Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОФИЦИАЛНО: Юристите от ЮЗУ с позиция до ВСС: Редица институции, както и Европейската комисия потвърдиха напредък в областите, за които отговаря Иван Гешев
ОФИЦИАЛНО: Юристите от ЮЗУ с позиция до ВСС: Редица институции, както и Европейската комисия потвърдиха напредък в областите, за които отговаря Иван Гешев
Автор: ПИК
Дата
Дата
28010
Коментари
15
ОФИЦИАЛНО: Юристите от ЮЗУ с позиция до ВСС: Редица институции, както и Европейската комисия потвърдиха напредък в областите, за които отговаря Иван Гешев

Поредна декларация до Висшия съдебен съвет в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор изпратиха юристи, научи ПИК. Правистите и преподавателите от Югозападния университет "Неофит Рилски" разпространиха и публично становището си, изпратено до магистратите, което е подписано от ректора проф. д-р Борислав Юруков от името на колегията. То е качено и на сайта на висшето учебно заведение.

"Подобряването на работата на органите на досъдебното производство под надзора на прокуратурата е необходимо условие за по-ефективно противодействие срещу престъпността в нашата страна.

Високите оценки за постигнатите успехи и професионални качества при осъществяваното методическо ръководство на Иван Гешев върху координацията на прокуратурата са потвърдени в становища на редица професионални български и чуждестранни организации.

Напредъкът в области, за които той непосредствено отговаря, бе потвърден в последните доклади на Европейската комисия. 

Необходимо е да се поддържа и защитава изразяването на доверие в българските държавни органи, респективно, към органите на съдебната власт. Днес повече от всякога обществото следва да заявява подкрепата си към работещите професионалисти и към лидерите, способни да поемат отговорност за бъдещото развитие на прокуратурата и на съдебната власт. 

Ето защо още веднъж изразяваме пред Пленума на Висшия съдебен съвет своята подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България", пишат от ЮЗУ.

Вчера подобни становища бяха изпратени до ВСС и от Камарата на следователите в България и магистратите от няколко прокуратури, в които се посочваше, че всички професионалисти застават зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. 

"Призоваваме да не се поддавате на никакъв външен натиск, какъвто се оказва върху вас. Призоваваме всички институции и неправителствени организации да не се намесват в работата на единствения легитимен орган, имащ правомощията и отговорността да избере главен прокурор на Републиката!", обявиха от Камарата на следователите в България в откритата декларация до ВСС, изпратена и до медиите. 

Припомняме, че по-рано вчера от две партии, близки до подсъдимия олигарх Иво Прокопиев - "Да, България" на проваления правосъден министър Христо Иванов и "Демократична България" опитаха да окървавят протеста на граждани, събрали се пред ВСС, за да бранят съдебната система от натиска им. Въпросните политически сили и хора на банкера беглец Цветан Василев като Арман Бабикян и Огнян Стефанов се бяха събрали пред събедния парламент, за да атакуват съдебната власт и независия избор на нов главен прокурор, като нападнаха и полицаи, както ПИК TV показа на живо. 

Ето и цялата декларация на ЮЗУ до ВСС:

 

Напиши коментар »
(15)
1
Гарантирано - от Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Гинка от Пазарджик, Бат Сали – частното енерго, Живко Мартинов-Суджука, Пацо терасата, Ради братовчеда и Вежди Рашидов (поел е лична гаранция, че г-н Иван Гешев става за чеп за зеле).
2
Защо като напиша името на Недеелкъу Недеелкъуф (правилно) в коментар ми скривате съобщението и пишете че било нецензurno .. а даaa защото Н..Н.. еееее една голямааа @#$%( вулгарна дума
3
След Цацаратурата и предложената цаца е време да пием едно 3 в 1 с новата Гештатура! ДОЛУ ГЕРБ ДОЛУ МУТРИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ
4
понеже глада е по силен от тока. Работа на село нема. Що да праим.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
На партията майка хранилница!Смееш ли да не го подкрепяш!Двама защитени свидетели и си готов!
7
Какво значение имат трима плагиати и герберастки неграмотници, с купени дипломи кой знае от коя сергия, след като цял народ е против бръснатата кратуна на тази зловеща мутра?
8
На нас не ни трябват врагове имаме си бъсъпъ и дъпъсъ антибългарски терористи взривявали църкви и влакове
9
Ето го погромаджията!!!!!! Заради милиони и офшорки Hедялko от Пиk брани Иван Гешев като Матросов....... https://mobile.frognews.bg/article/180426/
10
Тва ЮЗУ кво беше? Че няма нищо общо с правото, както и вие с журналистиката де! Надявам се скоро Недьо да умре от рак, мумията вече е пътник така или иначе, а Русия миндил ще го боцкам здраво!
11
Гешев е г-н Никой ! Един прост шапкар с членска книжка на БКП в джоба.Само боклуци се завират във властта,за това България няма да има напредък никога !
12
Ето го агресора!!!!!! Заради милиони и офшорки Hедялko от Пиk брани Иван Гешев като Матросов....... https://mobile.frognews.bg/article/180426/
13
Комунистите реститути от партията на Прокобата ”Дай България”, начело с Гнома и Рада Дълбоката, с дявола и Импексовите БСПеерасти, ще с коалират, само и само да се докопат до властта, за да могат Цв. Василев, Прокобата, кучката Йо както и Румен Пъката и Импексовата му крадлива господарка, да отърват затвора!!!
14
ИВАНЧЕВА СИ МИСЛИ,ЧЕ АКО СТАНЕ БОЙКО АТАНАСОВ ПРОКУРОР ЩЕ Я ЧЕРПИ С БАКЛАВА И СТУДЕН АЙРЯН И ЩЕ Я ПРАТИ В ХАЛКИДИКИ НА МОРЕ... ТОЙ И ПЕТЪР СТОЯНОВ---СУМИСТА ТАКА СИ МИСЛЕШЕ КАТО ДОЙДЕ БСП 2013 ЩЕ ГО ПУСНАТ ,АМА НЕЩО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ НА УБИЕЦА...
15
Какъв напредък. Толкова шум и само една осъдителна присъда и то на първа инстанция...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?