Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
МЪЛНИЯ В ПИК: Ново изследване уби надеждите на БСП! Фандъкова мачка Мая Манолова с 13% за кмет на София (ГРАФИКИ)
МЪЛНИЯ В ПИК: Ново изследване уби надеждите на БСП! Фандъкова мачка Мая Манолова с 13% за кмет на София (ГРАФИКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
71193
Коментари
40
МЪЛНИЯ В ПИК: Ново изследване уби надеждите на БСП! Фандъкова мачка Мая Манолова с 13% за кмет на София (ГРАФИКИ)

Най-вероятно е Йорданка Фандъкова да бъде преизбрана за кмет на София, ако се кандидатира отново, коментира Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг, където представи данните от изследване на обществено-политическата ситуация в Столична община сред 1014 пълнолетни граждани на Столичната община, направено между 24 юни и 3 юли.

Според данните, представени от Павлов, Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура за Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните. Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4 на сто, а Манолова - 28.1 процента. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова.

Юлий Павлов прогнозира разнороден общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ /28.9 на сто/, БСП /21.8 процента/, "Демократична България" - 5.6 на сто, ВМРО - 3.8 на сто, СДС /2.2 процента/, "Атака" - 2.1 на сто, ДПС - 1.5 процента. Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов /4.3 на сто/ или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов пред БТА.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили дали да гласуват, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто. Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е да изкарат повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

Според данните оптимизмът сред столичани се е повишил в сравнение с миналата година - 32.6 на сто очакват подобряване на положението си през следващите месеци, срещу 20 на сто миналата година.

За 21.3 на сто София се е променила към по-добро в последните години, 35.7 на сто отговарят, че се е променила "по-скоро към по-добро". Според 30.2 на сто няма съществена промяна, а общо хората, които са на мнение, че столицата се е променила към по-лошо или по-скоро към по лошо, са само около 8 процента.

Анкетираните смятат, че столичният кмет Йорданка Фандъкова се справя най-добре по отношение на развитието на метрото /42.3 на сто/, поддържането на парковете и зелените площи - 25.4 на сто, състоянието на градския транспорт - 23.1 на сто, развитието на културния живот - 20.1 на сто.

Фандъкова е направила най-много за развитието на София като кмет на София през последните 29 години според 45.3 на сто от анкетираните. Според 13.3 на сто Бойко Борисов е бил кметът, направил най-много за развитието на столицата, според 11.3 на сто - Стефан Софиянски, според 5.1 процента - Александър Янчулев, а според 3.4 на сто - Александър Каракачанов.

Столичани посочват сред основните проблеми, които трябва да намерят решение в София през следващите години, чистотата на града /според 22.2 на сто/, нови улици в кварталите и ремонт на старите /15.9 на сто/, по-редовен градски транспорт /15.1 на сто/, мръсния въздух /12.1 на сто/.

Според данните оценките за ремонта на "Граф Игнатиев" и площад "Славейков" са почти изравнени - 15.5 на сто го оценяват положително, а 29.2 на сто - по-скоро положително, оценката на 31.2 на сто е отрицателна, а на 15.1 на сто - по-скоро отрицателна.

Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Румен Радев са първите трима по рейтинг според проучването и са единствените с положителен рейтинг, тоест одобрението за тяхната работа е по-голямо от неодобрението. Манолова има 49.5 на сто доверие срещу 38.6 недоверие, Фандъкова - 48.1 на сто доверие срещу 41.2 недоверие,а Румен Радев - 45.8 на сто доверие срещу 43.3 на сто недоверие.

