Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Нинова лъже като сръбска циганка. Ако спечели изборите...Не дай, Боже!
Нинова лъже като сръбска циганка. Ако спечели изборите...Не дай, Боже!
Дата
Дата
75320
Коментари
36
Нинова лъже като сръбска циганка. Ако спечели изборите...Не дай, Боже!

Категорично може да се каже, че именно умението да се лъжат себеподобните отличава човека от животното… Измамата е изкуство, разработвано търпеливо през вековете на човешка цивилизация и си остава до ден днешен най-могъщото оръжие в борбата за власт.

Робърт Грийн

Времето лети. До изборите останаха няма и две седмици. А победата седи на петлето на кантара и не мърда ни на ляво, ни на дясно. Социолозите, по свои съображения, които не винаги са изцяло научни, даряват по някой процент вляво или вдясно и везната климва леко. Но идват други социолози и отново я уравновесяват. Борбата е като на третия ден на Шипка. В боя влизат и телата. Телата на много истини…

Миналата седмица зачекнахме темата с лъжите на Нинова относно санкциите на/срещу Русия. И много други журналисти и политици се опитаха да ѝ обяснят, че или напълно не разбира проблема, или грозно го манипулира. Но тя упорито отказва да чуе. И с всеки изминал ден все повече си заработва прякора

„Госпожа Лъжа“. През изминалата седмица пак нагло се изплези на истината.

"Защо на България е забранено да си продава киселите краставички в Русия, а "Мерцедес" миналата седмица откри фабрика в Русия? Докога в Европа ще се гледа на България като втора ръка хора?!"

По принцип въпросът е резонен. Сбъркан е само адресатът. Двойният стандарт в случая не е на Европа, а на Русия. Ноторен факт е, че санкциите срещу Русия бяха наложени от ЕС и САЩ като отговор на насилственото анексиране на Крим, което е грубо нарушение на международните договорености, постигнати след Втората световна война, че установените граници няма да бъдат променяни.

Тези санкции се изразяваха в замразяване на авоарите и забрана за стотина видни руски политици и бизнесмени, сред които и трима приближени на руския президент Путин (неговият бивш партньор по джудо Аркадий Ротенберг и двамата най-големи акционери на Банка "Русия" - Юрий Ковалчук и Николай Шамалов) да влизат на тяхна територия. По късно към санкциите бяха добавени някои рестрикции към държавните руски банки, продажбата на оръжия, на технологии с двойно предназначение и на технологии в областта на енергетиката.

На което Русия отговори с икономическо ембарго. И, ако някой трябва да каже защо немски мерцедеси може, а български корнишони не може, това е батюшката. Като ми остане време ще седна и ще помисля кога за последен път съм ял български корнишони. Но сега нямам толкова свободно време…

На какво разчита госпожата, та лъже така смело и безотговорно? На това, че част от хората не знаят истината. И не е необходимо да им се казва. Другите я знаят, но ще я забравят. Хората бързо забравят. Пък, ако някой не забрави, едва ли ще посмее да попита. Пък, ако попита, едва ли някой ще му отговори… Така си вървят нещата у нас от години. Нямаме причина сега да ги променяме.

Не е прав Линкълн. Възможно е постоянно да се лъжат всички хора. Стига да се сменят лъжците. Макар че те и излъганите се смениха за тия години.

В интерес на истината трябва да кажем, че Борисов беше един от първите, които заговориха за премахване на санкциите срещу Русия, защото нанасяли огромни щети на "бизнеса, икономиката, селското стопанство - на всичко". По-късно обаче в Брюксел обърна палачинката. "Има нещо по-важно от печалбата, бизнеса, икономическия интерес. Това е човешкият живот, ценностите, които ЕС и всички ние изповядваме…“ Пред българските журналисти добави: „Бил съм от хората, които казваха санкциите да паднат. Слагали сме изричното уточнение, ако се спазят споразуменията от Минск.“

