Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОСТЪР ОТПОР: Академията на МВР скочи срещу фалшивите внушения на Прокопиев и сие: Омаловажаването на правната подготовка в академията е спекулативно и тенденциозно! Обучението е по програмата на СУ
ОСТЪР ОТПОР: Академията на МВР скочи срещу фалшивите внушения на Прокопиев и сие: Омаловажаването на правната подготовка в академията е спекулативно и тенденциозно! Обучението е по програмата на СУ
Автор: ПИК
Дата
Дата
14875
Коментари
8
ОСТЪР ОТПОР: Академията на МВР скочи срещу фалшивите внушения на Прокопиев и сие: Омаловажаването на правната подготовка в академията е спекулативно и тенденциозно! Обучението е по програмата на СУ

Остра позиция срещу скандалните внушения на медиите на подсъдимия Ив Прокопиев относно качеството на обучението по право в Академията на МВР изпратиха от там до медиите. Ръководството на академията е скандализирано от продължаващите тенденциозни спекулации в грантаджийските издания, собственост на клиенти на МВР и прокуратурата, че юристите от там нямат достатъчна квалификация.

Повод за внушенията е фактът, че номиниранията от цялата прокурорска колегия и подкрепен от магистрати, юристи и университетски преподаватели, следователи и професионалисти от цялата страна Иван Гешев е завършил право именно в МВР академията.

Собствениците на въпросните медии и приближените им партии от години водят война с прокуратурата, защото са обвинаеми и подсъдими, което обяснява и фактът, че скочиха да протестират и опитаха дори да окървяват скандалните си политически акции, за са предизвикат хаос в държавата и противоконституционна политическа намеса в независимата съдебна система. 

Междувременно днес от УНСС също застанаха зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. В специално становище от ВУЗ-а посочиха, че уважават професионалното мнение на прокурорската колегия във ВСС.

Част от тази атака, продължаваща с манипулации и спекулации във въпросните медии, включително и фалшиви новини в мними сайтове и социалните мрежи, бяха и внушенията срещу качеството на обучението в Академията на МВР. 

Ето какво пишат оттам в позицията си:

"Във връзка с появили се публикации, свързани с професионалната подготовка, предоставяна от Академията на МВР, ръководството на висшето учебно заведение заявява:

Основната задача на Академията на МВР е професионалната подготовка на служители за нуждите на МВР. Висшето учебно заведение винаги е поддържало високо ниво на качеството на обучението, за което свидетелства фактът, че седем години подред е на първо място в рейтинговата система на висшите училища у нас в професионално направление „Национална сигурност“.

Във времето, когато в Академията на МВР се е придобивала гражданска специалност „Право“ и квалификация „Юрист“, обучението не е отстъпвало по никакъв начин на високите образователни стандарти, традиционно поддържани в институцията.

Изучаването на тази специалност е регламентирано с Указ № 2415 от 1987 г. на Държавния съвет на НРБ, като последният випуск с гражданска специалност „Право“ е завършил през 1995 г.

Според чл. 4 от Указа курсантите са изучавали в пълен обем всички дисциплини, преподавани в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учебните планове по специалността са били съгласувани и утвърдени от Единния център по науките за държавата и правото. Учебните занятия по специалността са водени от едни от най-изтъкнатите представители на Академичната общност и юридическата мисъл в България.

За придобиване на юридическа правоспособност курсантите са преминавали необходимия стаж съгласно програмата на Министерството на правосъдието за завършилите Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

От гореизложеното е видно, че омаловажаването на правната подготовка в Академията на МВР е спекулативно и тенденциозно".

Напиши коментар »
(8)
1
Откакто МВР произвежда юристи ,почна спускането.Даже Тато беше забранил.
2
Който не ни харесва академията на МВР да се усамоти в някоя тъпно място и да поразсъждава върху инстинкта си за самосъхранение! Не си заслужава в името на децата, да се съмняваме в качествата на Академията на МВР! В противен случай първо за срок от 24 часа, а ако е нужно и за 72 часа всеки заедно с инстинките си ще осъзнае, че греши! Прокурорите от Района прокураура Опан единодушно подкрепят ИГ за Главен прокурор!
3
Не друг, а бившият председател на Парламента - Огнян Герджиков беше заявил, че Главен прокурор може да бъде юрист, задължително завършил Софийския университет! У същият Герджиков вместо да отиде в затвора, заради престъпленията му фалирането на една банка, стана виден лакей на мадридския комарджия и международен аферист, а сега яко лиже банкянски, МВР- симеоновски, хотелберлински и сарайски задници! Ами, да е жив и здрав, напоследък го пишат с името Дуфалак! На дърти години се изложи като дърт циганин, хванат да краде кюфтета на циганска сватба!
4
Нещастни шапкаджии.
5
Ох майко че то в академията на МВР право си завършват тройкаджии и това си е известно на цяла България.
6
Освен образование, за Главен прокурор се иска да имаш и топки! Много от така наречения Софийски университет май нямат такива!
7
отговор на коментар
и ти чети! От 1995 до днес никой не завършва право в АМВР. А "Тато" едва ли е забранявал подобно нещо! "Историята да не ти е дала пълномощно, че да говориш от нейно име!"- цитат от филм, провери кой...
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?