Напиши коментар »
(40)
1
двете червени , и двете софиЕнки !
2
Ама верно, няма ли някой софиянец да се кандидатира за кмет, а САМО НАГЛИ СЕЛЯНДУРИ имат мераци да се намърдат И ДА КРАДАТ?! Всички управници СА СЕЛЯЦИ, а после СЕЛЯНИЯТА казва, че София управлява!!!!!!!!! Стойте си по селата, бе ГАЛОШИ.Изобщо не сте ни потрябвалис вашата НАГЛОСТ, СЕЛЯНИЯ и ПРОСТОТИЯ.
3
как я мачка бе хора,да не би да са обърнали резбата
4
ДА СЕ ЗНАЕ ! Мая Манолова е Започнала Кариерата си на П-роститутка, Като Продавачка в Магазин ! Прозхожда от Комунистическо Семейство ! Изпратена е по Партийна Линия на Обучение в МОСКВА ! След Вербуването и от КГБ се Връща в Задунайския КЕНЕФ, Където я Чака Готова Диплома за ЮРИСТ от Югозападния "Университет", Където Завършват Всички МИЛИЦИОНЕРИ ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Са едни„истински” изследвания!Видяхме какво може най„кадърният” кмет на София. Тотална разруха и кражби. 10 000 лева за пейка и супер качествен ремонт на Графа,пътуване с лодки в метрото след няколко капки дъжд и какво ли не още.....Наслушахме се на мрънкането и,че друг е виновен!
7
Глупости на търкалета!!!Пчеличката Мая няма да вземе повече от 3%...
8
След изпълненията на Кака Кури Хората справедливо ви мразят! Никакъв шанс ,ще клекнете под 40 депутата!
9
Това проучване съвсем ще ядоса Майчето и тя ще вземе да се откаже от участе в изборите. Все пак има си сладка службица, верно без автомобил на УБО.
10
2/3 от социолозите хвърлят на боб за да прогнозират, но "Павлов Маркетинг" директно си измислят от въздуха.
11
Тя и Тетка Цецка тъй мачкаше с голо дyпе таралеж, па накрая и рИването пред екрана не ѝ помогна!!!
12
Тези хора от тази купена проправителствена агенция, започнаха вече да разговарят и с . . .духове !
13
Бизнесът е София Фандъкова добре разви града няма нужда от толуп и всичко да е с главата надолу
14
Защо Мая е толкова ядосана в последно време? Крещи на водещите, не иска да отговаря на въпросите им...Така ли ще управлява София?
15
КАКА КУРИ БИ СПЕЧЕЛИЛА ЗА КМЕТ СОФИЯ НО САМО ДО ОКОЛОВРЪСТНОТО.
16
Да бе, да! Не стига, че тая провинциална калинка от нищо не отбира и превърна София в некачествен селски кич за милиарди, непрекъснато захранва шуробаджанашките фирми с непрекъснати ремонти на ремонтите, ами и милиардите вече ги няма за нищо! Софиянци са пропишели от нейните безумия и я проклинат и пустосват непрекъснато
17
отговор на коментар
Аз също се наслушах на обидните ви квалификации и вечно мърморещи и недоволни.Какво ви построи БКП/БСП? Трябваше да си ходите по калта и да си пътувате в трамваите с дървените врати, независимо, че висяхме и паднахме от вратите. Фалираха и разграбиха държавата, приватизация (присвояване) на заводи, предприятия, частни и държавни имоти, Плоддивският панаир, БДЖ/ РСВ, създаване на милионери от доносници на ДС/децата и внуците им-днешните олигарси/. Кои създадоха корупцията? Кои участваха в разграбването, приватизацията и РМД-тата? Не са ли именно наследниците на комунистическата партия БКП/БСП? И ДНЕС, когато София е преобразена, с нов облик, нагло коментирате. Да си бяхте стояли на село. НАГЛОСТТА Е присъща на червените токчета, които нищо не са постигнали в жалкият си живот, но се оказаха вещи по всички въпроси. Как да сте добре, когато очаквате някой друг да ви оправя живота. Хванете се да работите, стига сте хленчили и обсъждали!
18
МАЯ КОСТИНБРОДСКА ЩЯЛА ДА ОГЛАВИ БСП СЛЕД КАКА КУРИ, КАКВОТО Е ОСТАНАЛО. ТО ЗА ЕДИН ЛЕВ НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ВЕЧЕ НА ПОЗИТАНО. БСТВ СПИРА СЛЕД КАТО ОБЯВЯТ ПОБЕДАТА НА ИЗБОРИТЕ.
19
Без субсидии за стъкмистика е така другари ....водят ни !!! А ако съберете малко парици , пак ще води е с няколко процента както на евро изборите
20
А бе каква е тая ид-и-отска мода за кмет на столицата да се гласят баби, при това с никаква компетенция по управление даже на забутано село. Как никой не се противопоставя на такава чудовищна простотия? Не гласувайте за такива посредствени личности, които ни докараха в настоящия хал, даже и съпартийци да ви са.
21
Този пък глупак Юлиян Павлов даже прави анкета за коя от двете баби ще гласувате. Наистина е голяма простотия.
