Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
НАПЪЛНО ЗАКОННО: Ето кой копае на "Струма" преди да е избран изпълнител за "Кресненското дефиле"
НАПЪЛНО ЗАКОННО: Ето кой копае на "Струма" преди да е избран изпълнител за "Кресненското дефиле"
Автор: ПИК
Дата
Дата
81216
Коментари
17
НАПЪЛНО ЗАКОННО: Ето кой копае на "Струма" преди да е избран изпълнител за "Кресненското дефиле"

Лъсна истината кой копае на "Струма" за новия участък от "Кресненското дефиле" преди да е избран изпълнител на проекта. Оказа се, че става въпрос за фирмата проектант, която прави допълнителни проучвания на мястото, а не за корупция, както твърдят медии, които уж правили разследване на терена и установили, че най-вероятно фирма предварително знае, че ще спечели конкурса и затова е започнала да копае. 

Проблемът е в недостатъчното познаване на технологичните процеси, а не в наличието на корупция. Това каза пред „Фокус“ инж. Любен Симеонов от проектантската компания „Пътпроект 2000“ за работата на участък от АМ „Струма” преди да е избран изпълнител. 

Той обясни, че компанията му е спечелила конкурс на АПИ за проект на трасето и след изготвянето му за по-голяма сигурност е пожелал преди да започнат работните дейности допълнително геоложко проучване и сондаж на терена.

„Защо трябва да се мисли, че има далавера, корупция или нещо подозрително, когато един по-отговорен проектант решава заради своето убеждение да предотврати евентуална грешка. Това е милиардна инвестиция с 5 тунела, 16 виадукта, някои от които ще са високи по 120 метра. Утре някой ще каже, че проектантът не си е свършил работата“ – каза той. Инж. Любен Симеонов каза още, че през 2016г. са били направени 1700 метра сондажи, а сега 400 метра допълнителни проверки за сметка на фирмата му.

Както ПИК съобщи, днес АПИ разби гръмко разследване на бТВ, според което някой, който предварително знае, че ще спечели търга за строежа на пътя, вече е започнал да копае на мястото. От АПИ заявиха, че не са давали подобно разрешение. Оказа се, че става въпрос за проектанта. 

Още по темата
АПИ: Готов е проектът за преместване на археологическите ценности, открити по трасето на "Струма"
Часовник
17:44
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стриктно спазва разпоредбите и решенията на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижими културни ценности към министерството на културата, свързани...
Напиши коментар »
(17)
1
Цънцарката да ходи да ражда
2
Ц ц ц ц тая патка Йончева какво е изпуснала само...
3
А защо никой от горското не знаеше? Все пак това е горски фонд и не може без разрешение да се прекарват пътища и да се бият сонди.
4
Копайте наред вашшшшшшта мама
5
"По-отговорният проектант" нарушава чужда собственост и е отговорен пред законите. Това е самоуправство. Като е спечелил конкурс, да бъде така добър да си плати за временните пътища и за сондажите. Това (като сума) вероятно му е заложено в офертата. В нормалните държави е така. В нашата - явно не! И престанете (без задръжки) да слугинувате на "вожда". Днес е той, утре друг - слугинажа не се интересува от това.
6
...............ИСТИНЗКИЯ БОРИСОФ БИЛ ЗАКОПАН ПОД ЦУМ !......ТОЯ БИЛ ДВОИНИК !......
7
Много ясно, че това е поредния 'ГЕЙбеастки 'айдуклък.
8
Утре мисля да копая на Витоша.Ако има някое свободно НПО да заповяда да снима.
9
и ние сме червени айдуци, но пращай нашите да копаят на Банско при Жирардели, там са нашите
10
Тогава проектанта да влиза в затвора. Кой му дава право да унищожава държавна собственост. Това да не му е бащения. Или мутрите имат цялата държава за своя.
11
За писалите по-горе глупаци, може би трябва да се строи без проект. Прост народ...
12
Народът не е прост, прост си ти , че не знаеш що е проектиране! Проучване/ ако има такова/ се прави преди да направиш проекта, а не после! Така, че "умнико" много си далеч от истината и тези простотии можеш да пробутваш на съпартийците си, които имат акъл колкото тебе! При това си слагач на силните на ДЕНЯ! Но дните се сменят и може да не успееш да се прилепиш към новите силни! Ха ха ха нещастник!!!
13
Няма магистрала - и няма да има никакви кражби ? Караш си по дупките и пей сърце...бахти червените кратуни ! Идват избори и огладнелите комунета тепърва ще измислят всякакви гадости !
14
ЦЪНЦАРОВА , С ТАЗИ ЗЛОБА НА УЛИЦАТА ;ЗА РЕПОРТЕР ДЕ...
15
ти от позасранските No:20 лаячки ли взимаш пример? Ако нямаш достатъчно сиво вещество в главата си за да прецениш кое е фейк или истина - по-добре си смени професията!
16
Слоред БСПдирастите от БТВ, и барсаливата дърта курабия Милиончева, трябва да разорем магистралите, и да си караме ОФРОУД по черни пътища.
17
Не зная защо са копали, ама добре го замазаха.Тези хора съвсем ни мислят за абдали.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?