Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Министър Вълчев: Няма ощетен ученик заради грешката в матурата по БЕЛ
Министър Вълчев: Няма ощетен ученик заради грешката в матурата по БЕЛ
Автор: ПИК
Дата
Дата
4171
Коментари
1
Министър Вълчев: Няма ощетен ученик заради грешката в матурата по БЕЛ

Няма ощетен ученик заради правописната грешка в матурата по БЕЛ. Има неуместен текст. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев по БТВ.

По думите му това се дължи на малкия брой на експертите, които предварително гледат текстовете заради пазенето на темите в тайни. „Не сме застраховани от грешки“, добави министърът на образованието и науката.

„В самото условие на задачата не се цели да бъдат подведени учениците. Не е трябвало да бъде включена тази дума“, смята министър Вълчев.

Той потвърди мнението на експертите, че седмокасниците учат всичко, но не и да пишат грамотно. По думите му седмокласниците не осмислят текстовете, които четат. Въпреки това нямаме историческо дъно.

„Продължаваме да правим същите тревожни изводи. Трябва да продължим да правим нови учебни планове. Предизвикателството е да подобрим образованието така, че да подобрим функционалната грамотност на учениците“, смята министърът.

Направихме анализ на резултатите и отчитаме добро представяне на матурата по английски език, каза още министър Вълчев.

Още по темата
МОН разпореди проверка на матурата по английски
Часовник
08:40
Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се проведе вчера. Те настояват изпитът да бъде ревизиран. Подписката, която тече в интернет, набира скорост. Дванайсетокласниците са...
Напиши коментар »
(1)
1
за 30 години градивно преустройство на образователната система я докарахте да "функционална неграмотност". , т.е. до 12 клас да се научим да познаваме буквите. явно неграмотните не са в училище, а в управлението на системата !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?