Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
НФСБ: Шулц си затваря очите за грубо погазване на европейското законодателство
НФСБ: Шулц си затваря очите за грубо погазване на европейското законодателство

Той е некомпетентен да представлява Европа, заявява Слави Бинев

Автор: ПИК
Дата
Дата
5513
Коментари
4
НФСБ: Шулц си затваря очите за грубо погазване на европейското законодателство

Във връзка със сигнала от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) за нарушаването на редица европейски норми от новия Изборен кодекс, председателят на ЕП Мартин Шулц отговори, че Изборният кодекс (ИК) е изцяло национален въпрос.

Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев веднага реагира с позиция в писмо до Шулц, в което ясно описва защо Шулц, който според пресцентъра на НФСБ, явно поставя  тяснопартийните интереси над всичко, не може да представлява ЕС.

„В избирателните процедури за избор на членове на ЕП пише изрично, че не може да има минимален праг за разпределението на места в ЕП,  надвишаващ 5%. Тези правила са задължителни за всички страни-членки. В България този праг е 5,88% (в нито една друга страна-членка няма праг над 5%!). Това не е ли грубо погазване на европейско законодателство?” пита Бинев. Той допълва, че новият Изборен кодекс нарушава и препоръките на Венецианската комисия да не се правят фундаментални промени в ИК една година преди избори.

Евродепутатът припомни на немския си колега решението именно на немския конституционен съд, в което се отхвърля изрично всякакъв минимален праг, защото противоречи на елементарните основни правила на изборната равнопоставеност. „Въпреки медийната критика, тройната коалиция в България не позволи на най-голямата опозиционна партия извън парламента, НФСБ, да има свои представители в избирателните комисии?!“, посочва Бинев.

Защитавайки всички тези безобразни действия на социалистите, Мартин Шулц доказва, че е готов на всичко, дори да подкрепи нарушаване на правата на избиратели и партии, само за да стане председател на ЕК. Според Бинев председателят на ЕК, който е и представител на Европа, трябва да защитава правата и интересите на всички европейски граждани, а не само на тези, които са гласували за него. В случай че Шулц стане председател на ЕК, Бинев е притеснен за правата на патриотите, десните, зелените и всички останали граждани, негласували за социалистите, защото Шулц може и да е социалист, но няма нищо общо с демократ. С това той няма право да е лице на демократична Европа.

Бинев поиска Шулц да предприеме действия, за да се премахне минималният праг у нас: „Това е единствения начин да поизчистите силно накърнена си репутация” – завършва Бинев.

Напиши коментар »
(4)
1
Малийй до къде я докарахме кардец на старо желязо Валери Симеонов да ни учи на морал.. В ЕС ще защитава крадците на желязо за това е кандидат
2
САМО НФСБ,,,,,,,АТАКА СА ПРОДАЖНИ КУРВИ
3
САМО НФСБ,,,,,,,АТАКА СА ПРОДАЖНИ КУРВИ
4
САМО НФСБ,,,,,,,АТАКА СА ПРОДАЖНИ КУРВИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?