Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Плъзна слух: Реформаторите подготвят коалиционно споразумение за управление с ГЕРБ
Плъзна слух: Реформаторите подготвят коалиционно споразумение за управление с ГЕРБ
Автор: ПИК
Дата
Дата
9660
Коментари
15
Плъзна слух: Реформаторите подготвят коалиционно споразумение за управление с ГЕРБ

„ПИТАМ, ЗА ДА ЗНАМ! КАЗВАМ, ЗА ДА НЯМА ИЗНЕНАДАНИ!” Това написа бившият председател на Народното събрание при СДС Александър Йорданов във Фейсбук. Той съобщава за слух, че се подготвя коалиционно споразумение между Реформаторския блок и ГЕРБ.

Ето какво пише Йорданов:

Току що прочетох, че в Реформаторския блок се подготвя и коментира коалиционно споразумение с ГЕРБ за управление след изборите. Затова и питам директно: вярно ли е или не? Ако е вярно, откога е вярно. Ако ли пък не - добре. И не се сърдя, че са ми откраднали идеята. Подарък. До преди няколко месеца лидери на РБ от сутрин до вечер повтаряха, че не може да има "общо управление с ГЕРБ". Какво се е случило междувременно?

И още един въпрос. Отлагането на конгреса на РБ е правилно. Защото той бе замислен като опит една от партиите в Блока – ДСБ, да навлече "нова партийна дреха". През 1997 г. този номер реализираха заедно Иван Костов и Христо Бисеров като трансформираха успешното национално движение и коалиция СДС в партия. Така бяха унищожени автентични, с корени в "буржоазна България" и заемащи почти цялото политическо пространство, партии и граждански организации, които тогава съставяха СДС. Резултатът е известен. Идеолозите на превръщането на СДС в партия след това си направиха сами свои партии и един по един изпаднаха от парламента. Последният изпаднал стана "лаборант" и май той е измислил номерът с преобличането.

Тревожи ме обаче масовият призив на членове и симпатизанти на ДСБ на изборите да се гласува "преференциално", т.е. всеки да подкрепи своя партиен кандидат в уж "общата листа" на РБ. Това е крайно неморално и непочтено спрямо самата идея за обединение, която май трябваше да демонстрира Реформаторския блок. Боя се, че взаимното "прецакване" между партиите в блока ще изиграе на всички лоша шега.

Опасна и глупава е и тезата за "избори до дупка", т.е. за формиране на правителство с "краткосрочен мандат". В балкански условия това обикновено се превръща в карикатура на управление и след това обикновено не "краткосрочните" идват отново на власт, а опозицията, която ще има достатъчно време - година, две, да критикува управлението. Затова и мисля, че страната ни има нужда от стабилно четиригодишно управление, в което управляващите да докажат, че не са майстори единствено на партийно-партизански конструкции и на опозиционен тип поведение, а имат държавнически опит и воля да реализират успешно управление.

Напиши коментар »
(15)
1
Ако сте заедно с тия АЙДУЦИ,МРЪСНИЦИ си евете ма.ката простаци!С ТИКВАТА никога!АГЕНТ на ДС?! ОТВРАТ СТЕ ВСИЧКИ!
2
Ще си направят общ кабинет с ДПС и ще получават заповеди от Ердоган.
3
И РБ и ГЕРБ са за боклука!
4
Добро утро, открихте ли топлата вода?
5
А с кого ще управляват, със сачмата или БАРГЕЙ & ДОГАН естествено че с ГЕРБ стига да влезнат разбира се, че Мавъра постоянно пречи...
6
ЕЛЕКТРОО ДПС УПРАВЛЯВА ГЕРБ!
7
Това скоро няма да бъде просто слух...
8
Това го знаем от самото начало...ето защо НЯМА ДА СПРА ДА ПОВТАРЯМ ЧЕ СА ЕДНИ НЕЩАСТНИЦИ!
9
червена измет никога не спи .... бъдете проклети ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ. заслужавате си ориста да Ви управляват подчовеци като Миков, Мая и т.н.
10
И тоя е сред големите подлоги на Боко Тиквата. Заедно с агент Николай, гладния Еди, Женя Михалйов - все отбор цървули.
11
В последното изречение Ал. Йорданов е прав - на теория. Лошото е, че ГЕРБ доказаха единствено, че са майстори единствено на партийно-партизански конструкции и на опозиционен тип поведение! Меко казано!!!!!!
12
Ми то ще имате нова коалиция според слухове разни БАРеков КОвачки и Доган БАРКОД.
13
Готви се за коалиция БАРеков КОвачки Доган БАРКОД, да ти е честито .......
14
Ех Сашко,сашко! Защо не "умре" при ПУТКА/пернишки университет за ..../.
15
Саше , само на думи го докарваш, не плюй по Костов защото той е величина и плюнките само ще падат по теб, досега не си взел НИТО ЕДНО управленско решение, ще те запомним само с израза /днес е един хубав ден за БГ.демокрациятя/ НИЩО ДРУГО, и затова Сакскобурга те прати посланик в Полша и Станишев в Македония - ТИ СИ БЕЗОПАСНА ИГЛА
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?