Може да са го слагали, но наум. Иначе и ние щяхме да го чуем. Всъщност, не, не може. Защото споразумението в Минск се сключи през февруари 2015 г., Европейският съвет постигна съгласие да обвърже продължителността на санкциите с пълното прилагане на споразумението на 19 март 2015 г., а Борисов заговори за падането на санкциите още през 2014 г. На 4 април 2014 г. заяви: „Моето лично мнение е да няма санкции за Русия…“

Днес Борисов вече говори без „ако“ и „може би“:  

"Искам да видя Нинова как отива като премиер в Брюксел и казва, че България налага вето на санкциите срещу Русия. Ще постави страната ни в чудовищна изолация от света.“

За падане на санкциите се обяви и кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Аргументите ѝ не бяха по-различни от тези на Нинова – големите икономически загуби на българската икономика. В хора се включи и кандидатът на БСП, а впоследствие и избран президент, Радев: "Не виждам каква е практическата полза от санкциите на ЕС срещу Русия, докато загубите са очевидни…"

Но Нинова се оказа най-упорита в искането за отмяна на санкциите и „най-евристична“ в доказването на вредата от тях. Докато и Борисов, и Цачева, и Радев говореха за икономически загуби „по принцип“, Нинова реши, че ще звучи по-достоверно, ако ги облече в числа - 1.2 млрд. загуби.

Всеки, който си направи труда да провери в НСИ, ще види, че целият ни износ за Русия, който отдавна не е голям, е намалял с някъде около 0.47%, няколко милиона евро, но не десетки, камо ли изумителните 1.2 млрд., както се изхвърли г-жата. Направо се изхвърли като…

Не, това не е израз за дама. Макар че пък, ако претендираш за дама, не трябва да лъжеш като сръбска циганка! Както и да е. Най-интересното е, че корнишоните и другите туршии не са сред забранените стоки. Руснакът уважава много българската кисела краставичка. Казвали са ми, че руснаците не сядат да пият, ако не са си набавили поне по една кисела краставичка на бутилка водка. При налагането на санкциите, лекарствата, които са почти една трета от износа ни за Русия, не бяха включени в забранителния списък. Не бяха включени също вина и спиртни напитки, тютюн, консервирани плодове и зеленчуци. Санкциите засегнаха само пресните плодове, основно череши и праскови, от които през 2013 г., преди санкциите, сме изнесли продукция за около 5.5 млн. евро.

Някои от защитниците на падането на санкциите изтъкваха и възможни колатерални щети. Европейската занаятчийска продукция, която преди е отивала в Русия, да се насочи към българския пазар и да дъмпингира българските производители. Бих се радвал да видя как антикварните цени на зеленчуците падат. Щото при домати по 3.60 лв. и краставици по 4.20 лв. можеш да се комкаш само. Питайте моите приятели пенсиите. Но цените на зеленчуците не се сринаха нито през 2015, нито през 2016 г.

Между другото, България трябва да подкрепя санкциите срещу Русия и по причина на своята национална сигурност и цялост. На юг от нас се установява еднолична диктатура, която никак не е чужда на неоосманистките идеи, на възраждането на Турция в рамки, близки до Османската империя.

Не ми се иска да дърпам дявола за опашката, но не бива да си затваряме очите пред опасността, колкото и незначителна да ни изглежда днес, в един момент части от България, населени почти изцяло с туркоезично малцинство, „да пожелаят“ референдум за присъединяване към майка Турция. Безхаберната българска държава в момента тотално пренебрегва въпроса с турските религиозни и политически емисари (при тях разделението е само условно), които шетат необезпокоявани из Родопите. И тогава ние ще можем да потърсим подкрепа единствено в международната общност, в ЕС и НАТО, които осъждат всяко насилствено откъсване на територии от някоя държава. Давам си сметка, че точката на логическо грехопадение на тази теза е Косово. Но Косово е малко по-особен случай. То се случи в контекста на цялостния разпад на Югославия с всички кървави последици от това.

