Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Подписахме важни договори с Гърция за газовата връзка
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Подписахме важни договори с Гърция за газовата връзка
Автор: ПИК
Дата
Дата
15430
Коментари
5
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Подписахме важни договори с Гърция за газовата връзка

Теменужка Петкова и гръцкият й колега Константинос Хадзидакис подписаха междуправителствено споразумение за уреждане на данъчния режим с експлоатацията на газовата връзка между България и Гърция. Бе подписан също и договорът за заем между Европейската инвестиционна банка, по силата на който финансовата институция отпуска 110 млн. евро за проекта.

Бяха подписани още ред договори: Споразумение за пренос на газ, Изменение на акционерното споразумение в смесената компания с Гърция, Решение за увеличаване на капитала й и други, предава Дарик.

"Денят е знаков, защото ще даде възможност да се реализира дългоочакван проект за целия регион на Югоизточна Европа, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"Този ден ще промени изцяло облика на пазара за природен газ в региона и ще бъде гарант за енергийната сигурност на страните в региона. Извървяхме дълъг път, докато стигнем до днешния ден, който в никакъв случай не беше лесен. Благодарение на усилията на всички нас, на волята на правителствата на Гърция и България, на Европейската комисия, на нашите партньори от Азербайджан, САЩ и партньорите ни от ЕИБ това се случва. От подписаните документи става ясно, че проектът за изграждане на интерконектора между България и Гърция вече е необратим“, добави още Петкова.

Още по темата
България и Гърция подписват споразумение, свързано с изграждането на интерконектора
Часовник
09:16
Енергийните министри на България и Гърция Теменужка Петкова и Константинос Хадзидакис ще подпишат междуправителствено споразумение за установяване на данъчен режим по проекта за изграждане на...
Напиши коментар »
(5)
1
Коменягите управляваха 70 години, но такава връзка не построиха!!
2
ПЕТКОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ МИНИСТЪР ,КОЙТО СИ РАЗБИРА ОТ РАБОТАТА СИ !! МЕ Е НАЙ ТЕЖКОТО МИНИСТЕРСТВО,КЪДЕТО СА ПРЕПЛЕТЕНИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИНТЕРЕСИ И ИМА АПЕТИТИ ОТВСЯКЪДЕ! ЖЕНАТА УМЕЕ ДА БАЛАНСИРА И ПРОКАРВА ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ! БЕЗ НЕЯ, БОКО Е СВЪРШЕН!!! УСПЕХ!!!
3
За последните 5 г.,цената на газа скочи повече от 2,5 пъти. Сега “удара” с втечнения газ ще е още по-мощен! Скъпият ток от мариците 1,3 с микса от зелената енергия на мутрите е за населението,а този от АЕЦ за износ.
4
Тази Теменужка защо не е в затвора???? Егати крадливата и вулгарна жена... Ако я застреля с калашник ще е малко наказание...
5
Стига да сме зависими от една държава ,при внос на енергия. Съществуване на повече варианти е за предпочитане. Това е като в пълен магазин с разнообразни стоки. Всеки го предпочита. Радостно е,че и в съседна Румъния откриха още газ. А и Кипър е близо.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?