Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Опасно: И смартфоните не издържат на топлото време, гърмят
Опасно: И смартфоните не издържат на топлото време, гърмят
Автор: ПИК
Дата
Дата
9606
Коментари
0
Опасно: И смартфоните не издържат на топлото време, гърмят

Горещото време, наличието на вирусни приложения и механични повреди на смартфона могат да доведат до прегряване и дори до експлозия, съобщи БГНЕС, цитирани от Нова телевизия.

От отдел на руското следствие съобщиха в сряда, че в Курганска област 7-годишно дете е починало, след като мобилен телефон избухнал в ръцете му.

Според ръководителя на Агенцията за киберсигурност Евгений Лифшиц, в разгара на лятото джаджите се нагряват лесно, което може да доведе до експлозия на батерията.

„Не трябва да прегряваме устройствата, особено през лятото и при горещини. Те винаги се затоплят при зареждане и ако попаднат под директните слънчеви лъчи, устройството може да експлодира", уточни той.

Директорът на AНО“ Цифрови платформи“ Арсен Шчелцин, от своя страна, каза, че смартфоните могат да експлодират от късо съединение, което може да дойде в резултат от остаряло окабеляване.

 

Още по темата
Без смартфони във френските училища
Часовник
05:15
След Гърция, и Франция е на път да забрани със закон носенето на смартфони в училище. От септември ще се наказва всеки ученик, който наруши забраната. Готови ли са и българските училища да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?