През уикенда Нинова изръси поредната популистка теза: „Ако спечелим изборите, ще отменим Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските общини и поемане на здравните и социалните им осигуровки. Не защото не ги уважаваме и не сме състрадателни, а защото българската държава не дава същите условия на собствените си граждани. Искаме българите да са с равни права в собствената си държава.”

„Ако!" Каква голяма дума!

Казват, че когато застанал пред портите на Спарта, Филип Македонски пратил послание: „Предайте се, защото, ако превзема града, всичките ще ви изколя!“ На което спартанците отговорили: „Ако…“

Та и Нинова така. Ако…Не дай, боже!

Когато имаме политици като Нинова, няма защо да се учудваме на поведението на гражданите на Елин Пелин и Белене. Обикновените хора мислят с телевизора си, не с главата си. По-лесно е. А на телевизора, ако не е Нинова, ще е Борисов, ако не е Борисов, ще е Нинова… Те са способни да объркат професионалните мислители, та камо ли простите люде.

 

 

Напиши коментар »
(36)
1
хаха, колажа кърти
2
МНОГО ВЯРНА ДИАГНОЗА НА Г-ЖА ЛЪЖА.
3
Това,че аз си меня мнението по 738288 на ден и ибягвам директен сблъсък като п*тка не важно.
4
АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА Е ЗАБРАВИЛ ДА,НАПИШЕ КАК ЕВРОПА И САЩ-РЕАГИРАХА НА НАМЕСАТА,НА ТУРЦИЯ В НАШИТЕ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ КАТО СЕ ЗАДАДЪТ В БЪЛГАРИЯ ИЗБОРИ????ТОЗИ ПЪТ ТУРСКАТА НАГЛОСТ МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!!!КЪДЕ Е ЕС И САЩ В СЛУЧАЯ???ИЛИ СЪМ ПРОПУСНАЛ НОВИНИТЕ???СМЕШНИК!!!
5
че ГЕРБ не ги интересува България и нейните граждани, а се интересуват само от дребни заяждания. Истината е че всяка година населението на България намалява с 40- 50 000 души. Основната "заслуга" е на десните политически партии, които бяха на власт в България. Ликвидираха селското стопанство, промишлеността, сега са на ред образованието и здравеопазването. Тяхната цел е ясна - ликвидиране на българската държава. Вие ще допуснете ли това?
6
СлаНинова не иска да покаже екипа с който би управлявала, защото ще стане ясна договорката и ДПС. БСП-БКП в момента няма свои кадри и ще се опрат на ДПС коментират от централата на БСП.Затова навсякъде КурНелия се показва с "новите лица" /Лъжа Йончева,Иво Христов.
7
A за трътлестия господин лъжец, обективния Пърд@лко нема ли да спомене нещо .....недай Боже!!!
8
корнелията е патологичен лъжец, дори ген. Решетников, нейният патрон не можа да се въздържи, за да не я нарече с истинското й име - г-жа ЛЪЖА!
9
Деляне, до къде стигна строителството на общия ни хотел в Дубай ? Отговори ми с SMS, не казвай на Heдялko, защото той ще го публикува като хвалба за мен. Знаеш, че ме хвали за щяло и не щяло. От неговото хвалене загубих президентските избори, сега съм на път и парламентарните да загубя. Тази сутрин Цветанов и Горанов ми казаха, че БСП-то води с 12 %. А бе къде са Беновска и Риза Цветанкова ?
10
Корнелия е най вонящото прасе в политическата ни кочина, и дори БайХ. е сладур пред тая гадина. 3
11
Велика грешка ще направи народа, ако докара на власт Нинова и нейните пощръкляли червени нерези.
12
Каня КрадНелия СлаНинова (др. 47%) и госпожа (ЛЪЖА), на закуска
13
А на батко снимката и оприличаваща го друга - къде е???!Дайте такъва хубава снимка и на него!И двата са ...........................трътрести,лъжци и т.н.Много си подхождат!!Да се вземат!!!!Няма и да се виждат!Батко е все по откриване на по 10 метра магистрали,а кака......................и тя - някъде си!
14
..... и троловете им от ГЕРБ са без коментар. По интелект са на нивото на Вождът им.
15