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Беше 62 % за Фандъка. .Същата работа с гласуването против Кулагин в Биг брадър. Така че манипулациите са голями
24
Колко ПРАВИ?? 98 % къде скритите 2 % ??
25
Магарица да ви пратя, магарица ще изберете. Ще покарам малко джипка, малко влак, малко електрокар и ще ви омагьосам. Лош матрял.
26
с позитански говна м-индил К@урнел Нинов, себе си изпрати червен вмирисан катър че да та омагьосат отзад боклук ненужен!
27
Глупости .....как го изчисли тоя платен боклук. Преднината е 30%. За Фандъкова разбира се.
28
Болшевишката матросовска отрепка от кенефа на Кауня искаше да пръдне но пак се о-сра !
29
То и Цецка стругарката мачкаше Радев летеца с много преди президентските избори според ПИК но накрая яде хурката
30
Стършила Майо ми е ясна като бял ден ...на инат живее , на инат яде , на инат говори ...просто такива ги е яд че са се родили и всички хора им са виновни ..
32
Тъжното е че трябва, както обикновенно да избираме нежду два боклука. Между две селендурки, поошлайфали малко комунистическото си минало. И много обичащи Москва. Кога ли някога ще видим за някой отговорен пост да бъде издигнат човек, не сързан с черено-кафявата плесен.
33
SELYANIYA VSE TAYA
34
Стига с тези измислени проценти, направени от социалистически, пардон социологически агенции на БСП! Какви са тези рейтинги? На първо и на трето място са класирани с положителен рейтинг най-отблъскващите и антипатични личности, от които нищо не зависи в нашата държава! Най-реална и вярна е анкетата на ПИК за избор на кмет на София! Фандъкова води с 32% и със сигурност ще спечели пак!
35
с една роля от двете в сълзлив сериал ще изръга до пенсия....
36
Ха, ха, ха, ама по същия начин започна "славната и победоносна"одисея на Цецка и после се видя кой падна убит! Повторението предстои!
37
Ами ако между двете има балотаж, кой ще спечели
38
отговор на коментар
Румен Радев - избран от 2 милиона и 300 хиляди българи. Бойко - натрапен от Меркел и избран от половин милион турци общинари и роми. Референдум за президентска република и изхвърляне на малцинствата да диктаторстват над българското мнозинство. Това ще е края МутратА ви ГЪРБАВА НИКОГА НЕ МОЖГЕ ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ. дпс ЩЕ СЕ САМОРАЗПАДНЕ И ГЕРБ СНЪЩО БЕЗ ВЛАСТ СА АУТ Кой е луд да гласува вече за сестра Маджева-Сикаджийска-Бетонджийскософиянска... ГЕРБ с делото на ОПРАВДАНАТА ЗА ВЗЕТ ПОДКУП ИВАНЧЕВА И ОСЪДЕНА ЕДИНСТВЕНА В БЪЛГАРИЯ ЧЕ ГО ИСКАЛА, СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ И ПОЗОР НА ЦЯЛА СОФИЯ. ПП КЪДЕ Е СЕГА АНТОН ТОДОРОВ - КИБИКА ДА КОМЕНТИРА АРЕСТА НА ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБАВИЯ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ, И ВИДИТЕ ЛИ КАКТО СЪС ЗАМЕСТНИКА НА ФАНДЪКОВА ТЯ НЕ ЗНАЕЛА ЗА ДАЛАВЕРИ В ОБЩИНАТА ЗАМЕСТНИКА БУШОН И ПОРОЖАНОВ И ТОЙ НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУТК МИРИСАЛ...
39
отговор на коментар
В анкетата за кой ще гласувате за кмет на София натискам за Иванчева и долния герберски сайт ми показва вие вече сте гласували. ПИК ВИЕ СТЕ ЕДНА ДОЛНОПРОБНА МАНИПУЛАТИВНА МЕДИЯ НА ГЕРБ. ВСИЧКИТЕ ВИ ПРОЦЕНТИ ПОД ТАЯ АНКЕТА СА ЕДНА ИЗМАМА. И ДА ПУКНЕТЕ ОТ ЛЪЖИ ТАЗИ ЕСЕН ЦЯЛА СОФИЯ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ФАНДЪКОВА-ДЖИ ПИ ГЛУПОВА И ГЕРБ. КОЙТО ОТИДЕ НА БАЛОТАЖ СРЕЩУ ФАНДЪКОВА ЩЕ ВИДИТЕ ЧУДООО ОСТАВКА БАБО ФАНДЪКОВА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА СТИГА СЕ КРИ ЗАД ГЪРБА НА СЛЕДСТВЕНИЯ СИ ЗАМЕСТНИК... ТИ СИ ГО НАЗНАЧИЛА ТРЪГВАЙ СИ С НЕГО БАРАБАР КАКВО СИ ПОСТРОИЛА МА, В СОФИЯ СЕ СТИЧА ОГРОМНА СУБСИДИЯ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ПО ГЕРБАВА ЛИНИЯ БЮДЖЕТА НА СОФИЯ ВСЯКА ГОДИНА Е ПО-ГОЛЯМ ОТ БРЮКСЕЛ. АМИ ВИЖТЕ КОЛКО Е КРАСИВ БРЮКСЕЛ И КОЛКО ГРОЗНА СОФИЯ ДУПКА ДО ДУПКА
40
Тези проценти в полза на Юрданка са си пълно менте или както казва един високо интелигентен премиер, Пунта Мара. Този "независим" изследовател даваше такива проценти и за Цецка Мамата, която Радев отнесе като бръмбър сламка. Юрданка окраде много, където пипна и разруха, пълен провал. Само с жестоко купуване и манипулиране на изборите, както е избирана и досега, може да бъде кмет отново.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?