, че са показани скритите файлове, за да се архивира и lock файла, защо не е изтрит този файл като е бил видим. Ако някой прави зулум внимава много. Ситуацията говори за сериозен краш в НАПа и отчаяни опити да се защитят данните.
12
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“
13
Посеркото на голямата снимка вдясно средно... е пълен идиот с извинение ! Гледах го снощи по тв-то ... ужас , как може човек с претенции че разбира , да дрънка подобни глупости ?!? Никой не е казал че направения архив е от този който го е изтеглил , а освен това нещата се манипулират още по-лесно . И тоя пръдльо с претенции на разбирач само си прави реклама по медиите и в нет-а ... после хвърлих едно очьо у фейсбука ... пак ужас , използва ситуацията да си се рекламира себе си и шибано тъпата си академия и малоумните си курсове . Но това го разбират само истинските програмисти и истински разбиращите , а хлапетата му се вързват на приказките , също като лаиците журналисти ...
14
Google плаща $ 92 на всеки час, последната ми проверка беше $ 8400, работещи 10 часа седмично в интернет. Придружителят на най-малкия ми брат предава нормално 18k за известно време и работи около 24 часа седмично. Не мога да приема как просто се опитах. Това е моето основно нещо !!!!! ТУК СЕГА.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
15
че нищо нямало да се докаже-невъзможно било !Ами да го пускат тогава! А този IT специалист като разбира повече от разследващите ,защо не докаже кой е виновен ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?