Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Мишо Константинов: Питам къде има такава мажоритарна система каквато се предлага при нас?! Никъде
Мишо Константинов: Питам къде има такава мажоритарна система каквато се предлага при нас?! Никъде

Объркан съм, искам отговори, преди да изразя мнение, казва професорът-математик

Автор: ПИК
Дата
Дата
15635
Коментари
3
Мишо Константинов: Питам къде има такава мажоритарна система каквато се предлага при нас?! Никъде

Професорът-математик и дежурен наблюдател на изборите в България от години Мишо Константинов отхвърли идеята за мажоритарен вот в студиото на БНТ. Той съобщи потресаващият факт, че системата във Франция не е мажоритарна.

„Системата във Франция  не е мажоритарна, там на балотаж отиват 3-4 души, а не само двама с най-добър резултат”, каза още професорът-математик и държавен служител. Той посочи, че в България има 6 милиона реални избиратели, а не както изважда цифрата 6.8 милиона Централната избирателна комисия.

„Може би не съм срещу мажоритарния вот, но искам отговори. Кажете ми къде има такава система, каквато се предлага. Ако не ми отговорите, ще ви кажа-няма никъде по света”, каза още Константинов.

Той попита още кое налага да се бърза с въвеждането на мажоритарна система, защото няма закон, който изисква това . „Не трябва да се бърза, ще компрометираме идеята”, каза професорът. Той поиска преди нещо да се внесе в Народното събрание да се мисли предварително.

"Да не си събаряме къщата, един султан не признава Лозанският договор и иска да си връща територии до 3 милиона квадратни километра, колкото е била Турция преди много години", завърши Константинов.

 

Още по темата
Борисов във Фейсбук: Даваме над 50 милиона за избори и референдум - нека да си кажат хората мнението  (ВИДЕО)
Часовник
20:30
Средствата за всички музеи, паркове, църкви, манастири, пътища, добавки към пенсии и много други са вследствие на добрите резултати от увеличените приходи и битката с контрабандистите. Хората вече...
Напиши коментар »
(3)
1
ги е страх от тез мажоритарни избори Еййййй. Е точно заради тези муцауни трябва да ги има.
2
В парламента - барон до барон мила моя майноле .Колко цигани има в България.Колко района ще обхванат те.Ех голям парламент се заформя.И тези с майбаха ще се класират - пачки пачки и музиката да свири.
3
"Седем пъти мери, веднъж режи." Ние бързаме да правим обратното, докато не се е усетил народа...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?