Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Нено Димов чисти въздуха в Смолян с 9,6 млн. лв.
Нено Димов чисти въздуха в Смолян с 9,6 млн. лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
2266
Коментари
1
Нено Димов чисти въздуха в Смолян с 9,6 млн. лв.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Смолян Николай Мелемов подписаха договор за подобряване качеството на атмосферния въздух. Размерът на инвестицията е 9,6 млн. лв., осигурени изцяло от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“.

С изпълнението на проекта ще се намали количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди, които са с източник на битовото отопление с твърдо гориво. Реализирането на посочените мерки ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за близо 36 000 жители на община Смолян, както и за изпълнение на целите, произтичащи от националното секторно законодателство.

Проектът ще се изпълнява на два етапа. Първият етап включва анализ на средата и изготвяне на визия за подхода при подмяна на горивните инсталации. На базата резултатите през втория етап ще бъдат изпълнени същинските инвестиционни мерки за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни източници на топлинна енергия.

Срокът за изпълнение на дейностите е 53 месеца.

Напиши коментар »
(1)
1
10 милиона за анализ и купуване на котлета, които не се знае дали ще се използват. Някой проучвал ли е проблемите с производството, вноса, качеството на пелетите и бъдещето на пазара им? Или си говорим ей така?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?