Докторе, дай някакво медицинско обяснение, какъв по полов признак е човек, който почти цяла седмица се прави на глух и ням по въпроса дали приема МЪЖКИ хвърлената ръкавица на Елена Йончева. Не казвам, че тя е права, но постъпи мъжки - изчезва от публичното пространство, ако не е права. Чакаме другата страна да каже МЪЖ ли е или...............2
16
Аз пък искам Нинова !!! Аз искам в Техно-мехноимпекс , искам в Булгартабак , а бе искам навсякъде , където е била и другарката Нинова , искам там , където тя е приватизирвала , защооото там еее имааалоо ДЕБЕЕЕЕЛИ ( много ) пари ! Много ще Ви замола , бе другарко Нинова , взимети ма и мен там у Евразията при товаришчите милиардери ( 76 на брой в Масква ) да дърпам и аз лев ( МААА МНОГО ЛЕВ ) . Там у Евразията било много хубаво и парите растяли по дърветата , а луканката в магазините без пари била ( мааа койт' ни вярва да пита другарката Нинова - тя всичко ша му обясни , тя всичко знае ) .... В замяна на това , то аз най-тържествено ОБЕЩАВАМ : много да лъжа , да викам винаги Ураа на другарите , маа много силно ша викам , ша участвам най-честно в разграбването на банки , ша вея червен байрак нон-стоп и ша обяснявам на простолюдието как социлизъма ша победи в световен мащаб м.м.мта.кова веее , и ще бъда верен на червената идея и на червената олигархия без значение от националността ѝ . Другарко Нинова , м.айне.ти го тоз Же.лию и на неговото място вз.имети мен , защото аз по-хубаво лъжа от него . Маа , той с неговия поглед-интелигентен не може една лъжа както трябва да изрече , а пък аз такиви ми ти лъжи ги докарвам , че току виж след някоя и друга година НИНОВА - ПРЕЗИДЕНТ ( олеле - майкоооуу ) . Ще Ви бъда много верен , ще Ви служа отлично и ще Ви нося куфърчето лично ! Да живее БКП ! Да живеят всичките БКП-та по всичките земни кълбета ! Ура другарий ! Ураааа
17
......ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА............ 5 май 2007, 19:03 След завръщането си от Португалия около полунощ в петък срещу събота, министър-председателят Сергей Станишев е отишъл в Прокуратурата, за да се запознае с материалите по проверката, което пък от своя страна би му помогнало да вземе адекватно решение спрямо министър Румен Овчаров, съобщиха източници от самата прокуратура..... Заедно с обявяването, че Овчаров излиза в отпуск, Станишев уволни и двама заместник-министри - Корнелия Нинова и заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии, Делян Пеевски. "Министър-председателят на Република България заявява категоричната си позиция, че изпълнителната власт ще окаже пълно и детайлно съдействие на прокуратурата..... Говорителят на БСП и председател на парламентарната комисия по отбрана Ангел Найденов определи скандала като "грозен и породен от сблъсък на големи икономически интереси"........ ..... На връх Гергьовден най-после и държавният глава взе отношение по скандала, като укори Станишев, че действията и решенията му са закъснели. "Цялата разправия от този скандал е доста неприятна и обидна за държавата, а реакцията на министър-председателя е доста закъсняла", заяви още държавният глава. Но и Първанов като лидера на социалистите Станишев се изказа половинчато: той пропусна покрай ушите си изявлението на Румен Овчаров за това, че кръгове в БСП години наред източват държавата. ".
18
Подозирам, че проблемът с износа на краставичките не идва от наложените санкции на Русия! По-скоро се дължи на това, че те не отговарят на еропейските изисквания - по-криви са с 0,5 мм от допустимото и кората им няма необходимата гладкост.
19
