Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ: "Мамма миа" ще звучи на Белоградчишките скали
ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ: "Мамма миа" ще звучи на Белоградчишките скали
Автор: ПИК
Дата
Дата
23364
Коментари
3
ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ: "Мамма миа" ще звучи на Белоградчишките скали

В Белоградчик са готови за летния фестивал на Софийската опера и балет, който ще се проведе в града за четвърта година, съобщават от общината. Вече е изградена сцената в историческата крепост "Калето".

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали 2019" започва на 20 юли и продължава до 4 август. Около 700 любители на оперното изкуство ще могат да се наслаждават на оперите "Трубадур" на Верди, "Кармен" на Бизе и "Турандот" на Джакомо Пучини. Те ще се играят през втората седмица от фестивала на 26, 27 и 28 юли. Оперният фестивал стартира с балета "Кармина Бурана" по музика на Карл Орф. На 21 юли на сцената в крепостта ще се играе балета"Дамата с камелиите". Балетът е по музиката на операта "Травиата" от Джузепе Верди, адаптирана за танци от руския композитор Сергей Онсоф.

В пещерата "Магура" срещата с Вагнеровите великани, джуджета, богове и валкюри ще бъде в движение. Декори се предвиждат само на входа на пещерата. Тази година пещерната импресия ще има осем представления, което говори за големия интерес на публиката към тази нестандартна постановка на маестро акд. Пламен Карталов, уточняват от общината.

Този сезон мюзикълът „Mamma Мia!” ще се изиграе седем пъти – на 2, 3 и 4 август и следващата седмица- на 8, 9, 10 и 11 август. 

За любителите на оперното и балетно изкуство остава още седмица седмица, в която могат да се снабдят с билети за желаните постановки. Това може да бъде направено по интернет - на адрес www.operasofia.bg , в търговския център във Видин, както и на касата на Софийска опера и балет и в Туристическия информационен център в Белоградчик.

Напиши коментар »
(3)
1
Вежди Рашидов ли ще пее?
2
Снобска грандоманщина.
3
Ехоо, неграмотниците -дори на най-елементарно равнище!Заглавие"Ето го хакерЪТ Кристиян..." - не виждате ли, че това не е подлог, бе, кЪФ е тоя пълен член - мечти на дъртите ви авторки ли? 2..оперното и балетно изкуство" е нещо като "българският и турски?/руски?, американски? и др. народ" - това сигурно го е писала някоя младежка, която няма проблеми с ЧЛЕН-а, затова го е пропуснала. Или си е най-банална неграмотност!?.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?