Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Николай Бареков: Правителство център-дясно е по-добрият вариант за страната
Николай Бареков: Правителство център-дясно е по-добрият вариант за страната
Автор: ПИК
Дата
Дата
6792
Коментари
21
Николай Бареков: Правителство център-дясно е по-добрият вариант за страната

 Първата задача на преговорите между партиите, които сядат, за да излъчат правителство, е да се разберат каква ще е управленската му програма и кои ще са приоритетите, които ще залегнат в нея. Това каза в интервю за „Лице в лице“ по бТВ лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. Следващата стъпка, според него, е да се уточни кои ще са партиите, които ще влязат в управляващата конфигурация, след това министрите и накрая е темата за премиера.

 Бареков коментира, че това е много важен момент, като изтъкна, че Бойко Борисов се е провалил в първия си мандат, защото е събирал министрите по бензиностанциите. „Помните случая с Анна-Мария Борисова, хайде този път, за да няма провал на управлението, защото ако сега това правителство се провали, народът ще остане граден“, коментира Бареков.

 Той каза, че ГЕРБ трябва да излъчи правителство със своя мандат и да определи каква да е коалиционната формула. „Според мен едната възможност е да се направи правителство на малцинството, а втората е да се конструира кабинет център-дясно, като по-добрият вариант е вторият. Не случайно казвам – център-дясно, защото ако не бъде подкрепен бизнесът, няма да има работни места, няма да има икономически растеж, ще има глад“, каза Бареков.

 Почти всички политически сили загубиха на тези избори, включително и ГЕРБ, които успяха да победят ДПС и БСП, но имат 15 депутата по-малко от миналия парламент, така народът ясно каза каква да е формулата за управление, коментира Бареков. „От тук насетне Борисов няма да управлява еднолично България и това беше решено не от Николай Бареков, а от българския народ. Той определи осем партии в българския парламент. На практика няма непредставена партия. Борисов, за да управлява страната чрез мандат на ГЕРБ и с партия ГЕРБ, тук не казвам като премиер или лидер на парламентарна група, той има пред себе си различни образи, но ще трябва да се съобразява с минимум още три партии. Но тези три политически сили не са добре настроени към предишното управление на ГЕРБ, както и към това на БСП и ДПС“, коментира лидерът на ББЦ.

 Той каза, че няма да участва пряко в разговорите за съставянето на новото правителство, но потвърди, че коалицията остава отворена за тази крачка. „Моето мнение е че Борисов, Цветанов и всички останали, трябва да се съобразяват с политическата реалност – осем партии в парламента, като поне четири ще бъдат част от следващото управление. Това означава, че ще трябва да се разберат за програма“, отсече Бареков. Той добави, че няма да участва в преговорите за съставяне на правителство. „Не искам да влияя с моите лични отношения. Политиката в България трябва да спре да бъде емоционално поле за решаване на лични драми“, мотивира се лидерът на ББЦ.

 В интервюто си Бареков каза, че все още няма окончателно решение дали да влезе в българския парламент или да продължи кариерата си в европейския, но ако избере София, той ще бъде председател на групата. Той отрече да очаква министерски пост за себе си. „Казал съм категорично, давам крачка назад, никакви постове не желая нито от този парламент, нито от това правителство, което предстои да се конструира. Нека да има кабинет, нека той работи добре. Моята крачка назад аз я направих“, отсече той.

Напиши коментар »
(21)
1
Само Бареков знае от какво има нужда народа, или поне така изглежда!
2
Знае какво говори и е прав.
3
Бареков е човека, който ще внесе промяната!
4
Дано се случи, за да се почустваме хора!
5
Тоя път никой няма право на провал, положението е много сериозно.
6
Най-добрият вариант е Бареков- министър председател.
7
Всичко от ГЕРБ е по-добро!
8
ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ! ББЦ САМО ББЦ!
9
Бареков е най-удачния вариант
10
Явно освен корпоративен вот съществуват и корпоративни коментари.
11
Блудния син се осети, че без ГЕРБ и неговия Генерал няма как да се пребори с червения башибозук на Момата и Сачмата. Но както е казал народа по добре късно отколкото никога...
12
Главният плювач по адрес на Борисов,сега е главният лизач.
13
Разкрачен между оарламента и европарламента,най-вероятно еда се окажеш на земята
14
Слава Богу, че все още има мислещи хора!
15
Махайте го тоя използван Капут.
16
DUDUKA NE SPIRA DA SE NATIAGA NA BORISOV. INA4E 6TE E V ZATVORA ZA AFERATA KOSTINBROD.NO PAK NIAMA DA MU SE RAZMINE
17
г-н Бареков обещаваше на хората неща, дето и комунистите не ги обещаваха. То май беше казармата да се върне, зъбите на пенсионерите да прави, доходите, пенсиите, данъците, абе преродения Тодар. Пък сега "център-дясно". Скоро ще има нови избори. Ще го видим тогаз, пък и другите, щото почва да се изяснява кой, кой е и с кои е.
18
Продължавай да се бориш, ние сме зад теб!
19
НАЙ ГОЛЯМАТА МЕНТА В ПОЛИТИКАТА ОТ 25 ГОДИНИ ! 5% 5% 5%!ХА ХА ХА ! СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ--0005%!
20
I was seisluroy at DefCon 5 until I saw this post.
21
I had no idea how to approach this be-feronow I'm locked and loaded.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?