чрез РМД Нинова успява да приватизира "Техноимпекс", което управлява до 2005 г. По същото време е приватизирано друго голямо външнотърговско дружество - "Минералимпекс", а в съвета на директорите се оказва съпругът на Корнелия Нинова Митко Нинов.
20
МАМИ И ЛЪЖЕ КАТО ЦИГАНКАТА ОТ СНИМКАТА.....ИНАЧЕ КАК ЩЕ ИЗДЪРЖА СИНА СИ В АМЕРИКА ????
21
Мутрата От СИК и неговите МЕДИИ ЛЪЖАТ на поразия
22
На снимката е българска циганка, не е сръбска!
23
нинова е лъжкиня
24
Трябва да черпи кръсницата-дуловската проста тутка!
25
ангел Нинова е лъжкиня. хахахахах що не вървите на майната си, а? Да ви имам олигофрените дето сте си харесали.
26
тази от ляво бие по красота конничката без глава,а сигурно и по мозъчно съдържание
27
Боклук, по-голям боклук, ,най-голям боклук и на върха на пирамидата - КУРнелия КРАДнелиева СЛАнинова - боклука на боклуците!!!!!!!!
28
Ще ги спечели и тогава, да си ходите при сорос
29
диагнозата е една и съща-леви, десни кучета бесни, но последно, кои бяха, не забравяйте, вестник пик на кого е, на десните, айде не ни баламосвайте, сетила се мара, кога да се побара. само лошо видяхме при десните и левите, при левите аграбиха парите, а десните ни довършиха, оставиха ни без работа и до ден днешен, удряйте , че вече сме на свършване, колкото и невярно да ми звучат думите. столицата не е само там, а и погледите ви трябва да са насочени и към по-малкото , сещайте се, нали имате над 150 коефициент на интелигентност, психотествани хора сте, а мозък колкото нашата кокошка нямате. един срещу друг И народен представител срещу удря дребният човечец, незащитим, и забравен от бога, лесно се бие такъв цигански катун, нали така десни народни представители, ама ви е време някои от вас да се наредят на моята възраст в Бюрото по труда и тогава ще отида и ги попитам как са-Отдалече и от високо лесно се обиждат младите чувствителните същества. Удряйте родителите, не посягайте на децата ни, или удряте там където най-много боли, за да остане на вас повече, много хора си отидоха и продължават да си отиват млади от този свят именно заради такива ненаситни на пари същества. проблем не мой , а ваш, и пак и пак и още и още докато накрая останат само те. вижте навсякъде табели търсим готвачи, чистачи, магазинери, а няма хора да работят, а и да работят пари не им дават, не могат семейства да изхранват, оплакват се, а не богаташ срещу богаташ, промиване мозъци на хора, заблуда, война между богати и бедни също, и пр. както я съсипахте през тия 26 , оправяйте си я да ви видим, как ще я оправите, Тодора поне построи заводи, фабрики през тия 34, а вие само крадяхте и сер,афхте пълнихте тоалетната с фекалии докато народа гладуваше, виж тази на снимката, дори и с повече, а има и такива с един единствен зъб отпред, а са само на по 28 години, и циганите и те са хора. миналият ден една жена и тя се оплака, градинки копа за 240 лева, а тя млада и болна, добре че децата и работят на запад изпращат пари, ама не всяко дете изпраща на мама пари 22
30
Курнелия ако е г-жа лъжа,Борисов е по-дрът с 10 г и е г-н дърта лъжа.
31
Нинова може да е първата лъжкиня на земята, но най-много я харесвам на кон. С кран ли са я вдигали, не знам, но биволица върху кон е нещо наистина забележително.
32
За моята възраст по-голям лъжец и крадец от вашия любимец, под чийто шлифе стеПик, е боко.
33
Разбихте омразата! Толкова жлъч, толкова плюнки! Или ви je страх, а!
34
ако си толкова и доктор, колкото и драскач, тежко на пациентите ти.........
35
двата фотоса ми взеха акъла!!!! Голяма работа сте от ПИК Който ги е измислил заслужава премия
36
Доктора почна да лапа от Америка за България и обърна платната!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?