Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
НИ СРАМ, НИ ОЧИ: Бойко Атанасов се цани за главен прокурор с "тройка" по Наказателно право (ДОКУМЕНТИ)
НИ СРАМ, НИ ОЧИ: Бойко Атанасов се цани за главен прокурор с "тройка" по Наказателно право (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
59119
Коментари
13
НИ СРАМ, НИ ОЧИ: Бойко Атанасов се цани за главен прокурор с "тройка" по Наказателно право (ДОКУМЕНТИ)

Във всяка от досегашните шест процедури за административен ръководител, в които е участвал следователят Бойко Атанасов, той е представял дипломата си за завършено юридическо образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“. От нея става ясно, че иска да стане главен прокурор с оценка „Среден“ 3 по Наказателно право, съобщава „Правен свят“.

Нещо повече, дори на държавния изпит по Наказателноправни науки, действащият следовател също има тройка. Същата крайно незадоволителна оценка Атанасов има и по Гражданскоправни науки, както и по основополагащи предмети от специалността „Право“ в българските университети, като „Римско право“ и „Общо учение за държавата“. Меко казано странната нагласа на Атанасов към професионалните му задължения и силното му желание да си позволява да коментира (почти) като крайна инстанция работата на съдебната власт намират своето обяснение в оценката от „Среден“ 3 и по предмета „Устройство на съдебната система“.

Общодостъпният документ, с който Бойко Атанасов доказва, че е юрист, сочи, че т.нар. „граждански кандидат“ на „БОЕЦ“ за „обвинител №1“ има среден успех от курса на обучение – „Добър“ 4,30, а от държавните изпити – „Добър“ 4. Успех, който със сигурност не би дал възможност на Атанасов да стартира успешна кариера в престижна адвокатска кантора, където практиката е да се канят студенти на стаж с минимален успех от „Отличен“ 5,50 и нагоре. Разбира се, в държавната администрация и съдебната система такива условия няма. Но, ако днес Атанасов трябваше да се явява на изпит за младши следовател, то съществува теоретичната възможност, той да не успее да стане такъв, именно заради незадоволителния му успех от дипломата за юрист. При еднакъв бал от писмения и устния изпит на кандидатите, следващият критерий за класиране e именно оценките от документа, удостоверяващ завършеното висше образование.

Освен, че фактите от биографията му на следовател, съчетани с оценките от дипломата от Югозападния университет, не говорят много добре за професионалната пригодност на Бойко Атанасов, то персоната му силно контрастира с всички онези изявени юристи и действителни кандидати за главен прокурор, които са били издигани през годините, а най-вече и с последните трима „обвинители №1“. Двама от тях са професори именно по Наказателно право и Наказателноправни науки, а за третия само преди дни проф. Огнян Герджиков сподели, че е бил впечатлен от знанията му като студент. На този фон от дипломата му разбираме, че Бойко Атанасов дори няма специализация. Всичко това показва, че в епохата на „фалшивите новини“ много лесно, със средствата на манипулациите и пропагандата, персони, с меко казано спорни професионални качества, могат да бъдат лансирани за отговорни постове и дори да се правят абсурдни опити за тяхното героизиране.

Напиши коментар »
(13)
1
вие защтопозволявате постове 30000000000000000 символа които ви отърват на политиката,а блокирате други отъ по-малко от 80
2
Е и кво ама па английския му е отличен.
3
отговор на коментар
basraha se
4
Да не се задълбочаваме, щото някои хора, в момента се упражняват в управление. Според сайта на Висшата атестационна комисия (ВАК) Бойко Борисов е получил звание кандидат на науките с диплома № 20 109 от 8 май 1990 г. . Дисертацията на Бойко Борисов била „Pазгъване на маркуч в гориста местност”,.
5
................А ЧЕСТИТАМЕ НА К.УРВАТА УРЗУЛА ФОН ШФАБИШ ФОН ЛАИНО 5 ГОДИ ЛЕТАРГИА !........ ........................БАЦО ШО ПРАВИТЕЛСВОТО ТИ Е НЕНОРМАЛНО ?............ХАКЕРИ ПИТАТ !.............
6
..........................ГАНЬО БЕЗ БАНКЯ БУМБИЗТАН .........ХАКЕРИ МУ ЗЕЛИ ДАРЖАВАТА !.........................
7
Може ли да ни осведомите за дипломите на Дани Кирилов, Николина Ангелкова, Влади Горанов и изобщо на целия МС, че да преценим защо Бойко не може да стане главен прокурор, а друг Бойко може да стане премиер? Благодаря предварително.
8
4 волтов реотан като Барни Ръбъл да министър на правосъдието!
9
ПИКлювците и тази вечер се осраха!
10
Покажете и ФАЛШИВАТА диплома на СТРУГАРКАТА Цецка.Не стига, че е от РабФак, ами е и пълен фалш.
11
Правят го 'ЩОТ' СА СМРАДЛИВИ ПЕЕЕЕРАСИ....ЗАТОВА го ПРАВЯТ.
12
Тъп и послушен. Може да заема всякакви държавни длъжности.
13
А някои с дипломи от Югозападния или от Свищов с колки и как са си взели дипломите?!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?