Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ангелкова на спешна среща с "Астрал Холидейз" и застрахователи заради фалита
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ангелкова на спешна среща с "Астрал Холидейз" и застрахователи заради фалита
Автор: ПИК
Дата
Дата
48582
Коментари
11
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Ангелкова на спешна среща с "Астрал Холидейз" и застрахователи заради фалита

Министър Ангелкова се среща с “Астрал Холидейз“ и застрахователното дружество „Уника“ по повод прекратяване на дейността на туроператора и започване на процедура по несъстоятелност

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква днес среща с ръководството на „Астрал Холидейз“ и застрахователното дружество „Уника“ АД. Причината е обявеното прекратяване на дейността и започването на процедура по несъстоятелност на туроператора.

„Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД има валидна застраховка със застрахователната компания „Уника“ АД. Лимитът на полицата е 700 хил. лв. и е за срок до 14.11.2019 година.

В момента се работи по изясняване на точния брой туристи, които имат договори за туристическа услуга с “Астрал Холидейз“. Дружеството уверява, че пътуванията на основната част от туристите, закупили почивки, които в момента се намират зад граница са платени. Компанията информира още, че клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания. В официалната позиция на дружеството се казва, че потребителите на „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но „АСТРАЛ“ не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.

Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи ситуацията, за да бъдат защитени интересите на туристите според правилата на българското законодателство.

Министър Ангелкова ще направи изявление за медиите в 16:00 часа в залата на министерството.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО: Срина се голям наш туроператор! След 24 години на пазара "Астрал холидейз" фалира, повлечена от партньора си "Томас Кук"
Часовник
15:26
"Астрал холидейз", който е и един от най-големите туроператори в страната, обяви, че влиза в процедура по несъстоятелност, съобщиха от туроператорската агенция. Това става две седмици след като...
Напиши коментар »
(11)
1
Случехме на министърка, че и умна (освен красива)! Я да каже тя от визитата в Саудитска Арабия от преди година (танцът със саби) какви подаръци получиха тя и другите жени от делегацията, на каква стойност и къде ги декларираха?
2
Не бойте се , проблемите ще бъдат решени. Ако застрахователя не успее , от ПП ГЕРБ ще дарят лични пари от субсидията. Нали и затова девиза им е .....ГАРАНТИРАНО от бат Бойко + шайката ! Майтап бе , веселбата да става е важно .........
3
Бойко до кога ще държиш този некадърен травестит?
4
Николинка е един много секси травестит.Бравос!
5
Заедно са много години.И продължават.
6
НИЕ НАДЪРВЕНИТЕ ЧИТАЦИ ОТ ГР. КЪРДЖАЛИ , ТЕ ЧЕКАМЕ НИКОЛИНКЕ , ДОМА ДА НИ ДОЙДЕШ....
7
Тиквата до сега няма един читав и компетентен министър, всичките са отрепки и слуги на нечии интереси До кога ще им пълни гушите за сметка на измиращия от болести и мизерия за ради тях народ
8
ако знаеше, че трябва да се среща с тази ....никога не би обявил фалит
9
тепърва започват.
10
отговор на коментар
.... и някой ще трябва да връща комисионни.
11
Тая красавица освен да прави брифинги, и да гепи от плажовете, кво друго и е в главата?? А да, да поства снимки с холивудски звезди.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?