Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
НФСБ организира протест срещу изграждането на сметище в разложкото с. Баня
НФСБ организира протест срещу изграждането на сметище в разложкото с. Баня

Протестът ще се проведе утре от 14:30 часа пред МОСВ

Автор: ПИК
Дата
Дата
4771
Коментари
2
НФСБ организира протест срещу изграждането на сметище в разложкото с. Баня

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) организира протест пред Министерството на околната среда и водите срещу решението за изграждане на сметище в село Баня, община Разлог.

Протестът ще се проведе в четвъртък, 6 март, от 14:30 часа пред Министерството на околната среда и водите, на бул.“Мария Луйза“ №22, София.

Това е поредният протест в защита на местните жители, които са обезпокоени, че сметището ще навреди на здравето им, ще засегне техния поминък и ще прогони туристите от китното планинско селце. Село Баня е известно с богатите си минерални извори, лечебния климат и красивата гледка към Пирин, Рила и Родопите.

В протеста ще участват представители на Сдружение "Баненска Буна - 2011", членове на ръководството на НФСБ и евродепутатът от Националния фронт за спасение на България Слави Бинев.

Припомняме, че НФСБ съвместно със Сдружение "Баненска буна - 2011" организираха няколко протеста, внесоха жалби до 16 български институции и заведоха дело в Административен съд - Благоевград срещу изграждането на сметището.

Депото ще събира отпадъците на четири общини – Якоруда, Белица, Банско и Разлог.

От името на НФСБ евродепутатът Слави Бинев подаде сигнал до Европейската комисия относно закононарушенията, свързани с изграждането на сметището в разложкото село Баня и сезира ръководителите на ред български и европейски институции по случая, между които Барбара Лохбилдер - председател на парламентарната комисия ”Права на човека”, Матиас Грооте - председател на парламентарната комисия „Oколна среда, обществено здраве и безопасност на храните”, Ребека Хармс - председател на групата на Зелените/Европейски свободен алианс, Тонио Борг - еврокомисар „Здравеопазване” и Янез Поточник - еврокомисар "Околна среда".

Евродепутатът Слави Бинев постави пред европейските институции проблема и по време на заседание на Европейския парламент.

От НФСБ канят всички граждани, които милеят за българската природа, да участват в протеста.

Напиши коментар »
(2)
1
Хахахахаха, СМЕШНИЦИТЕ и спонсори на ПИК - Национален фронт за спасение на БОЙКО
2
Това не е сметище другари от телевизия СКАТ,прости сте и прости ще си останете,а това е регионално депо за неопасни битови отпадъци по съвременен метод на изграждане !!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?